Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

janesX 

všechny recenze uživatele

Tieto milé stvorenia mám zo všetkých zvierat najradšej. Sú tiché a samostatné, vedia liečiť  neurotické problémy a ľudia, ktorí ich vlastnia, sú kľudnejší, vyrovnanejší a priatelskejší. A tento film som si vyhľadal hneď v ten deň, keď som sa o ňom dozvedel (veď hraný film o mačke - to musí byť zaujímavé). No asi som si mal najprv prečítať obsah a vedel by som, že nemám čakať žiadny mačací životný príbeh. Ani komédia to v žiadnom prípade nie je, aj keď som sa 2x zchuti zasmial. Nemôžem ani povedať, že sa mi tento príbeh nepáčil, má somnov aj veľa spoločného, ale asi si o mačkách radšej vyhľadám nejaký dokument. Toto bol príbeh človeka, ktorý môže nie len za svoj holý život, ale hlavne za nadobudnutú popularitu (alebo lepšie povedané kariéru) ďakovať tomuto kocúrovi Bobovi. Lebo tie jeho pesničky, s ktorými chcel preraziť, stáli za prd a vôbec sa nedivím, že bez Boba na tej ulici nevedel zarobiť ani deravý groš. A mne každú chvíľu kazili dojem z filmu, aj keď viem, že museli byť jeho súčasťou. Žialbohu tie pesničky tu tvoria jeden z nosných základov filmu. Po tejto "promo" James Bowen ale aj tie celkom určite predá a tak dúfajme, že peniažky následne neprefetuje.  Ale inak je tento filmík aj celkom vydarený a možno trochu pomôže aj mačkám. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Vše už asi bylo napsáno. Jako milovník koček jsem si film užíval o to víc. Také to, že film je podle skutečnosti, je vysoká přidaná hodnota. Někdo může namítat, že je to akorát komerční blbost a James chce na kočce vydělávat. Ale v jeho situaci mu to asi nemůžu mít za zlé a Bob vypadá, že si ho našel jen aby mu pomohl, takže jim to oboum přeju. ()

Reklama

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Krásné, jsem nadšená! Nečekala jsem, že to bude až tak dobrý film, ale nejvíc jsem stejně nadšená z toho, že je to podle skutečného příběhu a že ve filmu vidíme i skutečného Jamese a Boba! Nejlepší příběhy píše opravdu sám život a já strašně ráda vidím, když někdo dostane druhou šanci (a hlavně když jí využije). Držím Jamesovi a Bobovi palce, ať se jim hlavně už jen daří! Pro všechny milovníky koček je to povinnost, jak Bob dával packu, to bylo tak rozkošné.. Po dlouhé době film, který u mě má jasných pět hvězdiček a všem moc doporučuju! Pokusím se sehnat si i tu knížní předlohu. Fakt mě to naprosto ohromilo, krásný příběh. ()

smetyl 

všechny recenze uživatele

A Street Cat Named Bob je vlastně takové filmové pohlazení na duši, které dokazuje, že člověk se může vyhrabat i ze samotného dna a jediné, co k tomu potřebuje, je přátelství. Jednoduchý příběh s důležitým poselstvím rozhodně nepatří mezi žánrové velikány, ale jeho jednorázové zhlédnutí dokáže zpříjemnit den a obohatit vaši filmovou knihovnu o sympatický zážitek. Pro milovníky koček je to jasná záležitost stejně tak jako pro každého, kdo chce vypnout u milého příběhu, který ho nebude příliš emočně vydírat a dodá dobrou náladu. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Šablonovité až běda. Feel good pasáže střídají pasáže, kdy se hlavnímu hrdinovy neděje vůbec nic hezkého a vše zachrání až kocour Bob. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi, které skutečný James Bowen sepsal do knižní formy a následně vznikl film. Je super, že reálný Bob si většinu scén zahrál i sám. Pro milovníky koček totální povinnost. Pro ostatní docela příjemná podívaná bez větších překvapení. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)
  • Při natáčení měl Luke tu výhodu, že roli Betty dostala Ruta Gedmintas, jeho přítelkyně, se kterou chodil už několik let před prací na tomto filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama