foto

Glenn Plummer

  • nar. 18.8.1961 (57 let)
    Richmond, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Richmondu v Kalifornii v USA v roce 1966. Po studiích herectví na East Bay Center for the Performing Arts a Contra Costa Performing Arts Center začínal kariéru v TV, kde vystoupil jako host mj. v seriálech Beauty and the Beast (Kráska a zvíře), Dream On (Sni dál), China Beach, Cop Rock a nebo v pilotním snímku Pohotovost. Ve filmu na sebe poprvé výrazně upozornil úlohou příslušníka černošského gangu High Topa v kriminálním dramatu Barvy (r. D. Hopper), kde si zahrál například s Robertem Duvallem a Seanem Pennem.

Z jeho dalších rolí můžeme jmenovat majitele jaguára v akčním thrilleru Nebezpečná rychlost (r. J. De Bont), tanečníka a choreografa Jamese Smithe v erotickém tanečním filmu Showgirls (r. P. Verhoeven), nebo černošského politického aktivistu a zpěváka Jeriko One ve sci-fi thrilleru Zvláštní dny (r. K. Bigelowová).

Anticque

Herecká filmografie

Filmy

2018 City of Lies
2017 90 Minutes of the Fever
Velký dar
2016 Muslimah's Guide to Marriage
2015 Teeth and Blood
Welcome to the Family
2014 Imperial Dreams
The Other Side
2013 Poison Sky
Winnerz
2012 Monsters in the Woods
Scandalous
2011 Measure of Faith
Showgirls 2: Penny's from Heaven
2010 Ca$h
2009 Leváci
2008 Přesný zásah
2007 Vegas Vampires
2006 El Cortez
VooDoo Curse: The Giddeh
2005 Constellation
Go for Broke 2
Saw 2
2004 Den poté
Lexie
Napravitelné chyby (TV film)
Sugar Valentine
2003 Gang of Roses
Road Dogs
2002 Go for Broke
Kulečníkoví blázni
Salton Sea
2001 100 Kilos
Deadly Rhapsody
Knight Club
MacArthur Park
Rubyina hospoda (TV film)
Tři slepé myšky (TV film)
2000 Elitní jednotka
Love Beat the Hell Outta Me
1999 Hra na špióny
Interceptors
1998 A House Divided
Bad Cop, Bad Cop (TV film)
Heist
Zdánlivě snadné
Černý čtvrtek
1997 Láska na jednu noc
Nebezpečná rychlost 2: Zásah
Pronto (TV film)
Tear It Down
1996 Destiny of Marty Fine, The
Intimní detaily
Psalms from the Underground
Suplent
1995 Beyond the Edge
Co dělat v Denveru, když člověk nežije
Showgirls
Vězeňský kovboj (TV film)
Zvláštní dny
1994 Nebezpečná rychlost
1993 Hazardní hra
Hrozba společnosti
1992 Lotři
Líheň zločinu
1991 Frankie a Johnny
Obojek
Pastime
Vražedná vize (TV film)
1990 Drsná čtvrť
Horká vlna (TV film)
1989 Patrola prokletých
The Women of Brewster Place (TV film)
1988 Barvy
Blázinec
Hearts of Stone
1987 Father Clements Story, The (TV film)
Kdo je ta holka
Vražedný stisk (TV film)

TV seriály

2018 Shameless (TV seriál)
Are you there Shim? It's me, Ian. (S09E01)
2016 Four Kings (TV seriál)
Kravaťáci (TV seriál)
P.S.L. (S06E10)
Shake the Trees (S06E07)
Spain (S06E06)
další epizody (5)
2015 Policie Battle Creek (TV seriál)
Old Wounds (E08)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Zneužitá spravedlnost (S16E21)
2014 Tým Škorpion (TV seriál)
A Cyclone (S01E03)
Closer: Nové případy (TV seriál)
Zkouška ohněm (S03E14)
2012 Policajti z L. A. (TV seriál)
Underwater (S04E02)
2010 Odložené případy (TV seriál)
Rána (S07E22)
2009 Zákon gangu (TV seriál)
Hora svědectví (S02E07)
2008 Zákon gangu (TV seriál)
Zvěstovatel (S01E13)
Staří přátelé (S01E06)
Semeno (S01E02)
další epizody (4)
2007 Dexter (TV seriál)
Ono to žije (S02E01)
Pohotovost (TV seriál)
Ne (S13E21)
Světla zhasla (S13E20)
Rodinné záležitosti (S13E19)
další epizody (6)
2006 Sběratelé kostí (TV seriál)
Žena v podzemí (S01E16)
Pohotovost (TV seriál)
Žádná tajemství mi nepříkej (S13E10)
Ames v. Kovac (S13E05)
Rodičovství (S13E04)
další epizody (4)
2002 Mrtvá zóna (TV seriál)
2000 The Corner (TV seriál)
1997 Lawless (TV seriál)
1995 Pohotovost (TV seriál)
Štěstí ve hře (S01E13)
Šťastný nový rok (S01E12)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Cesta domů (S01E03)
První den (S01E02)
24 hodin (S01E01)
South Central (TV seriál)
1993 Kung Fu: Legenda pokračuje (TV seriál)
1990 Fresh Prince (TV seriál)
Snílek (TV seriál)
1987 Četa v akci (TV seriál)
1986 Právo v Los Angeles (TV seriál)

Dokumentární

1999 Hollywood: Wild in the Streets
1997 The Making of 'Speed 2: Cruise Control' (TV film)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace