Reklama

Reklama

Lovci myšlenek

  • USA Mindhunters (více)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Wayne Kramer, Kevin Brodbin, Ehren Kruger (uncredited) / Story by Wayne Kramer | Hudba: Toumas Kantelinen | Produkcia: Cary Brokaw, Akiva Goldsman, Robert F. Newmyer, Jeffrey Silver, Rebecca Spiklings | Distribúcia: Dimension Films (USA), Columbia Pictures (Worldwide) | Štúdio: Columbia | Rozpočet: 27 miliónov $ | Tržby: 21,148,829 $ || ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle je teda něco ! Rád bych viděl tenhle film ve společnosti specialisty na profilování z oddělení behaviorálních věd nebo prostě jakéhokoliv forenzního psychologa...Ale nutno uznat, že přes naprostou demenci námětu se podařilo Renny Harlinovi občas (!!) dát na frak (vzájemné?) orální fixaci scénáristického dua. Abyste rozuměli - takhle z prstu vycucaný scénář, zápletku a dějové zvraty abyste pohledali...Extra cool námět se snoubí se snahou šokovat podáním jednotlivých vražd (alespoň jsou pěkně natočené), naprosto selhává ve vrahově motivaci a zapomíná na to hlavní - nutnost vyvolat alespoň minimální stopu uvěřitelnosti. Protože pokud ani tohle nefunguje, můžu rovnou točit parodii - což se, samozřejmě nechtěně, Rennymu přes veškerou snahu chvílemi podařilo. Ale tentokrát je to právě on, kdo "Lovce myšlenek" vytahuje o dvě patra výš - s kamerou si pořád rozumí a koneckonců s atmosférou tak nějak taky. Škoda, že mu pořádný scénář v Hollywoodu už asi nikdy nesvěří... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Snímky, kde se na uzavřeném prostoru pohybuje několik postav, přičemž jich postupně ubývá, bývají velice divácky vděčným tématem. I když se jedná o bandu příšerně napsaných postav, tak se stále ve vzduchu vznáší to kouzlo, kde si můžete vsázet na svého vraha - favorita a postupně sledovat, jak jednotliví dementi ubývají ze scény. Film má tempo. Mrtvoly rychle přibývají, takže v rámci jednohubkového béčka film má potenciál zafungovat a zabavit. Chtělo snad jen trošku lepší scénář a film mohl klidně mířit výš. Slabší tři kousky. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

No tak tenhle film si ode mě zaslouží čtyři hvězdičky. Příběh a celkový námět je dobrý. Když přišla první pastička při které zahynul jeden z teamu, tak to byl pro mě docela šok. Už kvůli tomu že se mi jevil tak nějak jako hlavní hrdina, který věechno přežije a on jako první. Což si u mě vybudovalo velké plus. A pak už to pěkně narůstalo. Jako první polovina filmu vás nechala aby jste si mysleli kdo to může být, od poloviny už ste si mysleli kdo to je, kvůli přemýšlení těch postav a nakonec to vypadalo na někoho jiného a pak to byl zase někdo jiný. Trochu zamotané, dobře promyšlené, dobře vychytané. Mě se to líbilo. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Harlin is back! And he kicks ass! Len škoda, že si to málokto všimol... Vynikajúci thriller typu whodonnit. Fakt do konca neviete kde je sever. No úprimne to tušíte, ale dejové zvraty vás fakt pomýlia. Slater a Kilmer sa vytratia po 15 minútach a najväčšou hviezdou a teda leading man tu je LL Cool J. A fakt mu to ide. Z celého ansámblu mladých hercov tu je asi fakt najlepší a po celú dobu fuckt cool. Ten negr to umí. Harlin to natočil veľmi zručne, svižne, s dusnou atmosférou a vizuálne veľmi atraktívne. Určite si to kúpim na dvd. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Bolo natočených niekoľko variácií konca. Po početných testovacích premietaniach v Spojených štátoch v roku 2003 bola testovacím publikom konečná verzia filmu určená na uvedenie do kín. (Arsenal83)
  • Všetky podvodné scény boli natočené v krytej plavárni v Holandsku ďaleko od pľacu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama