Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

gumli 

všechny recenze uživatele

Knihu od Stephena Kinga som nečítal,takže porovnávať nemôžem.Film je predovšetkým o láske,nie síce o vášnivej láske,skôr o nevinnej,ale pravej láske.Zaujímavé je priateľstvo starého muža s malým chlapcom,muž mu je skôr ako otec,a chlapec ho má radšej ako svoju matku,ktorá naňho nikdy nemá čas.Tento film má sílu diváka vrátiť späť do detstva,keď sa zdalo že všetko je oveľa jednoduchšie.Je to dobrý film pre každého,kto má rád akýkoľvek žáner,bez rozdielu.Ako pre deti,tak aj pre dospelých.Film plynie pomalým tempom,nikde sa neponáhľa,ale napodiv to vôbec nevadí ako v iných filmoch.Po skončení filmu si mnohý spomenú na svoje detstvo,aký sme boli,keď sme boli deti. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Hicksovi se podařilo zachytit to zvláštní kouzlo dětství, jež je prosyceno radostí, bezstarostností a nadějí, rovněž však smutkem, ležmi dospělých, strachem, ztrátou, zklamáním a hlavně spoustou magie a tajemna. To je přesně to, o co tu jde. Knihu jsem nečetl a možná bych šel s hodnocením níž, kdyby ano. Jednoznačně mě ale tento film dostal, je plný skvělých hereckých výkonů, jimž pochopitelně vévodí Anthony Hopkins, známé písničky jsou využity na těch nejpravějších místech a veškeré lokace mě uvedly do nostalgie, aniž by se vůbec něco dělo... Neřekl bych, že filmu chybí emoce, jak zde někteří tvrdí. Mě například film třikrát téměř rozbrečel. Jsem nadšen a dávám za pět, až přečtu Kinga, možná přehodnotím. Každopádně je jasné, že takovéhle příběhy umí napsat jen on, když se vzdá všech mrtvol a sekačem a mandlů na prádlo:-) ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Dokonalá nostalgia, originálna bromance, vkusne sentimentálna romantická linka, no aj tak chýba dotiahnutejší príbeh. Napríklad vysvetlenie, prečo v dobe, keď má Bobby ešte len cca 50, obidvaja jeho kamaráti z detstva sú už mŕtvi, by neškodilo. Ich vek sa dá vďaka 11. narodeninám pred premietaním filmu Village of the Damned (1960) celkom ľahko vypočítať. David Morse, ktorý hlavného hrdinu stvárnil v dospelosti, mal reálne ešte o niečo menej. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bobby Garfield se vrací do míst, kde prožil celé své dětství s přáteli Sullym a Carol. Také nachází dům ve kterém žil, a osvěžuje si příběh tajemného nájemníka, který nějaký čas v jejich domě bydlel. Ted Brautigen (Anthony Hopkins) se za těch pár měsíců stihl Bobbymu stát - pokud ne téměř otcem - tak velmi dobrým přítelem... Film by byl docela fajn, kdybych - bohužel - již dříve nečetl knižní předlohu Stephena Kinga (mimochodem jedna z mála, které nejsou hororové). Film bohužel zpracovává jen první část knihy, ostatní okázale ignoruje (možná čekal Hicks na přijetí tohoto filmu veřejností a kritikou, a pak by případně zbytek dotočil jako pokračování?). Na druhé straně musím uznat, že se Hicksovi podařilo docela dobře zvolit obsazení jak Teda Brautigena - Anthony Hopkinsem, tak i mladého Bobbyho Antonem Yelchinem. A jako plýtvání hereckým talentem bych nazval obsazení Davida Morseho do role "staršího" Bobbyho... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že kniha jako celek nepatří mezi mé nejoblíbenější Kingoviny, a o to více mě těší, že se film zaměřuje právě na mou (jedinou) oblíbenou část, tj. na Bobbyho a Teda Brautigana. Melancholické "Srdce v Atlantidě" mi v mnohém připomíná Svěrákovu "Obecnou školu", nikoli tématem, ale kouzelným ztvárněním naprosto všedních a obyčejných věcí. Jediné, co mě maličko mrzí, je upuštění od mysteriózních prvků; ty ale začínají dávat smysl až v souvislosti s "Temnou věží", takže to svým způsobem chápu... 4,5*. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Automobil rodiny Sullivanů je Packart z roku 1958. Těchto vozidel bylo vyrobeno jen 159 kusů. (Othello)
  • V knize i scénáři Bobby útok na Harry Doolina plánoval úmyslně, režisér se ale bál, že by tím hlavní hrdina ztratil sympatie diváků, a tak ho zmlátí pouze v sebeobraně. (Othello)
  • Mika Boorem hrála jak Carol, tak její dceru Molly. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama