Reklama

Reklama

Z Paříže do Paříže

  • Francie Un sac de billes (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bratři Maurice a Joseph jsou kluci, kterým žádná lumpárna není cizí, a protože bydlí v Paříži, mají příležitostí pro svá klukovská dobrodružství více než dost. Tím spíše, když je jednomu deset a druhému dvanáct let. Bohužel jim do dětských her a radostí zasáhne tvrdý osud. Jednoho dne jim totiž maminka musí na kabáty přišít žluté hvězdy. Francie je okupována německou armádou a nacistická správa přitvrzuje. Židům v Paříži už jde o život, a tak tatínek rozhodne, že kluci musí uprchnout do dosud neokupované zóny na jihu Francie, kde se snad všichni zase setkají. A protože Maurice a Joseph musejí z ohroženého domova odejít okamžitě a pokud možno nenápadně, nemají žádné cestovní doklady, vezmou si jen minimum peněz a jídla. Před sebou mají dlouhou cestu nočním vlakem, bezohledné německé hlídky, nebezpečný přechod přes demarkační čáru a cestu přes vysokohorské hřebeny. Jediné, na co se mohou spolehnout, jsou vlastní síly, bystrost, statečnost a instinkt. Netuší, že potrvá ještě tři roky, než válka skončí. Malí hrdinové si naštěstí při tom všem dokáží v sobě uchovat dětství i najít čas na malá klukovská dobrodružství. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (159)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Z Paříže do Paříže přináší skvěle natočený snímek o osudech jedné rodiny "based on true story." Úžasní (a moc fešní:) herci v rolích dětí a dospívajících bratrů. Pokud od válečného filmu čekáte jen šedé barvy, utrpení lidí, jejich ztrhané obličeje, bahno rozježděné tanky, všudypřítomné násilí, vraždění a beznaděj, tento snímek vás vyvede z omylu. Un sac de billes je prosluněný, barevný film plný naděje, "lidského" přístupu a především ku*evského štěstí. Až jsem si říkala, že není možné, ani pravděpodobné, aby kluci měli po celou dobu svého putování jen samé štěstí. Pokud se jim to ve skutečnosti opravdu tak přihodilo, tak při nich opravdu stáli všichni svatí. V několika scénách stačil jen nepatrný okamžik a vše mohlo být jinak. Za zmínku stojí rolička Christiana Claviera coby lékaře. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Film "Z Paříže do Paříže" je nenápadným filmem s dějem zasazeným do II. světové války a zabývá se konečnou rasovou otázkou z trošku jiné strany, než jsme zvyklí.. Hlavní postavy jsou dva kluci-bratři, které spíše než politické dění zajímají samozřejmě klukoviny.. Příběh zachycuje pozvolné rozpínání fašištů, odstřižení Židů od společnosti (hvězda, oddělená výuka, rasově rozdělené obchody a služby aj.), útěk za hranice, skrývání až na samotný konec války.. Jde spíše o ukázku chlapectví a bratrského pouta v době "temna" než o krvavé záběry a krutost koncentračních táborů.. Děj se odehrává především ve Francii a Itálii.. Bylo to fajn, avšak znám na podobné téma silnější filmy, z tohohle mi moc husí kůže nenaskočilo.. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Obstojný francúzsky vojnový film o dvoch židovských bratoch na úteku, ktorí sa skrývajú pred nemeckými zlosynmi, alebo domácou milíciou, ale koľkokrát stáli zoči - voči nepriateľovi, tvárou v tvár. Tvária sa, že sú alžírski kresťania, aby nepadol tieň podozrenia, inak by ich čakal transport smrti. Je to taký snímok, že na jedno pozretie, dobrý, ale nič viac, nič menej, kvôli čomu by som ešte po skončení záverečných tituliek dumal, aký skvelý film som to zhliadol. To sa bohužiaľ nekoná, ale až tak neľutujem, že som tomu venoval svoj dvoj - hodinový čas, ktorý by sa dal aj inak stráviť. Vôbec nič sa nestalo, opäť som videl priemerný film. Que la France vive. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75% ... Francúzska 6-členná židovská rodina, ktorá je nútená rozísť sa a odísť vo dvojiciach z Paríža pred vojnou. No tá ich prenasleduje všade, kde sa ocitnú. Príbeh sa zameriava na cestu dvoch najmladších z rodiny. Všetci dúfajú, že sa raz opäť stretnú všetci v Paríži. Asi nikdy ma neprestanú baviť filmy z WWII, pretože pripomínajú temnú éru Európy a aj to, akých zverstiev sú ľudia schopní dopustiť sa. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Kvalitný a dobre plynúci francúzsky film z obdobia WW2. Bavil som sa musím priznať, že som dokonca dostal viac ako som čakal. Možno to mohlo byť miestami trošku surovejšie, ale čert to ber. Chalani boli užasní a po dlhom čase som hlavným postavám škutočne držal palce a prežíval všetko s nimi. Spomenúť treba aj verne spracované historické prostredie a atmosféru doby, ktorou film doslova dýchal, čomu dopomáha aj perfektná práca kameramana. U mňa spokojnosť a určite odporúčam. 75 %!! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Překlad původního názvu filmu zní „Pytlík kuliček“. (SONY_)
  • Film má také českou stopu. Jeho natáčení probíhalo mj. i v Praze nebo Žatci. [Zdroj: deník METRO] (hippyman)
  • Predlohou filmu je kniha skutočného Josepha Joffa, ktorá vyšla v roku 1973. Josepha Joffa vo filme stvárnil Dorian Le Clech. (classic)

Reklama

Reklama