Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist – hledání kamene mudrců

  • Japonsko Hagane no renkindžucuši (více)
Trailer 1

VOD (1)

Alchymista Edward Elric hledá způsob, jak vrátit bratru Alovi jeho tělo. Pozorně ho přitom ale sledují záhadné příšery a taky armáda, která je u moci. (Netflix)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (36)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tento film som dlho držal na disku a stále som ho odkladal, hlavne po prečítaní si, o čo tam ide. Ja neviem prečo, ale čakal so niečo na štýl iných teen magic filmov. Po takých 20 minútach mi začalo dochádzať, akú sračku som opatroval na disku. Herecké výkony? Žiadne. VFX? To mi teda poser záda. A to nie tak starý film, aby vyzerali takto. Príbeh? Bez hĺbky, bez začiatočného voiceoveru, aby sa vôbec divák neznalý dostal do témy. Dobre, väčšina prapodivností bola vysvetlená v priebehu, pokiaľ ste to znechutene nevypli. Ako nvm no, ja som celkom rozčarovaný. Čaká ma dvojka a ako, je len veľmi málo prípadov v histórií, že dvojka prekonala jednotku. Nvm, možno anime a manga je super, ale toto je extrémne hovno. 1 z 5 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příšerné, amatérské béčko každým coulem. Které ale bohužel staví na velice dobré anime předloze - a przní ji nejen co do příběhu, ale i vším ostatním. Obzvlášť ta parta zběsile přehrávajících cosplayerů s minimem hereckých schopností v hlavních rolích je takřka k nepřežití, a emoce, tak silné v předloze, zde prakticky neexistují - i v případě že ve zmateně podaném příběhu vůbec dokážete pochopit co se vlastně děje, tak film nepodá jediný důvod proč by vás to mělo zajímat. Změn v příběhu oproti originálu je samozřejmě dost, ale to by nebyl problém sám o sobě, film je jiné médium, stříhat je při adaptaci seriálu radno spíše víc než míň, ale tady překopání děje z příběhu spolehlivě vysálo všechno, co na něm kdy bylo zajímavé. Přitom ovšem v něm zbylo množství příběhových odboček a detailů, které pochytí jen znalec seriálu, ale nevědomého diváka spolehlivě zmatou, a berou prostor pro alespoň nějaké vykreslení důležitých charakterů. Film pak také příliš nepomáhá ani jeho zjevně miniaturní rozpočet - je vidět že je to low-cost brak, kterého by si nebýt Netflixu a slavného jména předlohy nikdy nikdo nevšiml. Trikové scény ještě ujdou, renderovat snesitelné CGI dnes zvládá i kdejaký domácí počítač, ale výprava všeho jiného je tristní, kostýmy ušité na koleně, neumělé svícení, chudé lokace, vše tady vypadá velmi amatérsky. Fullmetal Alchemist by si kvalitní hraný film zasloužil, ale k tomu by se muselo přistupovat zásadně jinak, než jako k lacinému pokusu o otisk anime na plátno. Tohle nebrat. 3/10 ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem to čekal horší, mnohem horší. Fullmetal Alchemist ale dokázal skvěle zachytit ducha předlohy, přičemž vychází z cca prvních 20 epizod a bere si i jednu linku z finále, aby toho případné pokračování nemusely řešit a uzavírat tolik. Některé postavy vypadají sem tam komicky, jelikož Alchymista vychází z evropské kultury a postavy tak v předloze i vypadají, ale to se dá seriálu prominout, jelikož jsou povětšinou všechny velmi dobře zahrané, především ztvárnění Mustanga a Hughese musím pochválit. Na televizní film má snímek i docela slušně udělané efekty, hůře vypadá akorát nesmrtelná armáda z finále, která působí dost plastově a digitálně. Za pokračování bych se nezlobil, ale těžko říct, zda se do něj bude chtít Netflix pustit, když film nebyl úplně dobře přijat. 75% ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Tak mohla bych tomu vyčíst milion věcí od překopaného děje přes občas nesedící hudbu až po trochu přehrávající herce, ale mě to fakt bavilo. Mělo to spád, nenudilo, efekty i vzhled postav se povedly. Asi první hraná adaptace nějakého animovaného seriálu, která pro mě není zklamáním a já bych chtěla vidět, jak by se tvůrci vypořádali se zbytkem seriálu (a mangy). SPOILER A ano, u Hughesovy smrti opět několik slz ukáplo, takže pod čtyři hvězdy nepůjdu. Konec SPOILERU. Tenhle film jen potvrdil, že Ocelový alchymista je moje srdcová záležitost. 7/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nie som znalý predlohy a ani to nemienim napraviť, takže hodnotím nezaujato aj keď vždy subjektívne. Bolo to o ničom. Na to, že sa do toho montoval Netflix, na to, že už bol spracovaný Death Note a v súčasnosti aj Bleach, tak toto bolo zatiaľ najslabšie. Určite sa to nechytá na mimonetflixovské variácie na mangu ála Attack on Titan alebo Gantz. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Většina scén se natáčela v Italském městě Volterra a jeho přilehlém okolí. Zbytek filmu se dotáčel následně v ateliérech v Japonsku. Točilo se od června 2016 do 26. srpna 2016. (UncleMorty)
  • V mange a aj v animovaných verziách je postava Edward Elric (Ryosuke Yamada) vysoká tak po plecia ostatných hlavných postáv. V tomto filme má ale rovnakú výšku ako ostatné hlavné postavy. Preto, keď sa v dialógoch objaví narážka na jeho "nízku" výšku, nedáva to veľmi zmysel. (Johnny.ARN)
  • Prvý celovečerný hraný film. Predchádzajúce verzie "Fullmetal Alchemist" boli animované. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama