Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

misterz 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s ostatnými Kingovkami je táto asi najmenej "Kingovská". Mysteriózny charakter je tu síce zachovaný, ale nie až v takej miere ako som pri Kingovkách zvyknutý. Dejová linka si tu v porovnaní s ostatnými dielami tohto autora ide svojou vlastnou cestičkou, pričom pozornosť zameriava i na politické podhubie tej doby (50. roky), konkrétne na americký antikomunizmus a mccarthismus. Ako vidno ľudské práva sa v tých časoch porušovali na oboch stranách. Príbeh ako taký ma síce moc nenadchol a ani A. Hopkins sa tu po hereckej stránke nejak nepretrhol, avšak dokázala si ma získať aspoň atmosféra snímku, aj keď zase v konečnom zúčtovaní sa nedostavili žiadne výraznejšie emócie, skrátka ako rýchlo prišlo tak aj rýchlo odišlo. O mesiac už nebudem vedieť o čom to bolo. 60/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma zaujal na dvoch úrovniach. Moje detské "ja" rado miestami odpustilo jednoduchosť príbehu, malú invenčnosť pri gradácii kľúčových scén a spomienku na mládežnícke roky prekladané dychtivou túžbou za dobrodružstvom s objavovania. Dospelejšie a filmovejšie "ja" potom ocenilo snahu o poctu snímkam z obdobia "good old Hollywood" - tak rámcovaním deja ako i presunutím dôrazu zo samotného príbehu na radosť príbeh rozprávať. 70% ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Celkově by se dalo říct, že tenhle film není ničím extra vyjimečný a přesto jdu s hodnocením na čtyřku. Takže proč? Protože tam hrál jako vždy bravurně můj topkový  Anthony, protože se mně líbil soundtrack a protože to mělo zvláštní atmosféru, která mně právě dnes sedla. Bobby buď rád jak jsi dopadl s tou prazvláštní schopností, kterou oplýval Tedy. 80% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Začnu s klady tohoto filmu: snaží se držet předlohy (tedy její první části) a oplývá příjemnou atmosférou dětství v americkém maloměstě 50. let. Sir Anthony Hopkins odvedl (jako vždy) skvělý výkon, moudré věty v jeho podání zněly přirozeně, pravdivě, výpadky vědomí působily přesvědčivě... přesto jsem v závěru postrádala hlubší pohnutí, více emocí. A tenhle film je především o emocích, provázejí diváka celou stopáží, jenže takřka nekolísají, postrádala jsem nějakou gradaci, alespoň chvilkový posun od melancholie k něčemu výraznějšímu. Přirovnala bych to k pohledu na jezero při západu slunce: je to hezký, příjemný pohled, jenže je bezvětří, na hladině se nepohne ani vlnka, nevnímáme energii, nevnímáme dynamiku, jen mírný, stabilní, sladkobolný pocit. Opět váhám, zda hodnotit 3* (což je málo) nebo 4* (což je moc). "Srdce v Atlantidě" zanechalo sympatický dojem, nicméně neuchvátilo mě a naprosto chápu jedince, kteří se u tohoto filmu nudili. Možná to ani lépe natočit nešlo, předloha je taky velmi pomalá. Pro mě je to pěkných, kvalitních, avšak nikterak světoborných 69%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příběh o dětství a první lásce malého kluka, který se potká s tajemným mužem, je natočen podle knihy Stephena Kinga. Přestože se na film moc hezky kouká, děj patří mezi ty natahované, jako bychom sledovali jeden díl ze seriálu Krajní meze na ploše 90 minut. DVD: V bonusech najdeme filmografie, komentář režiséra, rozhovor s Anthony Hopkinsem, fotogalerie a trailer. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Chlapec, který v jedné scéně rozváží noviny na kole, je ten samý, který si předtím prohlížel v obchodě vysněné Bobbyho kolo, ale bylo mu to rozmluveno Carol. A vida, noviny rozváží na skutečně jiném kole. (Othello)
  • Scéna, kdy se Bobby hádá se svou matkou, protože udala Teda, byla přepsána na přání Antona Yelchina. (Othello)
  • V knize i scénáři Bobby útok na Harry Doolina plánoval úmyslně, režisér se ale bál, že by tím hlavní hrdina ztratil sympatie diváků, a tak ho zmlátí pouze v sebeobraně. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama