Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Typický poeticko-štiplavý sklepovský humor v reálných kulisách nejmenovaného městečka kdesi na území Čech a Moravy. Třídílný skečový pořad o současných bizarních společenských fenoménech. Divadlo Sklep slaví 45 let a vrací se s premiérovou filmovou minisérií složenou z nových, ale i starších scének, skečů a písniček, které byly součástí divadelních sklepovských Besídek za zhruba poslední dekádu a dosud nebyly natočeny. Tomáš Hanák, David Vávra, Milan Šteindler, Jiří Macháček, Tereza Kučerová, Václav Marhoul, Lenka Vychodilová a další hvězdy, dnes již kultovního divadla, ztvárnili v reálných kulisách nejmenovaného maloměsta řadu pitoreskních postav, které prožívají své bizarní životní peripetie. Několik vzájemně propletených příběhů a osudů svérázných obyvatel městečka se opět nese v duchu nezaměnitelného sklepáckého humoru a poetiky, která je společensky aktuální, ale přitom i zábavně nadčasová. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle trojitej slepenec skečů/scének nikdy neměl opustit hájenství sklepa a rozhodně nikdy neměl vylézt na čerstvý vzduch, neboť Sklepáci jsou jednotlivě možná stále relativně ve formě, ale dohromady jim to už neladí, bohužel a v mnoha chvílích jsem se bohužel cítil trapně z toho, co za nevtipnosti se na obrazovce odehrávali.. Humor se prostě vytratil, jiskra vyhasla a makrela zůstala na slunci moc dlouho a povážlivě páchne. Hlavní problém je v rozmělnění a neskutečném natahování jednotlivých scén a i proto relativně fungují jen minutovky se skautíky Hanákem a Macháčkem. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Předem se dalo čekat, že pude asi o sešup... 16 let uběhlo od geniálního Hřmění a od té doby nevypustili sklepáci do televize nic, co by stálo za řeč. Když se člověk podívá, čeho se účastní v posledních letech Šteindler či Macháně nebo jak vyčpělé a trapné byly nové díly Alles Gute, tak už to vzbuzovalo nemalý děs....... A jak to dopadlo? Už na první pohled vypadá B&M mnohem televizněji než přímí předchůdci Wartburg & Multicar. No, buď chybí Asen Šopov u kamery nebo v devadesátkách bylo prostě všechno barevnější... A v těch devadesátých letech měly některé scénky zůstat pohřbeny. Jako to vážně chcete v roce 2016 parodovat telleshoping (Burda, Šteindler)? Jako fakt? A eště k tomu takhle unaveně? Stejný případ je píseň Vietnamská (ta dokonce zpívaná ještě Holubovou) - copak je rok 1990? A Hanákova parodie Hůlky nebo závěrečný rap, to taky museli kopat z hodně hlubokého hrobu, dyť už pěkně zapáchá. Nejtrapnější je ale stejně Vávrovo veršování (až se třesu trapností, jak mi připomíná jeho angažmá při prezidentských volbách, brrr)........ Jestli není kouzlo nakonec v podání, dříve to prostě mělo švih a tah, dnes i ta snad nejvděčnější scénka - pohádka o Sněhurce Fáni Váši vyzní trošku mdle (naživo mimochodem lepší)..... Možná nečekaně musí zachraňovat čest souboru jeho dámská část - Tereza Kučerová a její manželská etuda o zmuchlaných ponožkách (a Jana Hanáková ve třetím díle dtto); nebo úplné dada s plavkovým fetišem (L. Vychodilová, T. Kučerová, M. Marinová)... Přece jen vyloženě výborné jsou taky dvě jazykové - ta italská s Hanákem, Burdou, Fojtíčkem, Podzimkem a Andelovou (hahá, dělám machra, že znám všechny herce :D) a hlavně ruský Romeo & Julie (Marhoul + Šteindler - mimochodem, je to jeho první zapojení do TV pořadů Sklepa od roku 1991).................. (Btw. co to je za amatérismus na csfd? To je fakt tak těžký trefit v galerii aspoň každého druhého herce? (jó, zas dělám machra) ... Aby bylo jasno - loutkař s panákama není Marhoul, ale František Váša, paní v klobouku je Lenka Vychodilová, chlap v šátku Jiří Fero Burda a pedikérka není Jana Kušiaková-Hanáková, ale Hana Pafková-Kušiaková, blonďatá paní je Líba Drdáková a tmavovlasá s lodičkou Marta Marinová.) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Ve 40. letech zuřila strašlivá válka. V našem městečku sídlila posádka zlých, ošklivých příslušníků SS a všichni se jich tak báli, že se navzájem udávali, udávali se i po válce a udávají se dodnes '' :-) --------------------- Sklepáky mám rád i jejich humor i když ten není pro každého a ani já sám občas nechytím všechny ty jejich vlny, které kolem sebe neustále vysílají. Někdy mám i pocit, že si lecos dělají jen tak pro sebe, protože je to stále baví a protože to navazuje na nějakou tradici a minulost. Jenže doba se změnila, změnil se i humor a někdy si říkám, že by ty scénky a skeče neměli pouštět mezi lid všechny. Je to podobné jako když si s přáteli na chatě natočíte veselé videou a pak se na něj po čase díváte. Pro všechny co tam byli je to k popukání. Pokud jej však sleduje někdo kdo tam nebyl, bude se smát méně. Nemá ten zážitek, tu zkušenost z místa a tak se třeba baví jen tím, že jsou tam jeho známí. Opět jako už mnohokrát musím souhlasit s DaVIDem82. Jednotlivé scénky povětšinou fungovaly výborně a tak jak jsme zvyklí, sesazeno do sebe jako jeden film to však nedělalo dobrotu. Některým vtipům jsem se smál méně i díky tomu, že padly již dříve. Např. Lenka Vychodilová o svém zesnulém, který ke konci už ..tahal zadek'' použila to samo v Na stojáka. Tomáš Hanák zase nejednu píseň vydal už v roce 2006 na svém posledním sólovém CD (které doporučuji!). I tak to ale bavilo, místy to dřelo, prostě tak jak jsem na to u Sklepa zvyklý. Jediný kdo mne irituje poslední dobou čím dál více je Milan Šteindler, který výrazně přehrává a jeho záliba v převlecích za ženy ve mne vzbuzuje nemalé podezření. Tento komediálně laděný pořad nebude pro všechny, ale své divák si jsitě našel a najde. Já dávám za tři pizzy formaldelíno... * * * ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skupina lidí, kteří ztratili kontakt s životem běžných lidí někdy před dvaceti lety, se snaží o satirický náhled do života běžných lidí. A vypadá to podle toho. Křečovité, neaktuální karikatury, které se vztahují ke všemu krom současnosti, Že to není vtipné, by byl poslední problém. Divadlo Sklep zoufale potřebuje čerstvou krev, a pokud ji má (nevím, nesleduju), tak nevím, kde ji schovává. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sestříhat ty tři díly do podoby jednoho, ve kterém by byl výběr toho nejlepšího (O Sněhurce, Skauti v lese, Miláčku jen jedna věc, Charašo Romeo, Estrádní italština, Ruská ženská lidová, Sportovní přenos štamgastů a Čecháčkovský rap), tak by to bylo nepoměrně lepší. Takto totiž na jednu zdařilou scénku k popukání připadá jedna zbytečně roztahaná, několik hluchých míst a jedna balancující na hraně trapnosti; a ne, nikoli té zamýšlené. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Podle Tomáše Hanáka vznikl název podle slovně-vokální hříčky: "Vrazil jsem do šatny a místo pozdravu jsem ovčím hlasem zaböčel 'Böhmen!' A Fero Burda okamžitě odpověděl kozím hlasem a zamäčel 'Mähren!'" (Zdroj: Česká televize)

Reklama

Reklama