Reklama

Reklama

Renegáti

  • Česko Renegáti: Mise cti (více)
Trailer 1

Když jste členem speciálního komanda mariňáků, každá operace je životu nebezpečnou misí do neznáma. Právě takovou je i akce, do které se ve válkou zdecimované Bosně vydává skupina pěti renegátů, aby ze dna jezera vyzvedla nacistický zlatý poklad v hodnotě několika stovek milionů dolarů. Vše musí stihnout během deseti hodin, protože jejich nepřátelé jsou jim na stopě... (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (87)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Během války v Bosně se rozhodne skupinka amerických mariňáků pomoci místní dívce najít nacistický poklad, který by pomohl jak její zemi, tak jim samotným. A na paty jim šlape jak nadřízený, tak nepřátelský důstojník. Poctivé vojenské dobrodrůžo, které se zase nebere tak úplně vážně, takže se tu najde parádně přepálená tanková honička či souboj vrtulníku se stíhačkou. Něco do sebe má i pokladová historka, které bych dal trochu víc prostoru, ale i takhle byla fajn. Jediné, co mi trochu vadilo, bylo vyzvednutí pokladu, které trvalo na můj vkus příliš dlouho a dalo se natočit dynamičtěji. Ale i to se dalo přežít. Herci úplně v pohodě, ačkoliv kdo se těší na Simmonse v nějaké ústřední roli, tak si příliš neužije, ale i to, co tu předvedl, stačilo. Bavil jsem se. 70% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozmarná variace na staré téma 1)  nás tentokrát zavede kamsi do Bosny a Hercegoviny. Ti zlí jsou tentokrát Srbové a ti hodní, věřte nevěřte, Američané._____ 2)  Snad jen 36letý Charlie Bewley (zamilovaný Stanton) v džínách (jen chvíli) a 30letý Dimitri Leonidas (Jack Porter) opravňují film v mých očích ke zhlédnutí. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Průměrně odvedený film s dobrodružnými tendencemi, operující s těžce archaickým námětem. No dobrá, výlov zlatých cihel z dob fašistické okupace ze dna balkánského jezera charitativně smýšlejícími americkými mariňáky, co jsou na misi v Sarajevu sužovaném válkou, by v dobách osmdesátkových "Soubojů o poklad Yankee Zephyru" bez větších problémů obstál. Od té doby ovšem filmová řeč dostála podstatných změn, takže nechápu Luca Bessona, že se obtěžoval psát a produkovat obstarožní scénář, který v kinech neměl co pohledávat. Z akčního hlediska to extra nešlape, dohromady je zde jen pár akčních pasáží, svižný akční úvod je tím nejlepším, pak to uvadalo, závěr obstaralo nevzrušivé dolování pokladu ze dna jezera. Představoval bych si, že to finálně bude gradovat, skoro jsem ale u toho usnul. Chorvatské lokace, kde se převážně natáčelo, jsou značně neatraktivní. Obří pitominou je samotné vojenské speciální komando, které působí dojmem, že je na dovolené, nikoliv ve válečném stavu. Sullivan Stapleton a spol. by měl i určité tendence hrát, jenže celá pětičlenná parta se neblýskne žádnými charakterovými odlišnostmi, jeden jsou jak druhý, s výjimkou jednoho z nich, který píchá s místní vyznavačkou (nevýrazná Sylvia Hoeks) záchrany národního dědictví, takže celé složité plánování vyzvednutí pokladu konají nezištně hlavně pro ni. Dojemný závěr by aspiroval na cenu za lidskost. A to jsou zde ještě frekventované vsuvky velitele J.K.Simmonse (ten prostě hrát umí), který umí vojáky zpražit (pohledem), ovšem disciplína a řád přinesou kýžené ovoce. Milujete-li pokrmy chorvatské kuchyně, jezdíte tam rok co rok na dovolenou, přijde vám k chuti i tvůrčí spojení Luc Besson a režisér Steven Quale, z něhož nevzešla taková t(ř)e(s)kutá zábava, jakou bych očekával. 5/10 ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

A všetci sa jej poskladali na kabelku. Po úvodnej jedinej dobrej scéne sa divák aj poteší, že uvidí A-team v sarajevskom prevedení. No nuda, ktorá nastane vinou scenáru a tentokrát málo autorského režiséra, neprestane až do konca. Absencia zlého protivníka je na škodu partii piatich námorníkov, miestami nelogicky vložené akčné scény vypĺňajú tiahly naivný dej. Miestami netuším ktorý je rok v deji filmu, netuším či je to dráma bosnianskeho ľudu alebo Dannyho päťka. Miešanie žánrov, neutiahnutie filmu režisérom zanechal trpkú príchuť toho, že niečo sa malo dostaviť, ale vyšumelo to kdesi pod vodou. (videné 24.7.2018, BDrip) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nestává se často abych dal 100% béčku málem za plnou sazbu. Ale tohle si to zaslouží. Já mám moc rád všechny ty akční a dobrodružné filmy, kde se jde po ncistických dávno zapomenutých pokladech. Tenhle film není v podstatě nic jiného než takovou variací kellyho hrdinů nebo modernějších Tří králů, přesto mu nelze ale upřít prvky originality i vtipnost. To haštěření mezi Navy Seals a SAS mne tam také bavilo. První půlka je slušně nadupaná akcí, pak se to mírně zadrhne, ale závěr zase stojí za to. Trochu mně točí, že ve všech filmech z konfliktu v Jugoslávii jsou to Srbové, kdo jsou ti špatní. Koneckonců tomu bylo tak i u včera viděného filmu Maus. řekl bych, že tam si neměl kdo co vyčítat a filmaři by to měli vzít v pozaz. U tohohle filmu je třeba vypnout mozek, ohulit prostorové repro naplno, udělat si pohodičku a pak věřte nebo ne budete spokojeni jako já. Kucí byli sympatičtí i místní dívčina. Měl jsem radost z účasti J. K. Simmonse a samozřejmě hlavně ze Spuda Ewena Bremera! Už je z něj holt starej fotr jako ze mně, utíká to od dob Trainspottingu :-). Jo, pošmáknul jsem si. To 100% béčko neberte jako hanu, ale jako pochvalu. Dávám za 4 vaky se vzduchem! * * * * ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Ogulini, Karlovaci, Lokve, Humu, Záhřebu (Chorvatsko) a na Maltě. (ČSFD)
  • Při úvodním útěku použijí k útěku tank T-72. Posádka tanku je velitel, střelec a řidič, tedy tři osoby a v žádném případě se do útrob nevejde 6 osob, jak je ukázáno ve filmu. (Maulincio)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno