foto

John M. Jackson

  • nar. 1.6.1950 (68 let)
    Baton Rouge, Louisiana, USA

Biografie

John M. Jackson je americký herec. Narodil se v roce 1950 dne 1. června v Baton Rouge ve státě Louisiana jako Joh Jackson Murice. Vyrůstal v Ft. Worth v Texasu, kde hrál na střední škole americký fotbal. Chodil na University of Texas v Austinu. Po ukončení studia učil na High School v Austinu v Texasu. Roku 1980 se přestěhoval do New Yorku a potom do Los Angeles, konkrétně do Hollywoodu.

Poprvé se objevil ve televizním filmu MURDER IN TEXAS už v roce 1981. Diváci ho mohli vidět ve filmu CESTOU NECESTOU 1981 se Sally Field. V roce 1992 se objevil po boku Toma Cruise ve filmu PÁR SPRÁVNÝCH CHLAPŮ. Objevil se i ve filmech jako jsou STOPAŘ (1986), SID A NANCY (1986), JDI ZA SVĚTLEM (1988), POMSTA MRTVÉHO MUŽE (1994), GLIMMER MAN (1996).

Svou největší roli ztvárnil v seriálu JAG, kde hrál admirála Alberta Jethra Chegwiddena. Objevil se i v seriálu SBĚRATELÉ KOSTÍ, kde hrál zástupce ředitele FBI Sama Cullena. Diváci ho dále mohli vidět v seriálech jako jsou: MACGYVER, WALKER, TEXAS RANGER, SPRÁVNÁ PĚTKA, TEMNÉ NEBE, ZE ZEMĚ NA MĚSÍC, KRIMINÁLKA LAS VEGAS, BEZE STOPY, POSEL ZTRACENÝCH DUŠÍ, CHIRURGOVÉ, POLICEJNÍ VYJEDNAVAČI, JERICHO, JOHN FROM CINCINNATI NEBO KNIGHT RIDER: LEGENDA SE VRACÍ.

V osobním životě je od roku 1979 ženatý s Janou Gale Hawkins se kterou má dvě děti, syna Conora, který hraje v nejvyšší baseballové lize Major League Baseball a dceru jménem Katherine.

Joe "reich" Ferrone

Herecká filmografie

Filmy

2017 Velký dar
2008 West of Brooklyn
1998 Edge City
1996 Glimmer Man
Spitfire Grill
Zapomenuté hříchy (TV film)
1995 Kansas (TV film)
1994 On Promised Land (TV film)
Pomsta mrtvého muže (TV film)
Roswell (TV film)
Without Warning (TV film)
1993 Boy Meets Girl (TV film)
Dokonalý svět
The American Clock (TV film)
Vraždy černé vdovy (TV film)
Záchvat zuřivosti (TV film)
1992 Procitnutí (TV film)
Pár správných chlapů
Tisíc hrdinů (TV film)
Vražedné sliby (TV film)
1991 Hledám místo
Line of Fire: The Morris Dees Story (TV film)
Love, Lies and Murder (TV film)
Vyměněné osudy (TV film)
Zkázonosná Eva
1990 Rodina špionů (TV film)
Spojenectví Chinatown
Sudie and Simpson (TV film)
1989 Ginger Ale Afternoon
Parent Trap: Hawaiian Honeymoon (TV film)
Stalo se v Cold Sassy (TV film)
Traveling Man (TV film)
Znásilnění (TV film)
1988 Baja Oklahoma (TV film)
Dead Solid Perfect (TV film)
Jdi za světlem (TV film)
The Town Bully (TV film)
1987 Baby Girl Scott (TV film)
Eye on the Sparrow (TV film)
Roses Are for the Rich (TV film)
Stillwatch (TV film)
V sebeobraně (TV film)
1986 Kate's Secret (TV film)
Sid a Nancy
Slepá justice (TV film)
Stopař
1985 Crime of Innocence (TV film)
Legenda o Billie Jean
Not My Kid (TV film)
Right to Kill? (TV film)
1984 Povolení vraždit (TV film)
1983 Adam (TV film)
Místní hrdina
1981 Cestou necestou
Murder in Texas (TV film)

TV seriály

2018 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Sbohem, Vietname (S09E14)
Tajnosti (S09E13)
2017 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Tohle děláme (S09E08)
Zlaté časy (S08E22)
Válečné šrámy (S08E21)
další epizody (4)
2014 Stalker (TV seriál)
Pilot (E01)
2013 Myšlenky zločince (TV seriál)
Final Shot (S09E03)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Ať uděláš cokoli (S10E24)
2012 Prozíravost (TV seriál)
Roztoužený (S01E06)
Private Practice (TV seriál)
Drifting Back (S05E21)
2011 Castle na zabití (TV seriál)
Návrat (S04E01)
2010 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Dlouhý míč (S10E12)
2009 Knight Rider - Legenda se vrací (TV seriál)
Day Turns Into Knight (E11)
2008 Jericho (TV seriál)
Patriots and Tyrants (S02E07)
Chirurgové (TV seriál)
Doktor v hlavě (S04E14)
2007 John ze Cincinnati (TV seriál)
His Visit: Day One (E01)
2006 Policejní vyjednavači (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Kosti na prodej (S01E20)
Muž s kostí (S01E18)
Smrt superhrdiny (S01E12)
další epizody (4)
2005 Posel ztracených duší (TV seriál)
Voices (S01E09)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Muž v cele smrti (S01E07)
Pilot (S01E01)
JAG (TV seriál) - a.z.
Příznivé větry a stoupenci moří (S10E22) - a.z.
2004 JAG (TV seriál)
Sbohem a šáteček: část 1 (S09E23)
Trojský kůň (S09E22)
Návrat domů (S09E21)
další epizody (12)
2003 JAG (TV seriál)
Veselé vánoce (S09E11)
Tepová frekvence (S09E10)
Rána do týla (S09E09)
další epizody (24)
2002 Beze stopy (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Všichni mí věrní (S08E11)
Zabiják (S08E10)
Když se lano přetrhne (S08E09)
další epizody (24)
2001 JAG (TV seriál)
Vyslyšené modlitby (S07E11)
Pucflek 2 (S07E10)
Pucflek 1 (S07E09)
další epizody (26)
2000 JAG (TV seriál)
Rodinná tajemství (S06E09)
Rozdílný mír 2. část (S06E08)
Rozdílný mír 1. část (S06E07)
další epizody (23)
1999 JAG (TV seriál)
Duchové Vánoc dávno minulých (S05E11)
Mimořádná událost (S05E10)
Urážlivé výroky (S05E09)
další epizody (24)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)
We Interrupt This Program (E08)
JAG (TV seriál) - herec, a.z.
Rolničky (S04E11)
Černá stíhačka (S04E10)
Lid versus MacKenzieová (S04E09)
další epizody (24)
1997 JAG (TV seriál)
Ženský instinkt (S03E11)
Lid versus Rabb (S03E10)
Havárie (S03E09)
další epizody (20)
1996 Temné nebe (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Posádka mrtvých (S01E21)
Zvláštní akce (S01E16)
Nebezpečné území (S01E15)
další epizody (5)
1995 Watcher, The (TV seriál)
1994 Správná pětka (TV seriál)
1993 Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1991 Sisters (TV seriál)
1990 Shannon's Deal (TV seriál)
Zapadákov (TV seriál)
1988 Probe (TV seriál)
1987 Beauty and the Beast (TV seriál)
CBS Summer Playhouse (TV seriál)
Wiseguy (TV seriál)
MacGyver (TV seriál)
Nový život (S02E14)
1984 Celebrity (TV seriál)
1981 American Playhouse (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace