Reklama

Reklama

Renegáti

  • Česko Renegáti: Mise cti (více)
Trailer 1

Když jste členem speciálního komanda mariňáků, každá operace je životu nebezpečnou misí do neznáma. Právě takovou je i akce, do které se ve válkou zdecimované Bosně vydává skupina pěti renegátů, aby ze dna jezera vyzvedla nacistický zlatý poklad v hodnotě několika stovek milionů dolarů. Vše musí stihnout během deseti hodin, protože jejich nepřátelé jsou jim na stopě... (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (87)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Vysoce naivní film s partou nesympatických, namachrovaných, sebestředných Amíků, kteří dělají bordel v cizí zemi, všechno jim jde jak po másle, nikdo je ani nezraní a oni se u toho ještě tváří, jakoby to byla nějaká sranda. Jak mám takovým zkurvům fandit? Vždyť tam není žádné napětí, působí to jako počítačová hra s tunou cheatů. Šéf tu skupinku okupantů vždycky po každé akci jakože na oko zdrbe, aby jim pak div nepokouřil péra. Oni se furt tváří, jakoby jim celá Bosna patřila. Nejhorší je ten sebestředný dvojí metr, kdy ty mrdky v cizí zemi zbourají tankem půlku města a strašně jakože pohoda, však my jsme přece Amíci, my můžem jít přes mrtvoly a dělat bordel, kde se nám zachce a naproti tomu v realitě stačí, aby někde v hodně velké vzdálenosti od Ameriky jen proletělo nějaké třeba ruské letadlo a celá Amerika se z toho může posrat, že co si jako dovolují. NA PŘESDRŽKU. Jo a už by si američtí filmaři/trikaři mohli konečně uvědomit jednu zásadní věc, co se týká povodní, záplav, tsunami atd. a to fakt, že v takových případech je voda kalná jako prase, takže pod ní uvidíte leda prd a kor v noci, jenže hloupoučký Amík prostě chce ve filmu záběr pod vodou, jak proud odnáší nácky, ale to prostě reálně není možné. Degeni. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn film, aj keď moc akčný nieje. Najväčšia akcia príde na začiatku filmu a potom sa týpci od Seals dozvedia o nacistickom poklade a hneď ako im nabehnú doláre v očiach, začnú kuť plán ako ho s podmorského mesta vytiahnuť na hladinu. Je to tu hrané všetko na efekt, taká typická Bessonovka, ale nenudil som sa. 70% - 3* ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak roztomile "old school" film jsem už dlouho neviděl. To jestli je to nepravděpodobná blbina rozebírat nebudu, důležité je to, jestli film servíruje to co bych rád viděl - a servíruje. A je tam úplně všechno! Druhá světová válka, honička v tanku, honba za pokladem, letecké souboje, pouliční rvačky... Naprostá paráda. A vůbec to nevypadá blbě. Je to jako mix několika filmů co mám rád dohromady. Osobně jsem tedy film sledoval s přiblblým úsměvem na tváři a každou lacinou a obehranou dějovou linku prostě jen bral jako kousek skládačky, kterou si autoři vypůjčili někde jinde - v jiném filmu který mám rád. ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Tak kvalitní "béčkový" film jsem už dlouho neviděl. Ano je tam plno nelogičností, klišé a není to bůhví jak originální (napadá mě hned několik filmů na podobné téma Yankee Zephyrem počínaje), ale je tam toho tolik co mám rád. Honba za pokladem, zlato, nacisti, fanatický záporák s jizvou, krásná ženská a velitel jak vystřižený s filmu Olověná vesta, to vše zabalené v jednom úhledném balíčku, na který se sakra dobře kouká. Tenhle film si prostě na nic nehraje, takže pokud nehledáte nějakou intelektuální selanku, nebo city ždímací drama, pošlete mozek na dovolenou a vzhůru za pokladem. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Luc Besson se podíval na několik starších filmů a napsal scénář. A tady došlo k několika chybám. Děj není nijak originální a jeho zpracování je (navzdory k hloubce jezera 50 m) docela suché. Žádné známější tváře, kromě neakční postavy velitele – J.K.Simmons. Všichni „renegáti“ jsou v pohodě a neustále vtipkují. Že jde o béčko bylo jasné předem, ale i béčko může být nářez. Tady to byl jen zářez do pažby bez dalšího vyvrcholení. 50%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Ogulini, Karlovaci, Lokve, Humu, Záhřebu (Chorvatsko) a na Maltě. (ČSFD)
  • Při úvodním útěku použijí k útěku tank T-72. Posádka tanku je velitel, střelec a řidič, tedy tři osoby a v žádném případě se do útrob nevejde 6 osob, jak je ukázáno ve filmu. (Maulincio)

Reklama

Reklama