Reklama

Reklama

American Honey

  • Česko Americká jízda (více)
Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladičká Star (Sasha Lane) žije život, který by nikdo z nás nechtěl. Sama se stará o dva mladší sourozence, protože otce nemá, matka se o nic nezajímá a otčím se o ni zajímá až moc. Když tedy na parkovišti obchoďáku potká dodávku plnou vrstevníků, kteří žijí specifickou verzi Amerického snu, neváhá moc dlouho a naskočí. Tím se stane součástí party mladých lidí, kteří si na živobytí vydělávají tím, že křižují Amerikou a dům od domu se snaží prodávat předplatné časopisů, o které by jinak nikdo neměl zájem. Všichni to jsou outsideři, kteří tuší, že po standardních kolejích cesta nevede, a tak se chytili jedné z posledních šancí, která jim ještě zbývala. Star záhy zjistí, že tahle činnost není ani tak práce jako spíš životní styl, naplněný polykáním kilometrů, nočními mejdany, svéráznými rituály a konflikty, k nimž v téhle nesourodé „rodině" není nikdy daleko. Když se navíc zamiluje do nejúspěšnějšího prodejce Jakea (Shia LaBeouf), na vlastní kůži pozná, že tahle jízda bude všechno, jen ne bezstarostná. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (176)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Takový ten typ filmu, který pozdě večer zapnete a k ránu ještě koukáte. Osobně mám rád filmy, které jsou tak trochu o ničem a spíš se zaměřují na naturalistické vyobrazení určitého stylu života. Jenže tento byl až příliš o ničem. Nedocházelo zde k reálnému vývoji postav, příběh plynul odnikud nikam. Úhlavní Star mi lezla na nervy - pod rouškou ublížené chudinky se skrývala drzá, nesympatická děva, která po většinu doby jen blbě čučela. Hvězdu snad jen za to, že jsem v žádném filmu doposud neviděl, že by někdo zachraňoval hmyz v nesnázích (voda, okno), jakožto to dělám v reálném životě já. I tam jedině mohu mluvit o nějakých sympatiích k hlavní hrdince. Jinak zkrátka nekonečná nuda, kde byly zbytečně protahované nicneříkající záběry a nemělo to žádné skutečné poselství. /// Viděno na Nova Cinema s českým dabingem. ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh o dospievaní, príbeh o láske, kapitalizmus ako nočná mora, komentár k dnešnej mládeži zmiešaný so zbesilou energiou nočného šialenstva. Prehodnotenie amerického sna, kde mládež namiesto moci a postavenia hľadá stabilitu. "We are the saviors!" American Honey je meditatívna, zábavná, srdcervúca divoká jazda a najdôležitejší film mladej generácie posledných rokov. ()

Reklama

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Ono skôr než generačná, je toto výpoveď o sociokultúrnych pomeroch istej skupiny ľudí. Mnohí young adults sú iní a nepredloženosti nerobia, ani v ťažkých situáciách. Na druhej strane Andrea Arnold svojimi obrázkami outsiderov oslovuje emócie mnohých divákov, o tom žádná. Mne sa jej filmy nepáčia, ba dokonca ma iritujú. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak že sa dá v súčasnej Amerike zarábať aj podomovým predajom časopisov, to som vážne netušil, ale som zase o niečo múdrejší. Inak fakt, že im tam ľudia otvárajú dvere a občas si aj niečo kúpia, keď na Slovensku si nikto nekúpi ani Nota Bene na ulici, je možno znakom, že tam ľudia ešte medzi sebou komunikujú, ale možno je celé American Honey iba sci-fi z alternatívnej prítomnosti. Film nemá v podstate ani poriadny začiatok (ten je začlenenie Star do partie), stred a koniec, čo je dôsledkom toho, že cesta je samotný cieľ týchto teenagerov a tí skutočný životný cieľ nemajú. Iba nasávať život a nejako prežiť. Neodvážim sa v takom prípade súdiť ani moralizovať. Či išlo Arnoldovej aj o synekdochu celej súčasnej americkej či celosvetovej teen generácie, sa neodvážim tvrdiť, ale niečo by na tom mohlo byť. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mi ta délka na tom vadí ze všeho nejmíň. Ty tři hodiny by to klidně ve stejném stylu mohlo mít, ale místo scénáře psaným za pochodu (což je něco, s čímž uspějí jen ti nejlepší režiséři) to chtělo víc vše rozpracovat. První půlka se mi totiž líbila hodně, pochmurný život Star mě upoutal a jelikož žila na dost drsném místě, byl jsem zvědavý, kam se její život a povaha vyvinou dál. Celou první polovinu se snaží nějak zbabrat, dostane se jí možnost od novodobých hippies žít "svobodně", horko těžko opouští své dva sourozence, které přenechává svojí matce, která o ni absolutně nemá zájem a pak se snaží najít sama sebe v téhle zvláštní komunitě. A i přes pár kladných momentů k těm zničeným existencím, fetkám a žebrákům prostě nezapadá a co chvíli se snaží zdrhnout, ale neúspěšně. Co se ale první půlku skvěle rozvíjí, v druhé polovině se vše jen repetitivně opakuje pořád a pořád dokola, chvíli v té komunitě je, pak zas ne, pak se tam zase vrátí, pak jde zase pryč... I ten její románek se Jakem uvízne na mrtvém bodě a ona ho furt chce, ačkoli ví, že je to totální hajzl. Mé zklamání z druhé poloviny sice trochu zachránil konec, se skvěle se hodící skladbou American Honey a závěrečnou scénou, ze které vyplyne to, SPOILER že sama nemá v životě moc šancí a tady aspoň někam patří - ale stejně si v rámci možností bude dělat svoje a to jí zatím ke štěstí stačí. KONEC SPOILERU I tak ten konec není úplně dokonalý, ale líbil se mi, jelikož té druhé polovině dal aspoň nějaký ksicht. Taky to chtělo víc promyslet a představit i jiné postavy, než Star a Jakea. Některé scény by to chtělo zkrátit nebo vystřihnout a nahradit je jinými, které by něco dál rozvíjely. Rozklepaná kamera mi tu kupodivu nevadila, naopak je to natočené s jakýmsi citem pro detail a dokáže to tvořit dosti podmanivou atmosféru. A asi bych i pochválil soundtrack, když se do toho naprosto přesně hodí takové skladby jako We Found Love a American Honey, ale to by tu nesmělo hrát tolik otravného neposlouchatelného hip hopu. Celkové dojmy z toho mám spíš pozitivní, jsem rád že jsem to viděl a ani ta délka pro mě nakonec nebyla problémem, jak jsem se obával, ale Arnold se má pořád v čem zlepšovat a není toho zrovna málo. EDIT: Já tomu nakonec ty hodně slabé čtyři dám, protože nad tím filmem neustále přemýšlím a i když se ta druhá polovina (kromě konce) moc nepovedla, ten film do sebe prostě něco má a částečně ani nevím, v čem to jeho kouzlo vězí. Ale zapůsobit to kupodivu dokáže. Slabé 4* ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Film byl natočen v chronologickém pořadí. Většina dialogů byla improvizovaných. (Hal_Moore)
  • Natáčení probíhalo od 7. května 2015 do 9. července téhož roku v Muskogee, Missions Hill, Benningtonu, Willistonu, Kansas City, Missouri Valley ve státech Oklahoma, Kansas, Nebraska, North Dakota, Missouri a Iova. (ČSFD)
  • Téměř všechny scény byly natáčeny ruční kamerou. (Hal_Moore)

Související novinky

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama