Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Hilaaaaarious!!! Už dávno som nemal tak komplexný pocit uspokojenia. Film, ktorý každou sekundou myslí rovnako na detského, ako aj odrasteného diváka. Navyše je to jedna veľká škola permanentnej gradácie, kedy poväčšine prvá pointa v rámci určitej sekvencie je z hľadiska napätia a zábavy iba začiatkom... ;-) ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Další z nekonečné řady animáků. Tento se bohužel moc nepovedl. I když, námět není špatný. Představte si, že se probudíte ze zimního spánku a spatříte před sebou velkou „zeď“ v podobě „živého“ plotu. Rozhodnete se ho překonat a vyrazíte za dobrodružstvím do rušného velkoměsta. Film trpí hlaně tím, že není moc vtipný, protože vtip je to, co dělá animák animákem. Je tady sice vidět snaha autorů, aby se člověk pobavil, ale působí to dětinsky. Věřte mi, vím o čem mluvím. Film jsem viděl v mých 23 letech. Nedávno mě napadlo, že shlédnu většinu animovaných filmů, které byly vyrobeny. Vybírám si hlavně ty kvalitní a toto dle vysokého hodnocení měl být jeden z nich. Jenže, bohužel. Dávám slabší 3 hvězdičky. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Když poprvé zvířátka spatřila plot, naivně jsem se domníval, že uvidím film s lehce ekologickým podtextem o tom, jak to s námi lidmi má ta sympatická havěť těžké. Jenže pak se jiskřícíma očičkama na zvířecí rodinku podíval mýval RJ a já pochopil, že to bude trochu jinak. Co víc, bylo mi jasné, jaký bude závěr filmu a jak se k němu film dohrabe. A ano, věděl jsem, že v něm bude moralizovaní o rodinných hodnotách. Nic proti rodinným hodnotám, naopak, jen by to při jejich propagaci chtělo více invence... Nezbylo mi než doufat, že na oné cestě k závěru z okna zahlédnu mnoho podařených vtipů. Bylo jich však jen pár. A tak pro mě nejlepším animákem o trablech zvířat s lidmi zůstává Pompoko. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina jest banálním příběhem roztomilých postaviček, které se neustále placatí sem a tam, že by to jeden nejraději vypnul. Pak se však příběh rozjede a začíná nabírat obrátky, aby v závěru - a nejen metaforicky - doslova explodoval. Chvílemi to vypadá, že autoři nechají tu milou rodinku opravdu brutálně povraždit. Skvělá scéna skunk(ová)+kocour připomene klasické kreslené americké grotesky. Český dabing je mimořádně povedený a vtipný. Jo, a mám slabost pro mývaly! Páč jestli se nudíte, tak si kupte medvídka mývala... ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Skvele som sa bavila a co sa casto nestava, bavila som sa pocas celeho filmu! Zaplotna vevericka je v mojom osobnom rebricku 2. NAJlepsia v tesnuckom zavese za tou sablozubou. Kofein je sice vec obohrana, ale tu vyuzita skutocne na maximum. Celkovo film vrelo odporuuuucam. Aj ked teda najviac sa tesim na originalnu verziu, dabing nebol zly, ale predsa len.... iny. PS: Super su aj trailery na zaciatku, zda sa, ze tento rok je na co sa tesit: Asterix a Obelix vyzeraju zase raz vtipne, V tom dome strasi a Splachnuty pomerne originalne, Auta klasicky a komu by nestacilo, stale je tu Lovecka sezona. A to som urcite este nieco zabudla. No juchuuu:-) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Jde o adaptaci komiksového stripu "Over the Hedge", ve kterém zvířátka ironicky komentují počínání lidí. Jeho autoři, Michael Fry a T. Lewis začali komiks tvořit v roce 1995 a v době vzniku filmu vycházel zhruba ve 150 různých novinách. (imro)
  • Adaptace známého komiksového stripu vydělala během prvního severoamerického víkendu (19.–21. 5. 2006) 38,4 mil. amerických dolarů. Celkový hrubý výdělek v domovských kinech nakonec byl 155 milionů, ten celosvětový pak 339,8 mil. (imro)

Reklama

Reklama