Reklama

Reklama

Snímek Skrytá čísla vypráví neuvěřitelný příběh Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughan (Octavia Spencer) a Mary Jackson (Janelle Monáe), tří geniálních Afroameričanek, které pracovaly v NASA a jejichž výpočty stály za vysláním astronauta Johna Glenna na oběžnou dráhu. Významně tak pomohly zamíchat pořadím souboje v dobývání vesmíru. Trojice vizionářek nedbala na rasové a genderové předsudky a stala se inspirací pro další generace. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (361)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Příběh o závodech ve vesmíru mezi USA a SSSR, tentokráte z pohledu USA, které chtělo mít prvního člověka ve vesmíru. Ovšem je to provázané s příběhem o rasové nerovnosti, o třech černoškách, které pracují pro NASA. Musím konstatovat, že se jim to povedlo, příběh je zajímavý, poučný a vůbec nenudí. Výběr hereckého obsazení se také povedl. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Film od amíků pro amíky. A především pro ty tmavé pleti a něžného pohlaví. Jenže proč ne? Když na tohle přistoupíte vlastně koukáte na hodně slušný kousek. Sledovat tři dámy, jak se protloukají především pracovním a profesním úskalím není až taková nuda, jak by se na první pohled mohlo zdát. Dámy totiž nejsou představovány jako někdo kdo by na ramenou padající nebe udržel. Naopak jsou zde vykresleny jako tři běžné osoby s určitým talentem. O svém talentu dobře vědí a podle toho jednají. Nezachraňují svět, ale jen dělají co umí nejlépe a občas se musí vypořádat s nástrahou své doby nebo lidského faktoru. To že se občas musí zahrát na nějakou notu, aby vše lépe fungovalo, je vzhledem k námětu jasné a je potřeba to přijmout. Když to dokážete, budete se bavit. 72 procent. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Viem, že aj keď tomu neveríte, ja proti vám nič nemám.“ – „Verím, že tomu veríte.“ Prišlo, odišlo, neublížilo... nenadchlo. Pokope sa tu stretla fakt dobrá partia hercov. Mužských. Sympaťáci Kevin Costner, Aldis Hodge, Glen Powell, Mareshal Ali a Jim Parsons z Teórie veľkého tresku (no dobre, ten veľký sympaťák nie je). No a to je asi problém, pretože tento film mal byť o troch ženských postavách. Muži ma ale zaujali oveľa viac. Navyše, ústredné babské trio vlastne nie je trio. Dve z nich sú pre dej dosť zbytočné. Hlavná je len jedna z nich a aj tá je riadne nesympatická (Taraji P. Henson). Takže sorry, ale za mňa víťazia chlapi. Nezaujal ma ani rasistický presah, ktorý len raz za čas zatne do živého (etuda s WC). Inak fajn retro atmosféra a tie dve hodiny mi celkom rýchlo ubehli. Ale druhý raz to vidieť nechcem, netúžim a ani nepotrebujem. Povedal by som, že ak vás fascinuje história dobývania vesmíru, môžete si pridať aj štvrtú *. Ale mne sa zdá, že tu ide skôr o históriu rasizmu, než o históriu dobývania kozmu. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Letošní Oskaři jsou jedni z nejhorších za posledních pár let. A tento film jim moc nepomáhá. Není to tak špatné jako Lion, ale přesto to na Oskarech nemá co pohledávat, i přesto že to své kvality má. Zřejmě by to ani nominováno nebylo nebýt minulého ,,rasistického" ročníku. Natočeno je to zajímavě to je bezesporu, ale je to až moc americký. Dle mého hlavním nedostatkem je kratší úvod, který je spíše zmatený nežli objasňující. Ale poté už je to víceméně bez výhrad. Teda až nadmírové používání černošské hudby, která možná vystihuje jejich komunitu, ale sem se to prostě nehodí. A konec? Ten je samozřejmě napínavý jako kšandy. Ale na druhou stranu musím uznat, že herecké nominace je zcela zasloužená (Octavia Spencer) a možná bych uvažoval i o T.P. Hensonové, ale je pravda, že všechny nominována jsem neměl tu čest vidět. Celkově to není tak dobrý film jak by se mohlo zdát, ale není ani tak špatný jak jsem očekával....70%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Okey, povedzme si niečo k filmu "Hidden Figures." Celkom očakávané dielko celkom príjemne potešilo a musím povedať, že je super vidieť film, o ktorom môžem povedať, že som sa dozvedel niečo nové. A skutočne musím povedať, že je to super, lebo bez tohto filmu by som o týchto dámach asi nikdy nevedel. A musím povedať, že naše tri protagonistky sú super. Rovnako s nimi aj Kevin Costner, ktorého postavu skutočne obdivujem a dáva tomu tu správnu tvár, ktorú to potrebuje. Film však trošku zlyháva v tom, že je trošku rozbitý. Občas sa film sústredí na osobný život postáv a ich vzťahy s manželmi, priateľmi alebo deťmi a je toho tak málo, že to pôsobí len tak do počtu. Okrem toho ostatní herci sú podľa mňa len okey. Nie sú zlí, ale nič tam podľa mňa nepridávajú. Občas je vo filme dobrá komédia, má dobré srdce a hlavná hrdinka Katherine je sktuočne vynikajúca. Celkovo nemôžem povedať, že ide o vynikajúci film, ale rozhodne ide o film hodný času aj pozornosti. A keď sa sústredí na život v NASA, tak je veľmi dobrý a funguje. Podľa mňa jednoznačne titul, ktorý stojí za to vidieť. Čeknite si ho a spravte svoj vlastný názor. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • V čase 51:58 se v televizní reportáži o úspěšném startu Gagarina říká: „Gagarin obdržel od prezidenta Brežněva Leninův řád“. Nebyl to prezident (v té době v SSSR tato funkce neexistovala), ale generální tajemník. Navíc to nebyl Brežněv, ale Chruščov. A nebyl to Leninův řád, ale titul Hrdina Sovětského svazu, jehož nositel automaticky dostává i Leninův řád (bývá zvykem uvádět to vyšší vyznamenání). (Medcin)
  • Napriek tomu, že dej filmu sa odohráva v americkej Virgínii, tak celé jeho filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Georgia. Natáčalo sa od marca do mája 2016. (MikaelSVK)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama