foto

Nat Faxon

  • nar. 11.10.1975 (45 let)
    Boston, Massachusetts, USA

Biografie

Nathaniel "Nat" Faxon (narozený 1975) je americký herec, komik a Oskarem ověnčený scenárista. Ačkoli jsme ho viděli v bezpočtu malých rolí v komediálních filmech, komediálních scénkách a televizních seriálech, nejvíc jeho jméno vzešlo ve známost po vítězství Oscara za nejlepší adaptovaný scénář ke snímku The Descendants (2011), který adaptoval spolu s režisérem Alexanderem Paynem, Rebeccou Wisocky, Jimem Rashem, jeho nejvýraznějším parťákem. Hlavní roli získal i v komediálním seriálu televizní stanice FOX, Ben a Kate (2012- 2013). Loňský rok spolu s Jimem Rashem napsali, zrežírovali a zahráli vedlejší postavy k nostalgické černé komedii Way Way Back (2013). Faxon v současné době hraje v komediálním seriálu Married, který měl premiéru v červenci 2014.

Petr "geklon" Čeček

Herecká filmografie

Filmy

2020 Velká volba Kapitána Bombarďáka (TV film)
2019 Charlieho andílci
The Spooky Tale of Captain Underpants Hack-a-Ween
2018 Father of the Year
2017 Událost velkolepých rozměrů
2016 Operator
2014 Sex Tape
Tammy
2013 Nezapomenutelné prázdniny
2012 Jak vyloupit spermabanku
2011 Freeloaders
Ošetřovatel
Zkažená úča
2009 The Slammin' Salmon
2008 Hamlet na kvadrát
Zvláštní škola
2007 Lobby Lobster
Neuvěřitelný život rockera Coxe
2006 Oktoberfest
Televizní hrátky
2005 Romy and Michele: In the Beginning (TV film)
2004 Klub hrůzy
2002 In My Opinion (TV film)
Orange County
Ulejváci
2001 The Medicine Show

TV seriály

2020 Kapitán Bombarďák ve vesmíru (TV seriál)
Captain Underpants and the Aggravated Assault of the Alien Armada (E06)
Captain Underpants and the Confusing Crisis of the Conniving Captive (E05)
Captain Underpants and the Disturbing Dilemma of the Dysfunctional Doppelgangers (E04)
další epizody (6)
Narcos: Mexiko (TV seriál)
Volný obchod (S02E10)
Velký tunel (S02E04)
2019 Euforie (TV seriál)
Útrapy a strasti při čurání v depresi (S01E07)
Tacoma FD (TV seriál)
Fire at the Dispensary (S01E10)
The B-Team (S01E05)
Hrdinné příběhy kapitána Bombarďáka (TV seriál)
Captain Underpants and the Polarizing Plight of the Pitiless Poopetrators (S03E13)
Captain Underpants and the Shocking Showdown of the Staggering Sugamechanger (S03E12)
Captain Underpants and the Ludicrous Lunacy of the Loopy Laserlightmare (S03E11)
další epizody (26)
Rozčarování (TV seriál)
Pád Tiabeanie (S01E20)
Elektrická princezna (S01E19)
Ve vlastním psaní (S01E18)
další epizody (10)
Přátelé z výšky (TV seriál)
The Wedding (S02E08)
Fireworks (S02E07)
Free Fall (S02E06)
další epizody (8)
Catastrophe (TV seriál)
Episode 6 (S04E06)
Rodinka na kousky (TV seriál)
Jungle Push Resort Anniversary (S04E01)
Griffinovi (TV seriál)
Shanksgiving (S18E08)
2018 Dallas & Robo (TV seriál)
Hrdinné příběhy kapitána Bombarďáka (TV seriál)
Captain Underpants and the Troublesome Treachery of the Thieving Toot Fairy (S01E13)
Captain Underpants and the Sickening Fumes of Smartsy Fartsy (S01E12)
Captain Underpants and the Soggy Salvation of the Swirling Sweatnami (S01E11)
další epizody (13)
Rozčarování (TV seriál)
Pád říše (S01E10)
Sám sobě věrný (S01E09)
Hranice nesmrtelnosti (S01E08)
další epizody (10)
Nobodies (TV seriál)
Alone Star State (S02E10)
Robot Chicken (TV seriál)
Mr. Mozzarellas Hamburger Skateboard Depot (S09E05)
2017 Jeff & Some Aliens (TV seriál)
Jeff & Some Energy Trading (E02)
Nobodies (TV seriál)
Devil in a Red Dress (S01E09)
Mr. First Lady (S01E01)
Přátelé z výšky (TV seriál)
A Night of Surprises (S01E08)
Grand Cayman (S01E07)
Second Wedding (S01E06)
další epizody (8)
Život beze slov (TV seriál)
J-J'S D-R-- DREAM (S02E03)
Griffinovi (TV seriál)
Dearly Deported (S15E19)
Cop and a Half-Wit (S15E15)
2016 Star Wars: Detours (TV seriál)
Black-ish (TV seriál)
Super Rich Kids (S02E22)
2015 The Grinder (TV seriál)
Little Mitchard No More (E04)
Married (TV seriál)
The Waiter (S02E13)
Gymnastics (S02E12)
Triggers (S02E11)
další epizody (13)
Griffinovi (TV seriál)
Encyclopedia Griffin (S13E11)
2014 Married (TV seriál)
Family Day (S01E10)
Halloween (S01E09)
The Old Date (S01E08)
další epizody (10)
Plamínek a čtyřkoláci (TV seriál)
Trophy Wife (TV seriál)
Mother's Day (E22)
The Wedding: Part One (E16)
Americký táta (TV seriál)
News Glances with Genevieve Vavance (S10E19)
Robot Chicken (TV seriál)
Noidstrom Rack (S07E12)
2013 Trophy Wife (TV seriál)
The Date (E07)
2012 Are You There, Chelsea? (TV seriál)
Ben a Kate (TV seriál)
Sketchy (TV seriál)
Up All Night (TV seriál)
Couple Friends (S01E19)
Cleveland show (TV seriál)
'Til Deaf (S03E12)
2011 Allen Gregory (TV seriál)
Šťastní až do smrti (TV seriál)
Bo Fight (S01E10)
Cleveland show (TV seriál)
Die Semi-Hard (S03E07)
Sex and the Biddy (S03E06)
Yemen Party (S03E05)
další epizody (5)
2010 Sidekick (TV seriál)
Cleveland show (TV seriál)
Little Man on Campus (S02E05)
Field of Streams (S01E10)
Párty na klíč (TV seriál)
Party Down Company Picnic (S02E07)
2009 Cleveland show (TV seriál)
From Bed to Worse (S01E08)
The One About Friends (S01E03)
Glenn Martin DDS (TV seriál)
Americký táta (TV seriál)
Shallow Vows (S06E06)
2008 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Dobrodinec (S02E03)
2006 Happy Hour (TV seriál)
Americký táta (TV seriál)
The Best Christmas Story Never Told (S03E09)
Jmenuju se Earl (TV seriál)
Dal jsem se na hazard (S02E09)
2005 Americký táta (TV seriál)
Stan Knows Best (S01E03)
Joey (TV seriál) - herec, a.z.
Joey a velký rozchod 1/2 (S02E01) - a.z.
Joey... a jede se dál (S01E24)
Joey a premiéra (S01E14)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Voyeurova past (S03E06)
2004 Joey (TV seriál)
Joey a nečekaný zvrat (S01E12)
Significant Others (TV seriál)
2003 Reno 911! (TV seriál)
2001 Deník zasloužilé matky (TV seriál)
2000 Grosse Pointe (TV seriál)
1998 Příšerná kocovina (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2017 Čistokrevní

TV seriály

2015 Married (TV seriál)
The Waiter (S02E13)
Gymnastics (S02E12)
Triggers (S02E11)
další epizody (13)

Host