Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film inspirovaný reálnými událostmi se odehrává v rozmezí let 1924 a 1954. Jeho děj zachycuje život, práci a následný rozkol dvou německých bratrů Adolfa a Rudolfa Dasslerových, který vedl k založení dvou sportovních impérií: Adidas a Puma... Dva muži, bez nichž si lze svět sportu jen těžko představit - bratři Dasslerovi. Adolf "Adi" Dassler a jeho bratr Rudolf, kteří pocházejí z německého maloměsta, mají zcela odlišné povahy a v podstatě i všechno ostatní. Jediné, na čem se, zdá se, shodnou, je jejich poslání: vyrábět dokonalou sportovní obuv. Každý z nich je obdarován výjimečným nadáním - Adi je sportovní nadšenec a vynálezce, Rudi zase neústupný obchodník - a navzájem se dokonale doplňují. Achillovu patu obou bratrů ovšem představují jejich ženy, mezi nimiž se prohloubí vzájemná nevraživost poté, co se Adiho energická manželka rozhodne pracovat ve firmě, zatímco ta Rudiho zůstává věrná tradici. Nedorozumění vedou k hádkám, které nakonec vyústí v rozpad společnosti - bratři se rozejdou a založí dvě soupeřící firmy... Snímek je inspirovaný skutečným příběhem dvou sportovních impérií Adidas a Puma. (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je vidět, že se nejdná o velkou hollywoodskou produkci. Nicméně i tak se z filmu dozvíte to podstatné a zase chybí ta americká omáčka kolem. Myslím, že i herecké výkony byly kvalitní. Děj má spád a nenudí. Já se dozvěděl mnoho věcí, které jsem ani náhodou netušil. I tak si myslím, že divácky oblíbené věci, které se ve filmech používají, byly použity i zde a člověku nahání husí kůži. Druhý film, věnovaný stejnému tématu jsem neviděl a nechápu, proč existují dva stejné filmy s různými názvy. Že by také nějaká hádka? Mě osobně film zaujal i díky osobní rodinné zkušenosti. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechápu německé producenty, kteří se v jednom období rozhodli natočit dva hodně podobné filmy na téma bratrů Dasslerových. Samozřejmě mluvím o filmu Rivalové navždy - bitva o tenisky. Nicméně o tomto filmu jsem slyšel dříve a tak jsem byl zvědavý, v čem rozdílný tento kousek bude. Ve výsledku nemůžu říct, že by byl jeden lepší a druhý horší. Oba jsou kvalitně hodně vysoko. Třeba tento má luxusně natočené scény z konce války, kdy jim Spojenci chtěli zbombardovat fabriku. Tamten ale zase ve své délce vysvětlí více věcí dopodrobna. Každý má něco do sebe, ale kvalitou jsou si oba hodně podobné. ()

Reklama

Belatris 

všechny recenze uživatele

Pro mě nuda a příklad špatně vystavěného "životopisného" filmu. Nemá to dynamiku, postavy jsou napsány jak z učebnice žánrových klišé a zajímavých informací ze zákulisí dvou firem tam pro mě bylo pomálu. Jak už někdo níže psal, stačilo by pročíst si Wiki nebo nějaký článek a nezabíjet dvě hodiny času. Pro mě velké zklamání, přestože jsem na film slyšela spoustu chvály z různých stran. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovina se věnuje botám, prostor je docela velký. Člověk si udělá obrázek a jakou měl tenkrát Adolf vizi. Jeho bratr byl spíše prodejce. V druhé polovině začne konflikt, který následně změní veškeré události. Bratři se rozhádají a rozejdou se. Příběh i děj je dobrý, škoda té délky, přeci jen některé scény byly zbytečné. Závěr byl hodně solidní, z něj jsem měl až husinu.. 7/10 = 75% ()

subic 

všechny recenze uživatele

Dassler brothers, Rudolf obchodník a vošoust přezdívaný Puma a Adolf, kterému všichni říkali Adi byl prostě ten švec a inovátor rize sportovní obuvy. Když to spolu rozjedou, jejich rodiny bydlí společně přímo ve vilce nad fabrikou, oba mají 2 syny. Můj táta mi už za komoušů říkal, že ty firmy, které jsme samozřejmě už v komunistickém Československu znali, vlastní 2 bratři. A proč se rozešli? Jak se ukázalo, z těch 4 synků byli 3 Rudolfa Pumy. Je to zajímavý příběh, jak v průběhu 30 let vybudují své impérium, jak projdou válkou. Bohužel do filmu Němci obsadili pro mě samé neznámé a nezajímavé tváře a taky ten děj filmu je celkem nuda. Ale jako takový hraný dokument to jde. 55% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se natáčel i v České republice po dobu 45 dní (lokace Villa Velvarská v Praze, Vinařice, Kutná Hora a Mladá Boleslav). (Trajektt)

Reklama

Reklama