Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli mám hodnotit Kinga nebo Hickse. Film byl natočen podle jedné z povídek, které zahrnují vzpomínání na dětství, většinou na jednu nezapomenutelnou událost, osobu, čas, akci s příměsí mystična. Hlavní hrdina se vrací zpět do místa svého dětství, aby si uvědomil, že tu nejlepší část svého života už prožil. Tento druh Kingových povídek většinou nejsou horor, spíše jakési dobrodružství. Srdce v Atlantidě se v ničem zásadním od těch ostatních neodlišuje. Je to skvělá povídka, ale nijak převratná. Tudíž jediným mínusem filmu je jeho neoriginalita. Pokud bych měla hodnotit film, je to skvělý film, se skvělým hlavním dětským představitelem, jako vždy perfektním Hopkinsem a tklivým koncem...možná až příliš tklivým. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

King sa veľmi rád hrá s detským pohľadom a perspektívou. Neviem, ako je to možné, ale zdá sa, že ten 69-ročný chlapík jej veľmi dobre rozumie. No popri detskom hrdinovi a Hopkinsovi, aka kúzelnom deduškovi film zabúda na ostatné. Na vyhrotenejšie situácie a precíznejšie budovanie atmosféry. Namiesto anglických autorov by som sa radšej dozvedela viac o tajomných mužoch ktorí prenasledovali Hannibala. Nečítala som knihu, neviem na ktorej strane sa stala chyba - či sa stratil King vo svojom príbehu alebo Hicks vo svojom filme. Je to škoda, pretože ústrední hrdinovia sú veľmi sympatickí. No sympatie nezabránili môjmu zmätenému pocitu na konci. Čo presne mi bolo sprostredkované? Posledné čarovné leto, kedy bol Bobby Garfield dieťaťom. No to čaro už mi sprostredkoval Rob Reiner so štyrmi chlapcami. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Celkově by se dalo říct, že tenhle film není ničím extra vyjimečný a přesto jdu s hodnocením na čtyřku. Takže proč? Protože tam hrál jako vždy bravurně můj topkový  Anthony, protože se mně líbil soundtrack a protože to mělo zvláštní atmosféru, která mně právě dnes sedla. Bobby buď rád jak jsi dopadl s tou prazvláštní schopností, kterou oplýval Tedy. 80% ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Určitě jí jednou políbíš. Podle toho budeš soudit ostatní polibky a zjistíš, že takové už nikdy nebudou." ...Působivé vyprávění o návratu do vzpomínek na první přátelé z dětství, na chuť prvních polibků, na nezapomenutelné setkání, které otevřelo oči a nechalo do nich vstoupit budoucnost. Forever Young Anton Yelchin இڿڰۣ-ڰۣ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná věc s tradičními Kingovými tématy a postavami (přechod z dětství do dospělosti, šikanující výrostci, pronásledovaný hrdina se zvláštními schopnostmi), která mísí hřejivé vzpomínky na dětství s mírným tajemnem a napětím a připomene jeho klasiky. Hodně tomu dává Hopkins se svým minimalistickým herectvím, kdy jako by nehrál, ale jen stál, mluvil a byl charizmatický. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Konec filmu je opět převzat z jiné Kingovi povídky a to z „Heavenly Shades of Night Are Falling“ (česky Nebeské stíny noci padají, též vyšla ve sborníku Srdce v Atlantidě). V původní verzi se dospělý Bobby ještě jednou setká s Carol, která se účastní násilných protestů proti válce ve Vietnamu. (Othello)
  • Postava Teda Brautigana se na knižních stránkách objevila ještě jednou, a to v sedmé knize z Kingovi série „Dark Tower“ (česky Temná věž). Zde se také můžeme dozvědět kompletní pozadí jeho zvláštního daru. V tomto románu Ted zavede několik postav do skříně, která je přenese do vzdálených zemí. Jedna z postav to přirovná k románu (i zfilmovaném) "The Lion, the Witch and the Wardrobe" (česky Lev, čarodějnice a skříň) od spisovatele C. S. Lewise. Tohoto spisovatele si Anthony Hopkins zahrál ve filmu Shadowlands. Sám Lewis psal, ale nedokončil román nazvaný Dark Tower. (Othello)
  • Hope Davis a Anton Yelchin si zahráli role matky a syna také ve snímku Charlie Bartlett (2007). (oje)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama