Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1976. Buenos Aires je znepokojeno přibývajícími únosy osob, které se odvážily postavit proti diktatuře vlády. Carlos Rueda, ředitel dětského divadla, se jednoho dne vrací domů a zjišťuje, že jeho žena, Cecilia, byla unesena - za psaní kontroverzních článků v místních novinách. Carlos se schází s lidmi, kterým zmizel někdo blízký. Najednou v sobě objeví psychické síly, které mu umožňují vidět osudy těchto unesených lidí. Dokáže pomoci všem, jen ne sobě. Přestože cítí Ceciliinu minulost, nedokáže vidět její budoucnost. Carlos zoufale pátrá po své ženě, ale stále je o krok pozadu. Mezitím Cecilie plánuje vlastní nebezpečný útěk z vězení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Filmkabi.net (Miroslav Kupka)

"Ve výsledku je Prokletá Argentina filmem, který stojí za to shlédnout. Své chyby přeci jen překonává hezkým a lidským příběhem, který je člověku blízký. Pokud se divák přenese přes fakt, že celek působí jako zrcadlo složené z navzájem si nepadnoucích kousků, které by potřebovaly tu přidat, tam…"

Filmweb.cz (Kateřina Grosmanová)

"Jak Antonio Banderas, tak Emma Thompson jsou ve svých rolích nadmíru přesvědčiví a právě jejich sugestivní výkony jsou tím hlavním, proč jste po celou dobu ponořeni do děje a i několik dnů po odchodu z kina vás při vzpomínce na některou emocionálně vypjatou scénu zamrazí. Bohužel jsou to "jen" ty…" více

Kinema.sk (Michal Michalovič)

"Po scenáristickej stránke je Prekliata Argentína značne nedotiahnutá. Má viacero hluchých miest, ktoré sa snaží prekrývať prehnaným množstvom pátosu (ktorý z filmu miestami tryská asi ako láva zo sopky, na ktorej práve začala erupcia), prípadne narážkami na témy, ktoré sú pre snímku úplne zbytočné,…" více

Tiscali.cz (Vojtěch Rynda)

"Vedle žánrové nejednotnosti Prokletá Argentina trpí i dalšími neduhy. Předně je nesmyslné, že ve filmu o minulosti Argentiny plném hispánských herců se mluví anglicky, a to většinou s příšerným přízvukem. Katastrofálně působí výkon Antonia Banderase, který během filmu nesejme špatně nasazený výraz…"

Reklama

Reklama