Reklama

Reklama

Transformers: Probuzení monster

  • USA Transformers: Rise of the Beasts (více)
Trailer 1

Autoboti a Decepticoni nejsou jedinými Transformery, kteří se mezi námi skrývají. V hlubinách amazonského pralesa už tisícovky let tiše přežívá druh Maximals, který si jako pozemské krytí zvolil zástupce zvířecí říše. Bohužel se v naší sluneční soustavě objevila hrozba, která je původně vyštvala z jejich domoviny – Unicron, nemilosrdný požírač všeho živého. Příběh nových Transformers se odehrává v devadesátkách, v době, kdy Optimus Prime ještě nebyl ten pravý lídr ostřílený četnými bitvami na život a na smrt. Aby dokázal po boku Maximals čelit existenční hrozbě, bude muset nejprve zkrotit své ego a respektovat vůdce „zvířecích botů“, Optima Primala. Transformers se navíc budou muset vypořádat s tím, že se o jejich existenci dozvěděli dva obyčejní smrtelníci, Noah a Elena, oba dost šílení na to, aby jim pomohli v bitvě s mnohem silnějším nepřítelem, i když na to nemají parametry. Přece jen jde o jejich planetu. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (243)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pokud natočíš film ve kterém je CGI horší než v 16 roků starém původním filmu, tak si chčiješ na hlavu kámo. Co to je za trend rvat do hlavních rolí filmových "rebootů" tuctové obtloustlé černošky a uškňůřené týpky mexického původu a celé to odsoundtrackovat tuctovým hip hopem jakože hrozně cool? Jestli to je odraz mladé společnosti, tak jsme v prdeli. Nic proti hercům, ale Transformeři mají nějakou filmovou minulost a když to srovnám, tak se stydím a jsem nasrán. TF měli dycky top noch casting, efekty a soundtrack. V tomhle případě si to někdo popletl s Power Rangers ne? Přitom ten koncept by fungoval. Hlavní záporák je výborný badass a celý ten oldschool look a představení Maximals vedle Autobotů za mě funguje a je parádní. Pár fajtů a scén je cool. Mirage supluje Bumblebeea na jedničku a je hrozně cool. Jenže je to celé bohužel jen odvar z kaluže ve které si kdysi dali Optimus s Megatronem po čuni, bez absolutně ničeho na co si vzpomeneš. Vlastně mi to jen připomělo jak neskutečně vymazlené to Bay měl. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím kolikátý díl Transformers to je. Kdybych měl film hodnotit samostatně bez ohledu na předchozí díly, tak bych asi tomu ty 4* dal. Ale v rámci série musím dát pouze 3*, jelikož na první dva díly se to vůbec nechytá a na díly s Markem Wahlbergem také ne. Zde mi vadila ústřední lidská dvojka, ta mi vůbec nesedla. Tvůrci jeli asi latino-černošské obsazení asi na popud režiséra Stevena Caple Jr. Ovšem Maximálové byly fajn a spolu s Autoboty a poskoky Unicrona nám předváděli skvělé akční kousky. Musím říci, že jsem se během těch 2 hodin nudil jen malou část filmu, jinak to bylo celkem napínavé a bitvy také nebyly špatné. I když samozřejmě Michale Bay to zvládal lépe. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Většinou tuhle větu dávám až na konec komentu ... ale AŤ VÁS ANI NENAPADNE JÍT NA TUHLE POLITICKO/RASISTICKOU ZRŮDNOST DO KINA. Raději si počkejte, až to bude někde na streamu (kde můžete během filmu vyžehlit, souložit nebo dát WR v Subway Surferu), vizuálně je to hnusná rutinní CGI (kde CGI vypadá o více než řád hůř jak v prvních Transformerech od Baye), nenápadná, nudná, rasistická agitka ... nedělám si prdel, bílí se tu objevují jen v rolích absolutních dementů a uzurpátorů, kteří parazitují na inteligenci a zkušenostech černých či ostatních minorit, samozřejmě nechybí haha-hláška "White people love that shit". Rutinér Caple se strašně snaží napodobit Bayovu režii, ale selhává ve všech ohledech ... u filmu se (v případě, že nejste rasista) budete nudit a přát si, ať už to prosím skončí ... ale podle všeho tahle píčovina snad bude finanční propadák. Kdyby alespoň hlavní postavy byly zajímavé/vtipné/sympatické (nehledě na barvu kůže, pokud vím, tak je v Hollywoodu spousta talentovaných černých/latino herců), tak je to hned o něčem jiném ... ale na to se tu taky bohužel z vysoka sralo : / Absolutně nechápu moderní trend, kdy se pomocí wannabe blockbusterů místo toho, aby se tvůrci snažili o blbou akční jízdu, která má bavit, tak se raději snaží prodat svou zvrácenou "mesydž" ... jděte s tím už fakt do prdele. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Až na ty počáteční otravné antibělošské žvásty, to nebylo v rámci série tak špatný. Samozřejmě je to stejně chytré, jako kdyby jste námět nechali vymýšlet desetileté dítě. Ale po tolika transformeřích filmech, už musí mít dostatečnou míru nadhledu tvůrci i diváci. Sem tam fórek, jen ztuha vyvažuje utraidiotskou hlašbu ze strany Optimuse...nejkýčnější stupidentity filmového plátna. Ostatní postavy byly vcelku OK, což  není v tak pitomém filmu těžké. Pokud chcete vypnout ...jakože dát mozku úplně odpočinout, tak je TPM v pohodě. Není uspávací, stačí přepnout do módu: svěrače, víčka, 20% audio a 95% video vstup a na 2 hodiny můžete upadnout do řízeného kómatu. Proberete se s neodbytnou touhou zachránit svět, což je jen dobře...on to fakt potřebuje. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

5-6/10. - Co si budem film měl skvělý napumpovaný začátek, který výborně šlapal na plné obrátky, měl plno nápadů. Film nám představoval sympatické postavy, ale během 2 aktu se to tvůrcům tak nějak rozpadlo celé pod rukami. Nevyužití zápletky s Unicronem. Nudné a suché dialogy. Film naštěstí zachraňovala skvělá hudba a ozvučení, která sice nemá na původního epického Steva Jablonskyho, ale i přesto přece jen obstála a fungovala a když ve filmu znělo Arrival To Earth měl jsem znovu husinu a skvěle do filmu zapadalo. Film i přes změnu designu autobotů má pěkný audiovizuál a studio do filmu nacpal dost peněz, má to zábavnou akci a bitky, ale to zcela nezachraňuje film. Když jsem čekal film s Unicronem s podnázvem Rise of The Beast čekal jsem, že tu dostaneme slibný návrat na vrchol v podání filmové 3 série mého milovaného seriálu Transformers Prime, ale záporák Unicron funguje jako obyčejný trapný záporák co má být náhražkou Megatrona a není vůbec nebezpečný jako v původním seriálu a naše hlavní postavy vyváznou ke konci filmu bez šrámů jakoby se nic nestalo. Celkově vypadá to i na druhou část podle konce a já se na něj i možná těším, protože tím tento film ještě víc zachrání. Film možná z části se snažil vykrádat i vztah Bumblebeeho a Sama z původních dílů a nahradit ho novým hrdinou společně s Miragem. Neříkám nic, oba jsou skvělá zajímavá a sympatická dvojka. Hlavní hrdina má své cíle, má rodinu a scénáristi se snažili ho plně prokreslit a dát mu duši, ale mě jako divákovi za celý film nijak nepřirostl k srdci a nevybudoval si ke mně ten vztah co by měl. I přesto, jak film vypadal z trailerů katastrofálně a kvůli tomu jsem na něj nechtěl jít ani do kina, tak z toho vylezl obstojný výsledek, který mne překvapil, nenadchl ani neuchvátil natolik, abych si řekl, že to je dobrý film. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (26)

  • Prvý trailer zaznamenal za prvých 24 hodín viac ako 238 miliónov zhliadnutí online, čo je viac ako ktorýkoľvek iný film, ktorý Disney neuviedol, s výnimkou filmu Spider-Man: Bez domova (2021). (Arsenal83)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama