Reklama

Reklama

Čistokrevní

  • Česko Čistokrevné zlo (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V dokonalých domech s bazény s azurovou vodou a trávníky zastřiženými snad manikúrními nůžkami v Connecticutu žijí podivné bytosti: sociopatky a autistky s vražednými sklony. Týnejdžerky Amanda a Lily se kdysi přátelily, pak se rozešly, a teď matka Amandy zaplatila Lily, aby Amandu (která nožem zabila svého koně), trochu „socializovala“. Po počátečním odmítnutí se mezi dívkami rozvíjí silné pasivně-agresivní pouto: Amanda s diagnostikovanou poruchou osobnosti učí Lily, jak napodobovat city (které jí samé scházejí) – například plakat na povel. Supernadaná Lily má opačný problém, je příliš citlivá, a přitom nesmírně soutěživá: momentálně má velký problém se svým nevlastním otcem Markem, bohatým idiotem, který se k ní chová jako k nevítané přítěži, kterou získal ke své trofejní manželce. Amanda se Lily jednou zeptá, jestli ji někdy nenapadlo, že by ho zabila. Tato myšlenka zapustí rychle kořeny... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (57)

Arigato 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film o narcistických tendencích vymykající se zaběhnutým standardům, který nemusí sednout všem a na který je potřeba mít patřičnou náladu. Thoroughbreds staví hlavně na dialozích dvou sociopatek. Suchý, místy až černý humor v rychlých výměnách, které mi naprosto vyhovovaly a u kterých se člověk mohl někdy zasmát nad naprostou absurditou. Tempo je trochu pomalejší a film je do samého konce nepředvídatelný. Vrcholná scéna je až mrazivá, za to ale geniální. Nevíte co přesně se děje, ale máte dostatek informací k velmi podrobné představě, jenže si stále nemůžete být zcela jisti jak to vlastně dopadlo, než se přesvědčíte na vlastní oči, a přesně to všechno umocňuje celý zážitek. Po úplně poslední scéně už jen můžete položit otázku sami sobě – kdo byl nakonec citově imunní? Olivia mě dost mile překvapila a její výkon neměl chybu. Anyu zbožňuju a ani tady mě nezklamala. Její schopnost minimalisticky vyjádřit emoce je prostě vynikající. Antona Yelchina bude rozhodně velká škoda, i on mě zde poměrně bavil. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Režisér a scénárista Finley se o nejtemnější kouty psychologie, kde se sbíhají zlo a přání a vytváří překvapivě hodně napětí. Thoroughbreds není pro lidi se slabým srdcem. Je to psychologický thriller, který zkoumá čeho je lidská povaha schopna když je vyčerpána všechna empatie. Vidíme předstírané úsměvy, krokodýlí slzy impulzivní chování. Občas udeří kousavý vtip jak v černé komedii. Cory Finley ukazuje , že má pozorovací talent. Jestli jste individualisté a jdete si svou cestou, Thoroughbreds jistě otřese vaší stabilitou. Joy a Cooke nás stále nechávají hádat, film není vůbec předvídatelný. ()

Reklama

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Anya Taylor-Joy mala hrať Amandu a Olivia Cooke - hoci jej bezciťáčka vážne šla- mala hrať Lily. To je prvé čo si uvedomíte hneď na začiatku. Len strohé mimiky Anyi Taylor-Joy sú mrazivé a nezapadá do tak precitlivenej role, hoci ju taktiež zahrala dobre, plakala keď mala plakať, usmievala sa keď sa mala usmievať, ale mimo tieto hlavné mimiky toho veľa nepoužila. Pri Olivii Cooke máte pocit, že sa musí snažiť viac aby nedávala tie emócie najavo. Motív mladej Lily je tiež veľmi vágny a vlažný. Mne ako divákovi to nepripadalo dostatočné na to aby zabila svojho nevlastného otca. Dej nebol ani veľmi prekvapivý, skôr sa na to len dobre pozeralo. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Cory Finley klame. Tento takzvaný talent americké kinematografie, jehož prvotinu kritici přijali s otevřenou náručí, je sice nadaným režisérem, avšak o to naivnějším scénáristou. Je to on, kdo se po celý film snaží předstírat psychologickou hloubku a intelekt, ačkoliv není o nic zdatnějším podvodníkem a imitátorem než kterákoliv z postav snímku. Plnokrevníci mají myšlenku, mají námět, mají dobrý námět. Avšak dobrý film chce víc než to. A v prvé řadě herce, kteří vědí, co mají hrát. 51% ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Místy zbytečně otravně utahané, místy zase překvapivě dokonalé svou neotřelostí. Hlavní hrdinky jsou fajn a normálně by film s přehledem utáhly, ale Anton Yelchin je přesto svou přítomností herecky těžce převyšuje. 75% za povedený storytelling/režii který/á se občas moc pěkně vymkne standardní drama-thrillerové šedi. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodne písané ako divadelná hra. (IceQueen)

Reklama

Reklama