Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na světě je jen málo lidí, kteří by neměli rádi zvířata. Bob mi připomněl Hačika, kterého jsem viděl na podzim - má podobný námět i vyznění. Pro Boba ovšem hraje lepší uchopení látky - je realističtěji natočen, má lepší herecké výkony a není tak hladivý, jako Hačikó s Gerem (který střídá dva, tři své obvyklé výrazy obličeje) a to přesto, že příběh o psovi natočil Lasse Hallström. Nebýt určitých prapodivných zkratek ve vyprávění (vztah s otcem, proces vzniku knihy), šel bych s hodnocením i výš. Takhle se ustálilo na rozumných 70%. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Těžko se u takového filmu nedojmout, když je to příběh kluka z ulice, kterého před sebezničením zachránil vztah ke krásnému zrzavému kocourovi. To snad ani nejde nesledovat s nadšením. Pokud si toho ňuňu kocourka odmyslím, tak je to pouze průměrně hezký snímek s hrdinou, který je popravdě tak moc sympatický, že mám problém věřit tomu, že feťák z ulice ve skutečnosti takový opravdu byl. Nicméně i přes některé výtky je to ohromně feel good film s fajn písničkovým soundtrackem a dvěma sympaťáky v hlavní roli. ()

Reklama

Aurus 

všechny recenze uživatele

9,5/10. Všechny tři knihy jsem četl a pořád jsou pro mě jedny z nejlepších knih které jsem kdy četl a tenhle film je prostě tak perfektní že mi to uteklo tak rychle že mi přišlo že film nemá 103 minut ale 30 minut. A kdo taky má rád kočky jako například já tak každý tomuto filmu dá 5*. Film si 76% nezaslouží, zaslouží si 95%. Příběh je perfektní, postavy jsou neuvěřitelně sympatické, hudba je výborná, atmosféru tento film má perfektní, napětí je zde docela časté, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je perfektní. Hned jsi jdu pustit druhý díl. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

I pro NEmilovniky kocek, mezi ktere se urcite pocitam. Pribeh byl super a Boba jsem pozdeji zacal vnimat jako osobnost, ktera byla klicova pro Jamese a jeho ceste "k ociste". Prijemny film inspirovan skutecnosti. ( James a Bob v kratkem dokumentu : https://youtu.be/MePaWG7g5FA ) ()

smetyl 

všechny recenze uživatele

A Street Cat Named Bob je vlastně takové filmové pohlazení na duši, které dokazuje, že člověk se může vyhrabat i ze samotného dna a jediné, co k tomu potřebuje, je přátelství. Jednoduchý příběh s důležitým poselstvím rozhodně nepatří mezi žánrové velikány, ale jeho jednorázové zhlédnutí dokáže zpříjemnit den a obohatit vaši filmovou knihovnu o sympatický zážitek. Pro milovníky koček je to jasná záležitost stejně tak jako pro každého, kdo chce vypnout u milého příběhu, který ho nebude příliš emočně vydírat a dodá dobrou náladu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)
  • Při natáčení měl Luke tu výhodu, že roli Betty dostala Ruta Gedmintas, jeho přítelkyně, se kterou chodil už několik let před prací na tomto filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama