Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Takových příběhů o přátelství člověka a zvířete jsme už viděli mnoho. U Boba je tu ta zvláštnost, že se to tak všechno údajně stalo doopravdy. No, dejme tomu. Já jsem teď viděl poměrně dost depresivních filmů a tak mi tento krásný zrzavý kocour a jeho od fetu si odvykající kámoš James přišel vhod a bavil mě. Dalo se dokonce u toho i dojmout a tak nějaká slabší povaha by mohla i zaslzet. Dávám zasloužené čtyři hvězdy a jdu si utřít oči do kapesníku. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, ale velmi milý lidský příběh o jednom nevšedním přátelství. Pohodová atmosféra, velice příjemný soundtrack, parádně natočené i zahrané. Žádný velký dějový konstrukt, žádná přehnaná dramatizace, pouze kvalitně odvyprávěný příběh ze života. Příběh, který měl pro jednou dobrý konec. Bob hraje defacto sám sebe a i cameo rolička pro skutečného Jamese Bowena je velice vtipně zakomponovaná - takové propojení reálného příběhu a filmové adaptace se jen tak nevidí. Překvapuje mě, že jsem o tomhle příběhu doposud neslyšel. S knihou to určitě plánuji napravit. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Silné tři, možná slabé čtyři. Celkem se mi to líbilo, ovšem nějaké emoce se u mě dostavily až v samotném závěru. Především jsem měl problém s hlavní postavou Jamese, jelikož mi nebyla sympatická vůbec ničím, a tudíž jsem neměl potřebu ji nějak fandit. Další věc: nemusím kočky osobnost. V tomto snímku se mi ale kočka líbila. Aby taky ne, tvůrci filmu zde kočku vykreslili jako extra zlatíčko, kterou každý musí milovat - je hodná, milá, nikdy nezlobí... no a psi jsou zde naopak jako extra debilní raubíři. Takže vlastně palec dolů. :) Ale jinak ano, objektivně to není špatný film, jen je trochu jednoduchý a povrchní - a tím pádem funguje jen jako dobrá pohodovka na nedělní odpoledne. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Uvítal bych, kdyby se film pevněji držel Jamesova návratu z drogové žumpy do života, jelikož kontrast drastické odvykačky s péčí o nového čtyřnohého kámoše je klíčovou linkou celého příběhu. Tuctové melodramatické odbočky s tátou a skoro-přítelkyní nefungují zrovna stoprocentně. Úplně konzistentní není ani celkový feel filmu (drsné momentky ze života fetujícího bezdomovce versus feel-good rodinná komedie), nicméně z velké části je to dané už povahou původních skutečných událostí. Souhrn: sympatický malý film, bojící se intenzivního prožitku. P.S. Obsazení typově super a ten kocour (hraje sám sebe, mimochodem) má regulérní charisma. (: ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Krásný a dojemný příběh o velkém přátelství a druhé šanci v životě. Četl jsem i obě knižní předlohy a film je jen krásným dokreslením. Opravdu vřele doporučuji. Bacha "spoiler: Na konci filmu při podepisování, se mihne skutečný James Bowen a pronese větu" celé jsem to prožíval s vámi". Konec Spoileru :) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Na autogramiáde knihy môžeme vidieť skutočného Jamesa Bowena, ktorý pri podpisovaní knihy prehlási, že podobný príbeh prežíva každý deň svojho života. (einar)
  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)
  • Při natáčení měl Luke tu výhodu, že roli Betty dostala Ruta Gedmintas, jeho přítelkyně, se kterou chodil už několik let před prací na tomto filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama