Reklama

Reklama

Čistokrevní

  • Česko Čistokrevné zlo (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dokonalých domech s bazény s azurovou vodou a trávníky zastřiženými snad manikúrními nůžkami v Connecticutu žijí podivné bytosti: sociopatky a autistky s vražednými sklony. Týnejdžerky Amanda a Lily se kdysi přátelily, pak se rozešly, a teď matka Amandy zaplatila Lily, aby Amandu (která nožem zabila svého koně), trochu „socializovala“. Po počátečním odmítnutí se mezi dívkami rozvíjí silné pasivně-agresivní pouto: Amanda s diagnostikovanou poruchou osobnosti učí Lily, jak napodobovat city (které jí samé scházejí) – například plakat na povel. Supernadaná Lily má opačný problém, je příliš citlivá, a přitom nesmírně soutěživá: momentálně má velký problém se svým nevlastním otcem Markem, bohatým idiotem, který se k ní chová jako k nevítané přítěži, kterou získal ke své trofejní manželce. Amanda se Lily jednou zeptá, jestli ji někdy nenapadlo, že by ho zabila. Tato myšlenka zapustí rychle kořeny... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (57)

Scanerior 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych rád řekl, že tento film byl milým překvapením a nečekal jsem, že uvidím náhodou takto povedený film, který na mně v ukázce působil spíše jako podivný horor. Spoiler děje: První kapitola představuje dvě hlavní postavy s osobitými charaktery, a to trochu zvláštní Amandu a slušně vystupující Lily. Nebo jsou snad věci opačně? Postupně se rozvíjí jejich zajímavé přátelství a představuje se i další podstatná postava, kterou je nevlastní otec Lily Mark. Lily ho nesnáší a Amanda dostane nápad, který spustí hlavní událost děje. Druhá kapitola se více věnuje dříve nepředstavené temné stránce Lyli a nápad od Amandy začíná nabírat obrysy. Naopak Amanda se chová lépe, i když nápad pořád spíše podporuje. Představuje se také nová postava Tima, který se ukáže být užitečný pro Lyliin plán v další kapitole. Nebo tomu tak nebude? Třetí kapitola se zabývá provedením plánu za nedobrovolné pomoci Tima, který je ale dost rozumný na to, aby z něho i přes jisté riziko ustoupil. To Lyli dopálí, a tak se rozhodne jednat sama. Poslední čtvrtá kapitola uzavírá dějovou linku včetně dokončeného plánu. Nakonec se ještě dozvídáme osudy postav. Konec děje. No a konečně i nějaké to hodnocení, ke kterému jsem se téměř nedostal. Postavy jsou zajímavé a představení dobra, která se nakonec ukáže jako zlo je perfektní. Ačkoliv má film 92 minut, tak je tu dostatek děje a celkově mi to prostě nějak zrovna sedlo tou náladou a především pozoruhodnými charaktery všech hlavních postav. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů na tohle téma existuje straně moc, ale tenhle je takový perfektní na odpočinutí. Velmi příjemně se na to koukalo. Podíval jsem se na to především kvůli Taylor-Joy, která byla nakonec ta nejvíc v pozadí, protože ostatní herci překvapili o dost víc. Jak už Cooke, Yelchin, tak i Sparks. Docela jsem na ně čuměl. Občas se mi líbila i hudba, místy dokázala vytvořit fajn atmosféru. Dal bych tomu spíš průměrné hodnocení. Přece jenom ten příběh mohl být víc smysluplný, ale ty herecké výkony tomu daly grády. ()

Reklama

PEZ 

všechny recenze uživatele

Celovečerná štúdia sociopatov, kde aj malý zlodejíček je vlastne oproti tomu chodiaca dobrota. Americké psycho pre teenagerov, aneb keď to nemá niekto v hlave v poriadku, nepomôžete si žiadnou argumentáciou. Vynikajúci prostredníček "high society", neskrývaná provokácia povchnosti a zároveň ukážka zatvárania očí pred nezvládateľnou mládežou. Aspoň to som si našiel v Thoroughbreds ja. Každopádne je to jeden veľký herecký koncert Olivie Cooke, Anya Taylor-Joy a ultra-talentovaného Antona Yelchina, pre ktorého to bol bohužiaľ posledný film v kariére. Je to strašná škoda, lebo aj tu ukázal, akým skvelým hercom bol. U mňa dobrá neobvyklá psycho-chuťovka. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Cory Finley klame. Tento takzvaný talent americké kinematografie, jehož prvotinu kritici přijali s otevřenou náručí, je sice nadaným režisérem, avšak o to naivnějším scénáristou. Je to on, kdo se po celý film snaží předstírat psychologickou hloubku a intelekt, ačkoliv není o nic zdatnějším podvodníkem a imitátorem než kterákoliv z postav snímku. Plnokrevníci mají myšlenku, mají námět, mají dobrý námět. Avšak dobrý film chce víc než to. A v prvé řadě herce, kteří vědí, co mají hrát. 51% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Chápu, že se ve výsledku film chová stejně, jako jeho asociální hrdinky – (jedna) bez citů a (druhá) bez empatie. Poznávat je má něco do sebe, než začne bezemoční pomalost unavovat – zvláště ve druhé polovině, kdy holčiny přicházejí s (dosti stupidními) plány vraždy nesnesitelného otčíma. To už se sklouzává k chladné "indie" nudě, ovšem významově se tvářící. Zaokrouhluji nahoru za obě mladé herečky a poslední roli Antona Yelchina. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodne písané ako divadelná hra. (IceQueen)

Reklama

Reklama