Reklama

Reklama

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Campbell 

všechny recenze uživatele

No abych řekl pravdu, líbilo semi to. Dobří herci hlavně tedy klasik Fat, příjemný Scott a sexy King, a navrch Roden. Efekty jsou na celkem klasické úrovni, prostě takové jakou by jste u takového filmu čekaly. Nejvíc na tomhle filmu rozhodně ztrácí příběh. Ale zase jsou tu poměrně dobře zvládnuté akční pasáže. Takže za ty herce, akci, atd... 4*. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Možná se mi to bude hodit, až budu potřebovat novej držák na hajzlpapír !!" ;) Osobně řadím Chow Yun-Fata, Seanna Williama Scotta a především Karla Rodena mezi své nejoblíbenější herce, nicméně právě tohle trio bohužel zůstává jedním z mála kladů a taháků téhle učebnicové hollywoodské slátaniny, kterou sice kdykoliv moc rád zhlédnu znovu, docela mě totiž baví, ač si vlastně ani neumím dost dobře odpovědět proč !! Příběh tak naivní a pitomý, až to bolí, aby jeden pohledal, stejně jako nácka Struckera v podání Karla Rodena, který prakticky celou stopáž čeká na svůj kousek prostoru, aby ukázal, co umí, přičemž až ho dostane, veškerá jeho snaha i charisma tak nějak vyšumí do ztracena.. Scott obstarává veškeru komickou stránku filmu, tvůrci však jeho potenciálem ztvárnit neskutečně vtipné hovado trestuhodně mrhají, a tak se však v těch 100 minutách tak nějak utopí, opět si vysloužil dost bizarní roli, když hraje kapsáře Kara, který se učí bojové umění z filmů, což sice hodně zajímavě zní, nicméně filmová realita je úplně jiná.. Režisér Paul Hunter možná patří k těm lepším tvůrcům klipů, leč celovečerák pro něj znamená příliš velké sousto, což však zde natolik bije do očí, že to nezachrání ani spousta akce, která však i navzdory snaze výborného Němce Stefana Czapskyho s jeho kamerou, dík špatnému střihu i choreografii nedokáže zaujmout !! Stále totiž snímek jako kamínek v botě tlačí nedostatek nadhledu, scénáristická rádoby komiksová stylizace hraničící se silnou křečí, zde jednoduše duo scénáristů Ethan Reiff a Cyrus Voris, které má na svědomí třeba i nového Robina Hooda, šláplo vedle, a především CGI z dílny Boy Wonder Visual Effects seriálového Robina Burta Wrda slabé natolik, že by neobstály ani při promítání pro slepce, a tak mě prostě mrzí, že MGM nenabídli režii tohohle kousku právě Hunterovi, který potenciálně zajímavému příběhu nakopal prdel.. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nom...bojové scény s Chow Yun-Fatem jsou "fabuleux" a to se cení (ale stále má Jackie Chan tak trochu navrch....ale tady nehraje, tak co se tady o něm zmiňuju...nevermind), druhá polovina filmu se celkem tááááááhne, a konec ? Konec je takový...mmmm.....no prostě takový "mmmmm, ne" (pro ignoranty....nemastný, neslaný). Jo a odpověď na ty párky v rohlíku měla znít asi takto: "Rozum a chtíč nemohou zůstat v opozici natrvalo" ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Akční blbinka pro děcka ala hrané Želvy ninja - včetně směšného přístupu k asijským prvkům, floutkovské rozvernosti a proměny undergroundové komiksové předlohy do uslintané hollywoodské triviality. Nicméně zdejší absurdní roubovačka hollywoodského finále s ustanovením heterosexuálního páru na módní exotickou mystiku nemá ve své tvrdošíjnosti obdoby. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Neprůstřelný mnich je trapný, nedodělaný, nenavazující, špatný, laciný a mnoho dalších slov, která značí ošklivost. Jenže je to docela zábavně natočeno, jednotlivým scénám jsem se smál, ačkoli byly natočeny naprosto vážně (hopkající William Scott, tlustí Asiaté připoutaní k jakémusi přístroji atd.). Dostávaly mě scény, kdy herci mezi sebou bojovali a byly nádherně vidět falešné rány:-)) Z tohoto filmu vzešla parodie, nebojím se to tak nazvat, tohle snad ani za akční film nelze považovat - snad až na ksichtícího se Rodena, který prodělal obrovskou změnu a už ví, jak bude vypadat v důchodu. U Neprůstřelného mnicha jsem se nasmál více než u nějaké jiné současné komedie. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Herci, ktorí hrali mníchov, boli skutoční žiaci bojových umení školy "Sunny Tang Martial Arts Center" v Toronte. (Raccoon.city)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama