Reklama

Reklama

Renegáti

  • Česko Renegáti: Mise cti (více)
Trailer 3

Když jste členem speciálního komanda mariňáků, každá operace je životu nebezpečnou misí do neznáma. Právě takovou je i akce, do které se ve válkou zdecimované Bosně vydává skupina pěti renegátů, aby ze dna jezera vyzvedla nacistický zlatý poklad v hodnotě několika stovek milionů dolarů. Vše musí stihnout během deseti hodin, protože jejich nepřátelé jsou jim na stopě... (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (87)

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Tak kvalitní "béčkový" film jsem už dlouho neviděl. Ano je tam plno nelogičností, klišé a není to bůhví jak originální (napadá mě hned několik filmů na podobné téma Yankee Zephyrem počínaje), ale je tam toho tolik co mám rád. Honba za pokladem, zlato, nacisti, fanatický záporák s jizvou, krásná ženská a velitel jak vystřižený s filmu Olověná vesta, to vše zabalené v jednom úhledném balíčku, na který se sakra dobře kouká. Tenhle film si prostě na nic nehraje, takže pokud nehledáte nějakou intelektuální selanku, nebo city ždímací drama, pošlete mozek na dovolenou a vzhůru za pokladem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Během války v Bosně se rozhodne skupinka amerických mariňáků pomoci místní dívce najít nacistický poklad, který by pomohl jak její zemi, tak jim samotným. A na paty jim šlape jak nadřízený, tak nepřátelský důstojník. Poctivé vojenské dobrodrůžo, které se zase nebere tak úplně vážně, takže se tu najde parádně přepálená tanková honička či souboj vrtulníku se stíhačkou. Něco do sebe má i pokladová historka, které bych dal trochu víc prostoru, ale i takhle byla fajn. Jediné, co mi trochu vadilo, bylo vyzvednutí pokladu, které trvalo na můj vkus příliš dlouho a dalo se natočit dynamičtěji. Ale i to se dalo přežít. Herci úplně v pohodě, ačkoliv kdo se těší na Simmonse v nějaké ústřední roli, tak si příliš neužije, ale i to, co tu předvedl, stačilo. Bavil jsem se. 70% ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět příběhu je nemálo podobný staršího snímku z roku 1999 ´Tři králové´. Ano, i zde několik maníků z armády, samozřejmě tajně, se rozhodne vyzvednout zlato, tentokrát však nacistické. Luc Besson si na ten snímek asi vzpomněl, příběh poupravil, vsadil do jiných reálií a nechal natočit ryze akčně zábavný snímek, kterému ku spokojenosti nic nechybí. A jako obvykle celý koncept pojal v asijském stylu. Nejdříve tu tedy máme válečnou scénu z doby 2. světové války, následuje válečná scéna ze Sarajeva, oslava vojáků a pak už jen ona dějová linka zlatem. Kamera s výpravou jsou na úrovni a i přes rychlé akční scény je vše přehledné. Příběh je nesmírně jednoduchý a v podstatě nic nového nepřináší. Kdo se bavil už u snímku ´Tři králové´, nebo v současnosti třeba u seriálu ´Strike Back´, bude se bavit i u tohoto snímku. Ostatní, kteří to budou brát vážně, budou mít zase smůlu. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, kdyby ve filmu hrál v jednom týmu dejme tomu Statham, Reno, Pitt a třeba Owen, dopadlo hodnocení zřejmě daleko lépe! Nicméně je to postavený na neznámých ksichtech a mě se úplně bohužel nepodařilo tolik tomuto mančaftu fandit. Žádnej z těch borců mě nebyl sympatickej... Faktem je zase to, že akce byla slušivá a byl tam znát rukopis mýho oblíbence Bessona. Průměrný béčko za 60% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nestává se často abych dal 100% béčku málem za plnou sazbu. Ale tohle si to zaslouží. Já mám moc rád všechny ty akční a dobrodružné filmy, kde se jde po ncistických dávno zapomenutých pokladech. Tenhle film není v podstatě nic jiného než takovou variací kellyho hrdinů nebo modernějších Tří králů, přesto mu nelze ale upřít prvky originality i vtipnost. To haštěření mezi Navy Seals a SAS mne tam také bavilo. První půlka je slušně nadupaná akcí, pak se to mírně zadrhne, ale závěr zase stojí za to. Trochu mně točí, že ve všech filmech z konfliktu v Jugoslávii jsou to Srbové, kdo jsou ti špatní. Koneckonců tomu bylo tak i u včera viděného filmu Maus. řekl bych, že tam si neměl kdo co vyčítat a filmaři by to měli vzít v pozaz. U tohohle filmu je třeba vypnout mozek, ohulit prostorové repro naplno, udělat si pohodičku a pak věřte nebo ne budete spokojeni jako já. Kucí byli sympatičtí i místní dívčina. Měl jsem radost z účasti J. K. Simmonse a samozřejmě hlavně ze Spuda Ewena Bremera! Už je z něj holt starej fotr jako ze mně, utíká to od dob Trainspottingu :-). Jo, pošmáknul jsem si. To 100% béčko neberte jako hanu, ale jako pochvalu. Dávám za 4 vaky se vzduchem! * * * * ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Při úvodním útěku použijí k útěku tank T-72. Posádka tanku je velitel, střelec a řidič, tedy tři osoby a v žádném případě se do útrob nevejde 6 osob, jak je ukázáno ve filmu. (Maulincio)
  • Natáčení probíhalo v Ogulini, Karlovaci, Lokve, Humu, Záhřebu (Chorvatsko) a na Maltě. (ČSFD)

Reklama

Reklama