Reklama

Reklama

Čistokrevní

  • Česko Čistokrevné zlo (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V dokonalých domech s bazény s azurovou vodou a trávníky zastřiženými snad manikúrními nůžkami v Connecticutu žijí podivné bytosti: sociopatky a autistky s vražednými sklony. Týnejdžerky Amanda a Lily se kdysi přátelily, pak se rozešly, a teď matka Amandy zaplatila Lily, aby Amandu (která nožem zabila svého koně), trochu „socializovala“. Po počátečním odmítnutí se mezi dívkami rozvíjí silné pasivně-agresivní pouto: Amanda s diagnostikovanou poruchou osobnosti učí Lily, jak napodobovat city (které jí samé scházejí) – například plakat na povel. Supernadaná Lily má opačný problém, je příliš citlivá, a přitom nesmírně soutěživá: momentálně má velký problém se svým nevlastním otcem Markem, bohatým idiotem, který se k ní chová jako k nevítané přítěži, kterou získal ke své trofejní manželce. Amanda se Lily jednou zeptá, jestli ji někdy nenapadlo, že by ho zabila. Tato myšlenka zapustí rychle kořeny... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (57)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Celovečerná štúdia sociopatov, kde aj malý zlodejíček je vlastne oproti tomu chodiaca dobrota. Americké psycho pre teenagerov, aneb keď to nemá niekto v hlave v poriadku, nepomôžete si žiadnou argumentáciou. Vynikajúci prostredníček "high society", neskrývaná provokácia povchnosti a zároveň ukážka zatvárania očí pred nezvládateľnou mládežou. Aspoň to som si našiel v Thoroughbreds ja. Každopádne je to jeden veľký herecký koncert Olivie Cooke, Anya Taylor-Joy a ultra-talentovaného Antona Yelchina, pre ktorého to bol bohužiaľ posledný film v kariére. Je to strašná škoda, lebo aj tu ukázal, akým skvelým hercom bol. U mňa dobrá neobvyklá psycho-chuťovka. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Elegantní, fungující film s výborně promyšleným a pečlivě napsaným scénářem. Někdo to může brát jako černou komedii ale já to celou dobu vnímal jako drama s nádhernou a zvláštně mysteriózní atmosférou. Neexistuje žádný falešný nebo zbytečný okamžik mezi dvěma hereckými hvězdami ( Cooke dominuje víc), až do tichého překvapivého vyvrcholení. Těžký a pomalý film, který mi náramně sedl a za odvahu něco takového natočit dávám 5* ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Místy zbytečně otravně utahané, místy zase překvapivě dokonalé svou neotřelostí. Hlavní hrdinky jsou fajn a normálně by film s přehledem utáhly, ale Anton Yelchin je přesto svou přítomností herecky těžce převyšuje. 75% za povedený storytelling/režii který/á se občas moc pěkně vymkne standardní drama-thrillerové šedi. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů na tohle téma existuje straně moc, ale tenhle je takový perfektní na odpočinutí. Velmi příjemně se na to koukalo. Podíval jsem se na to především kvůli Taylor-Joy, která byla nakonec ta nejvíc v pozadí, protože ostatní herci překvapili o dost víc. Jak už Cooke, Yelchin, tak i Sparks. Docela jsem na ně čuměl. Občas se mi líbila i hudba, místy dokázala vytvořit fajn atmosféru. Dal bych tomu spíš průměrné hodnocení. Přece jenom ten příběh mohl být víc smysluplný, ale ty herecké výkony tomu daly grády. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Režisér a scénárista Finley se o nejtemnější kouty psychologie, kde se sbíhají zlo a přání a vytváří překvapivě hodně napětí. Thoroughbreds není pro lidi se slabým srdcem. Je to psychologický thriller, který zkoumá čeho je lidská povaha schopna když je vyčerpána všechna empatie. Vidíme předstírané úsměvy, krokodýlí slzy impulzivní chování. Občas udeří kousavý vtip jak v černé komedii. Cory Finley ukazuje , že má pozorovací talent. Jestli jste individualisté a jdete si svou cestou, Thoroughbreds jistě otřese vaší stabilitou. Joy a Cooke nás stále nechávají hádat, film není vůbec předvídatelný. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodne písané ako divadelná hra. (IceQueen)

Reklama

Reklama