Reklama

Reklama

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Moderne a zároveň aj mierne historicky ladené sci-fi s neobyčajným obsadením a príbehom. Má veľa nezabudnuteľných scén ako šplhanie sa, scény v ďalekej Ázii, či záverečné boje. Karel Roden predviedol jednu zo svojich naozaj podarených rolí. Že niekomu nesadla táto akčná sci-fi môj problém nie je, je to síce šialené, ale má to myšlienku a je to zaujímavé. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bezejmený mnich (Yun-Fat Chow) stráží posvátný svitek, který může tomu kdo jej celý přečte splnit cokoliv. Nacista Struker (Karel Roden) chce tento svitek dostat, a splnit tak veškeré nacistické plány. Po šedesáti letech mnich hledá svého nástupce, když mu do cesty padne zlodějíček Kar (Seann William Scott). Pokud od filmu nečekáte nějaké hluboké zamyšlení, a nevadí vám popírání základních fyzikálních zákonů, tak se budete docela dobře bavit. Seann William Scott je skvělý herec - komediant, Yun Fat bohužel nedostává tolik prostoru k ukázkám svých pohybových vlastností a .. Karel Roden, z něj už se stává ten pravý Hollywoodský záporák. Bohužel kromě několika minut na začátku a několika na konci ho ve filmu moc neuvidíme.. Celkem .. takový průměr (ty "triky" by v dnešní době mohly být efektnější), závěr mě docela překvapil (a to se u moc filmů nestává..)... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No teda, aby byl ve filmu Chow Yun fat a já se spíš nudil, to se mi snad ještě nestalo. Hlavní zásluhu na takový nelichitivý vizitce má stupidní scénář a málo akce, která podobný filmy, který na to nemaj dějem zachraňuje. Samozřejmě nějká akcicka se tady přece jen najde, ale je dost nezáživná a Chow Yun Fata nenechává prakticky vůbec vyniknout, mnohem víc se tady bohužel objevuje Sean William Scott a ten se svým "Kung Fu" naučeným z filmů moc neoslní. Aspoň, že se tady objevil Karel Roden i když nějakou výraznou stopu ve filmu nezanechal ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Neprůstřelný mnich je trapný, nedodělaný, nenavazující, špatný, laciný a mnoho dalších slov, která značí ošklivost. Jenže je to docela zábavně natočeno, jednotlivým scénám jsem se smál, ačkoli byly natočeny naprosto vážně (hopkající William Scott, tlustí Asiaté připoutaní k jakémusi přístroji atd.). Dostávaly mě scény, kdy herci mezi sebou bojovali a byly nádherně vidět falešné rány:-)) Z tohoto filmu vzešla parodie, nebojím se to tak nazvat, tohle snad ani za akční film nelze považovat - snad až na ksichtícího se Rodena, který prodělal obrovskou změnu a už ví, jak bude vypadat v důchodu. U Neprůstřelného mnicha jsem se nasmál více než u nějaké jiné současné komedie. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

3 / 10 Hneď na začiatku mi celou silou udrela do očí brutálne 'digitálna' bitka na moste a potom to išlo len z kopca... Scenár naivný ako podomový predajca prezervatívov v penzióne pre vojnových veteránov, réžia až príliš často balansujúca na hranici s gýčovosťou a herecké výkony nevýrazné - teda až na pár svetlých momentov. Nuda, nuda a ešte raz nuda - ruky a nundžáky preč! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Heath Ledger byl zvažován na hlavní roli Kara, nabídku ale odmítl jelikož dal přednost natáčení dramatu Ned Kelly. (Stocki)
  • Jaime King si během natáčení zlomila prst. Ve filmu je mnoho akčních a bojových scén, jenže Jaime si prst zlomila při chůzi do schodů, když právě telefonovala. (Stocki)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama