Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (312)

Figu 

všechny recenze uživatele

V osmé minutě filmu jsem byl přesvědčenej, že Gifted ode mě dostane tučných pět hvězd! Co mám malou dcerku, vnímám vše trochu jinak. Mckenna Grace mi jí šíleně připomínala. Hereckej výkon této slečinky byl naprosto geniální a opravdu jsem myslel, že by Velkej dar mohl nakouknout i do mé top desítky filmů! Napomáhalo tomu opravdu vše. Inteligence a pointa filmu, nejlepší Chris Evans jakýho jsem kdy viděl, dojemný i zábavný scény, prostě úchvatnej flák!!! Nemám moc co k tomu dál dodat, snad jen, že po Armageddonu (a měl jsem co dělat i u Sedmi životů s Willem) moje druhá významná filmová slza! Jsem holt nějakej přecitlivělej! Po dlouhatánské době dávám něčemu 100% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Marc Webb má velké plus. Velmi dobře si je vědom faktu, že Chris Evans už dávno není jen nasvalovaný Captain America, ale charizmatický herec bez problémů zvládající role křehkých chlapáků se srdcem na dlani. A tahle poloha není pro Evanse zdaleka premiérou. Tématicky se jedná o podařený film, který je emocionálně koherentní, přístupem k divákovi zdravě odlehčený a místy správně naléhavý, pravdivý a osobní. S životními moudry a pravdami, nicméně nemoralizující a bez vnucování vlastní stopy. Málokdy je film o dětech tak věrný reálu "jak by to asi mohlo doopravdy vypadat". Tady jsme velmi blízko. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Chris Evans střídá velké produkce spojené zejména s jeho stěžejní komiksovou rolí s menšími projekty, u kterých projeví svůj slušný herecký talent. Překvapil i coby režisér (Noc v New Yorku), kterak potěšil všechny, kteří prožili nejednu probdělou noc. Čerstvá školačka, jinak jeho neteř, tentokrát oplývá zázračným matematickým talentem, takže vypočítá příklady, o kterých většina dospělých ani neslyšela. Je to promyšlený útok na city, kdy se potýkáme s tím, jakou výchovu zvolit (po letech se ozve panovačná babička s nemalými ambicemi). A samozřejmě to ve finále do sebe všechno krásně zapadne. Potěší civilní podání i dětská bezprostřednost Mckenny Grace (*2006). Návrat Marca Webba ke svěžímu nezávislému vánku á la 500 dní se Summer potěší. PS: Děvče nicméně tužku drželo jako kopyto. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek o mimořádném nadání malé dívky a o boji mezi dvěma stranami, z nichž každá chce pro ni něco jiného. Chris Evans coby strejda jí chce dopřát normální život v běžné škole s ostatními dětmi. Jeho matka však bojuje o to, aby jí bylo dopřáno patřičného vzdělání a aby mohla naplno rozvinout a využít svůj talent. Soudní tahanice o malou dívku mají přinést řešení. Zajímá se však někdo o to, co chce ona? A může vůbec vlastně vědět, jak se svým darem správně naložit? Úžasné herecké duo Chrise Evanse a Mckenny Grace doplňuje sympaticky nehollywoodská Jenny Slate. Chris mě již v každém filmu přesvědčil, že nepotřebuje štít, aby dokázal, že je výborný herec a Mckenna to na nás zase dokáže koulet jen svýma velkýma, modrýma očima:) Skvělý scénář a příjemná hudba. Myslím, že malá Mary by si výborně rozuměla s Willem Huntingem:) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Gifted" je ďalším príjemným filmom tohto roku. Je vždy super vidieť film takéhoto typu, lebo v človeku trošku otvorí iné obzory a ukáže, že svet vie byť aj pekné miesto. Teda... pokiaľ sa ľudia nevláčia po súdoch kvôli tomu, kto sa bude starať o dieťa. Áno. To je asi najväčším problémom tohto filmu, že tu máme opäť aj scénky, ktoré by som radšej nevidel, no čo už narobíme? Ale na druhú stranu tu máme vynikajúce postavy podané skvelými a talentovanými hercami. Chris Evans, Octavia Spencer ale aj Jenny Slate a Mckenna Grace. Všetci sú skvelí. Film je milý, na správnych miestach správne vtipný a veľmi dobre ukazuje vzťah medzi strýkom a jeho neterou. Plus aj to, že nemáme občas hovoriť veci, ktoré možno nemôžeme splniť, lebo môžu ľudí okolo nás zraniť oveľa viac, než by sme si mysleli, že to môže spraviť. Ale Amerika je často o takýchto rozhodnutiach, ktoré vedia veľa vecí zmeniť. Pre mňa je to vynikajúci film. Odporúčam vidieť. Hodnotenie: A- ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Přestože malé školačce Mary mělo být ve filmu 7 let, její představitelce Grace Mckenna bylo v době natáčení už 10 let. (Nikitera)
  • Každý z obsazení a ze štábu si adoptoval zvíře z útulku, ve kterém se natáčelo. Chris svého psa pojmenoval Dodger. (Azuko)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama