Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som neveril, že by tento film o feťákovi a jeho kocúrovi dosiahol u mňa také pozitívne dojmy, no napokon musím uznať, že to stálo za to a normálne som z toho až dojatý. Príbeh je o to silnejší, že sa aj skutočne odohral a aj vďaka posolstvu, ktoré by mohlo inšpirovať aj viacero ľudí v podobnej situácii v akej sa ocitol aj James. Drogy, bezdomovectvo, asociálne návyky, existenčné problémy - všetko sú to vážne problémy, ALE nie neriešiteľné, čo si teda väčšina ľudí v takejto situácii vôbec neuvedomujú a už stratili akúkoľvek snahu a motiváciu sa z toho dostať. Niekedy stačí, aby ste na ceste stretli kocúra - a váš život sa zrazu postupne obráti o 180 stupňov! Áno, James mal síce aj šťastie, no predovšetkým to nevzdal a bojoval aj napriek neustálym prekážkam, a to je hlavné! Vďaka tomu posolstvu sa mi teda film mimoriadne páčil - hoci začiatok pôsobil dosť vlažne, no potom sa to skvelo rozbehlo a bol to napokon krásny motivačný film o bojovnosti a nezdolnosti vlastnej vôle, ale i nevšednom priateľstve medzi mužom a kocúrom. Len málo chýbalo k piatim hviezdam. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi kočky, tak pochybuju, že neskončíte s plným počtem. Nádherný, lidský film, kterak člověka zachrání zvířecí přítel, přece nemůže být špatný. Celých 103 minut jsem na tento příběh koukal se zaujetím a říkal si, jak jsou lidské cesty nevyzpitatelné, a že se na světě může stát opravdu cokoliv. Bylo mi hezky. Režisér si dal opravdu tu práci, aby z Boba udělal hereckou celebritu. A to se přitom jedná o totožného kocoura, o kterém tento film je. No a když k tomu všemu přičtete příjemnou hudbu, tak vězte, že si budete přát, aby takový příběh nikdy neskončil. Po shlédnutí filmu jsem trošku googlil a musím říct, že tento film je vzorový příklad toho, jak jsem rád, že existují filmy, které mají jasný začátek a konec. Skutečnost totiž občas může být daleko smutnější...opravdovější. Ale o tom tenhle film není a tak nezbývá než opravdu doporučit. Dlouho jsem neviděl hezčí lidský příběh, jako je tento. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako oddechovka je to fajn a pro milovníky koček to je jako stvořené. Kupodivu to ani nebylo tak klidné, jak jsem se obával, že bude, občas byl James celkem v háji. Sice já bych to natočil depresivněji, s větším důrazem na to špatné, aby konec víc vynikl, ale co už, i takhle to jde. On je ten film i celkem dějově jednoduchý, ale jak jsem psal na začátku, je to oddechovka, tak na to je třeba brát trochu jiný ohled. Ale že bych si z toho sedl na zadek, to ne. Na příjemně ztrávený večer to postačí. Akorát hlavní hrdina moc na feťáka nevypadal po celou dobu filmu. Slabší 4* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký, civilní příběh o tom, jak se jeden člověk dovedl vyrovnat s drogami, které dlouhodobě užíval. Film je vlastně zpovědí natočenou podle knihy, a kočka tentokrát neslouží jen jako nějaký rádoby líbivý nástroj na diváka, ale jako jediná terapie, která dovedla Jamesovi pomoct. Příběh není zbytečně vyhrocený, je to dobré. ()

smetyl 

všechny recenze uživatele

A Street Cat Named Bob je vlastně takové filmové pohlazení na duši, které dokazuje, že člověk se může vyhrabat i ze samotného dna a jediné, co k tomu potřebuje, je přátelství. Jednoduchý příběh s důležitým poselstvím rozhodně nepatří mezi žánrové velikány, ale jeho jednorázové zhlédnutí dokáže zpříjemnit den a obohatit vaši filmovou knihovnu o sympatický zážitek. Pro milovníky koček je to jasná záležitost stejně tak jako pro každého, kdo chce vypnout u milého příběhu, který ho nebude příliš emočně vydírat a dodá dobrou náladu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • James (Luke Treadaway) v jednu chvíľu použije knihu "Myši a muži" od amerického spisovateľa a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru za rok 1962, Johna Steinbecka. (mivr)
  • Do role Boba skúšali obsadiť viacero mačiek, ale Bob nakoniec stvárnil sám seba vo väčšine scén. (einar)
  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)

Reklama

Reklama