Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
PF 2018

PF 2018

24.12.2017 Autor POMO

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk, 6. O těle a duši, 7. Blade Runner 2049, 8. Psí poslání, 9. Strážci galaxie 2, 10. Velký dar. Překvapením je na desátém místě lidské drama Marca Webba, které neprošlo našimi kiny a vyšlo pouze na nosičích. Mrkněte na něj! Celkově pestrý výběr, ve kterém nechybí ani povedené blockbustery, ani komorní dramata. Tedy opět plně přítomná ta báječná různorodost ČSFD.cz, kvůli které jsme všichni tady.

Z kraje roku nás čekají potenciální oscarová dramata Tři billboardy kousek za Ebbingem, Akta Pentagon: Skrytá válka, Tvář vody, Call Me by Your Name, Velká hra, Všechny prachy světa, Nit z přízraků, The Florida Project, Já, Tonya, Nejtemnější hodina či Odnikud. K tomu vám brzy přineseme exkluzivní rozhovor z Cannes s režisérem Fatihem Akinem a hlavní hrdinkou Diane Kruger, která si z festivalu odnesla cenu za nejlepší ženský herecký výkon. A po nich už nás začnou bombardovat první blockbustery roku 2018: Spielbergův Ready Player One, druhý Pacific Rim, třetí Avengers, druhej Deadpool, Star Wars spin-off Solo, druhý Jurský svět, marvelovka Ant-Man and the Wasp, šestá Mission: Impossible, druhá Fantastická zvířata, další X-meni a taky Aquaman, který v podání mistra hororu Jamese Wana doufám pořádně restartuje sérii filmů DC Comics univerza.

Požehnaně bude v roce 2018 taky menších, ale o to zajímavěji vypadajících filmů, ze kterých osobně se nejvíce těším na “intelektuální” sci-fi Annihilation Alexe Garlanda, dvojku Sicaria, která bude určitě i bez Denise Villeneuveho minimálně parádní žánrovkou, tornádo-drama Islanďana Kormakúra Adrift, který to s přírodou ve filmu umí, famózně vypadající animák Psí ostrov Wese Andersona, futuristické dobrodružství Roberta Rodrigueze Alita: Bojový anděl (ta Jennifer Connelly v traileru!), Predátor mistra hlášek Shanea Blacka nebo nový Halloween, ve kterém nejen, že se vrátí Jamie Lee Curtis, ale producentsky ho zastřešuje génius Jason Blum. Velice se těším taky na novinku Damiene Chazellea First Man, který po La La Landu opět spolupracuje s Ryanem Goslingem, tentokrát na příběhu Neila Armstronga, prvního člověka, který se v roce 1969 procházel po měsíci. A samozřejmě krimi drama Widows mistra Stevea McQueena, ve kterém se čtyři vdovy svérázně vypořádají s dluhy svých mrtvých manželů, chicagských gangsterů.

Srovnávací diskuze iniciují v roce 2018 dva thrillery na téma teroristických útoků, oba týkajících se Francouzska - Eastwoodovo americky hrdinské Paříž 15:17 (vlak) a političtější britská Operace Entebbe (letadlo) režiséra oslavovaného seriálu Narcos. A taky thriller Rudá volavka o agentce Jennifer Lawrence, která jakoby byla filmovým dvojčetem letošní Atomic Blonde Charlize Theron. Do velkého konkurenčního boje se koncem roku pustí taky Andy Serkis s jeho druhým režijním počinem, Mowgli. Jak již název napovídá, půjde o další verzi Knihy džunglí, ve které si i sám zahraje - medvěda Balooa. Přes luxusní další obsazení filmu hlasy Cate Blanchett, Christianem Balem nebo Benedictem Cumberbatchem to bude mít Serkis po nedávné, velice povedené a úspěšné Knize džunglí těžké. Tak mu držme palce!

A já vám za ČSFD.cz držím palce, abyste měli následující rok stejně tak báječný, plodný a filmově osobitý, jako byl v ČSFD.cz ten náš uplynulý. Rozrůstáme se o nové kolegy, upevňujeme team, připravujeme se na posuny kupředu. Žijeme tím, a žijeme pro to. Tímto děkuji všem, kteří v uplynulém roce jakkoliv přispěli ke zvelebování a rozšiřování našeho filmového webu. Přeji vám pohodové prožití Vánoc v kruhu blízkých, veselého Silvestra a šťastný nový rok!

Reklama

Související novinky

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

19.07.2024

Když si s bráškou zrežírujete jedny z nejúspěšnějších filmů v historii kinematografie, odchází se jen velmi těžko. Bratři Anthony a Joe Russo to nicméně zkusili a po režii veleúspěšných hitů Avengers… (více)

Kultovní western dostane nové pončo

Kultovní western dostane nové pončo

10.07.2024

"Dobrých předělávek není nikdy dost.", řekli si nejspíš producenti ze stáje Euro Gang Entertainment, když se rozhodli odklepnout to, že ikonický western Pro hrst dolarů se dočká remakeu. Snímek z… (více)

Nový film Denise Villeneuva má datum premiéry

Nový film Denise Villeneuva má datum premiéry

29.06.2024

Vytáhněte tužky a zapište si to do diáře. Studio Warner Bros. v pátek oznámilo datum premiéry dosud nespecifikovaného dalšího snímku hvězdného režiséra Denise Villeneuva (Duna: Část druhá, Blade… (více)

Jennifer Lawrence a vražedné manželky?

Jennifer Lawrence a vražedné manželky?

24.06.2024

Je libo vražedné mystérium mezi soutěživými americkými paničkami? Oscarová herečka Jennifer Lawrence (Terapie láskou, Hunger Games) si má zahrát hlavní roli v mysteriózní detektivce od společností… (více)

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

09.06.2024

Hollywood dával nějakou dobu od Johnnyho Deppa (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) ruce pryč. Během jeho soudních tahanic s bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman) se zdálo, že slavnému herci… (více)

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

21.05.2024

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

18.05.2024

Kolem málokterého projektu je v posledních měsících takové haló jako okolo další Boyleovy apokalyptické vize. O pokračování filmů 28 dní poté a 28 týdnů poté, v nichž Británii zachvátil virus, který… (více)

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

02.05.2024

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

V hlavě 2 má miliardu

V hlavě 2 má miliardu

03.07.2024

Filmový rok 2024 zná svůj první miliardový hit. Nestala se jím Duna: Část druhá, ačkoliv se svými 711 miliony měla docela dobře nakročeno, ale dosáhlo toho jiné pokračování dalšího populárního snímku… (více)

Nejnovější novinky

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

včera

Oblíbený americký herec Kyle MacLachlan (Městečko Twin Peaks, Fallout) se opět ocitne uprostřed zlověstného maloměstského mystéria. Zahraje si totiž jednu z hlavních rolí v chystaném hororovém filmu… (více)

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

25.07.2024

Před několika dny jste se zde mohli dočíst, jak se malý hororový krimithriller od studia Neon pod názvem Longlegs, v němž mladá herečka Maika Monroe (Neutečeš, Watcher) coby agentka FBI vyráží na… (více)

Reklama

Reklama