Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom jak lze úspěšně převést jednu z nejúspěšnějších a nejprodávanějších knižních novel, založené na pravdivém příběhu, na stříbrné plátno. Film, který zdánlivě vykrádá originální název snímku Tramvaj do stanice Touha, přináší velmi příjemným způsobem pohled do života drogově závislého mladíka, jehož životní osud zkříží nenadálé setkání se čtyřnohou "potvorou". Kocour Bob nepůsobí tak kýčovitě jako Psí poslání či Hačikó, a i přesto Vás emociálně ve správných momentech dostane. Zvlášť vyzdvihnout musím především perfektní střih a práci kamery, kdy se podíváte na svět originálně pohledem z krabice od křupek i z kočičí perspektivy. Velmi poctivé čtyři hvězdy, milovníci koček nechť si přičtou ještě o hvězdu víc ")...P.S. Kam se hrabe s kytarovým přednesem Glen Hansard, James to s Bobem na ramenou povznesli na úplně jiný level ;). 👍 (30.03.2021) ()

kartacek 

všechny recenze uživatele

No jasněžejo, existuje přece Felinoterapie: Léčba kočkou. No a takový Jiří Kulhánek by mohl vyprávět... No co mohl, on vypráví - v jeho Nočním klubu, tam se setkáte s kočkou... No a pak třeba taky Kocour v botách, že jo, Bulgakovův kocour z Mistra a Markétky, kocour Mikeš, kocour Tom z pohádky Tom a Jerry, kocour Garfield, kočička z Povídání o pejskovi a kočičce od Josefa Lady, no a další a další kočky a kocouři. A kromě kocoura Boba Jamese v Kocourovi Bobovi léčila ještě jedna kočka - no jasněžejo - Ruta Gedmintas. No ale protože existuje taky třeba hipoterapie, canisterapie, rybičkoterapie, želvoterapie a podobně, mohlo by ve filmu vystupovat jiné zvířátko a Jamesovi by k uzdravení taky pomohlo, film by měl pak název třeba: Hnědák Emil, Fena Běta, Plné akvárium, Želva Elsa. No ale kočka by tam pořád byla -no jasněžejo - Ruta Gedmintas. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Je to ten druh filmu, který vás svým brutálním optimismem nakonec ukecá, i když k němu od začátku přistupujete skepticky. Strašně mě od začátku prudily ty nekončící kocouří POV a měl jsem pocit, že Ruta Gedmintas opravdu neumí hrát. Ale songy byly kupodivu fajn a příběh, jak už bylo řečeno, se vás neptá, prostě vás nekompromisně zoptimismuje a vy nemáte na výběr. 7/10 ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Chodci se shlukují jako by kocour v duších lidí něco odemykal. Marně vzpomínám, jestli jsem už kdy viděl tak zvláštní spojení, téměř magické sblížení. Sny se uskutečňují. Přičtu-li k tomu všemu kytarové songy, a ozvláštňující uličky Londýna plné života. Moje očekávání naprosto splnilo. A můj žihanej kocour přitom spal stočený v křesle, aniž by měl ánung, oč tu běží. Tak určitě nebude náhodou, že buskerovi vždy do pouzdra nějaký obolus rád hodím. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film je milý, ale příběh je dokonalý - za něj dávám plné hodnocení. Podle mě, když bůh stvořil vesmír, Zemi a pak na ni šoupl člověka, tak si řekl: "No, možná jsem to přece jen trochu přehnal." A tak nám pro útěchu daroval kočky.____ Když v začátku filmu James hledá Bobova majitele, tak je ještě člověkem nepoučeným soužitím s kočkou. Protože kočky žádné majitele nemají, ony vlastní nás. _____ V tomhle filmu zaujme skvělá práce se zvířetem. Kdo zná kočky, ví, jak je to složité. Scény s Bobem působí samozřejmě, ale natočit je muselo být, sakra, těžké. I když Bob je evidentně mimořádná kočka. Jak chodí na řemínku, jak nosí šáličku, jak dává pac, jak sedí na zádech - tohle je skutečně neskutečně vstřícná kočka.___ Ale ony jsou mimořádné všechny. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)
  • Na autogramiáde knihy môžeme vidieť skutočného Jamesa Bowena, ktorý pri podpisovaní knihy prehlási, že podobný príbeh prežíva každý deň svojho života. (einar)

Reklama

Reklama