Reklama

Reklama

Víno nás spojuje

  • Francie Ce qui nous lie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jean (Pio Marmai) už deset let cestuje po světě a zpřetrhal všechna pouta, která ho spojovala s rodinou žijící v Burgundsku. Jeho otec ale vážně onemocní a tak se po letech musí vrátit do krajiny svého dětství. Je konec léta, blíží se vinobraní a po otcově smrti se Jean musí spolu se svými sourozenci Juliettou (Ana Girardot) a Jéremym (François Civil) domluvit, co bude se zděděným rodinným vinohradem. Otec jim odkázal vinohrad i dům s podmínkou, že bez souhlasu obou sourozenců žádný z nich nesmí volně nakládat se svým podílem a navíc každý má předkupní právo na podíly ostatních. Také musí zaplatit vysokou dědickou daň. A to je postaví před dilema – mají vinohrady, dům i vinařství udržet či prodat? Těžké rozhodování je především před Jeanem, který zanechal v Austrálii partnerku i syna. Tři sourozenci tak od vinobraní do vinobraní, během jednoho vinařského roku, v rytmu střídajících se ročních období postupně upevňují nejen vztah k vinohradu ale i vztahy mezi sebou samými, mezi svými nejbližšími. Postupně je spojuje společná práce, vzpomínky na prožité dětství a především jejich láska k vínu a vinařskému řemeslu. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (50)

angel74 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem vlastníkem žádných vinic a víno si dám sotva dvakrát do roka, úplně rozumím všemu, co ústřední sourozenecká trojice prožívá v souvislosti se ztrátou rodičů a vinařským dědictvím, kterého se nelze jen tak vzdát, když máte alespoň nějaký vztah k rodné hroudě. Samotný příběh je velmi uvěřitelný a herecké výkony jakbysmet. Příhodně zvolené lokace, v nichž se většina děje odehrává, neodolatelně lákají k návštěvě prosluněných úrodných svahů a strání Burgundska. Líbí se mi také soundtrack, který báječným způsobem souzní s obrazem. Jde prostě o moc příjemný film, třebaže se v něm mnohdy zabrnká i na vážnější strunu. (80%) ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

asi takhle by to v reálu šlo,žádné přikrašlování,žádné scény které by měly diváka přibít do křesla.Já jsem si u dílka v klidu vychutnala svoje pozdní kafíčko a přijala jsem příběh tak ,že vinaři nemají lehký život. Do sta minut se filmařům vešel děj od léta do léta.Příběhy jednotlivých postav , kterých nebylo zrovna málo.Famózní kamera,její zajímavé obsáhlé záběry,interiéry...herci se taky snažili.Co musím vyzvednout je klasicky vynikající slovenský dabing. ()

Reklama

rigby 

všechny recenze uživatele

Bobule po francouzsku. A naprosto jemněji, i když s notnou dávkou potřebné poetiky. Ale o to víc hrabání se v lidských duších, ve vzpomínkách na dětství. A s krásnými záběry na krajinu plnou vinic. Ale jinak to bylo na mě asi až moc lehké a prázdné, takže nemám důvod se vracet. Nechť však každý posoudí sám... 2+ ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Rádoby velký film o víně. Ale není, jen stopáž dosahuje ke dvěma hodinám. V kostce řečeno, kromě pár hezkých časosběrných záběrů tu nenajdeme nic zajímavého. Jeden záběr na slunečnou australskou vinici s představením Marie Valverde (tušíte dobře, ukáže jen bradavku a ve filmu moc nepobyde), hodně otravných flashbacků s hlavními postavami ještě jako dětmi (jen čekáte, kdy se oba časy potkají v jednom záběru, a na konci se tak stane), vychytrale natočená scéna v nemocnici (ušetřili za herce) a mix francouzštiny a angličtiny. Ale bohužel, kromě stálého připomínání, že dědický dluh je po splatnosti a bude se muset něco prodat, se ve filmu stane houby. Takže taková vinařská Dynastie. Hodně podobný film nedávno dávalo HBO. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Takovej milej příběh o víně, vinařích, rodinných poutech a hlíně, co se neopouští. Zní to takhle trochu banálně a on to taky upřímně řečeno docela banální film je, ale k uzoufání to není a Bobule či Vinaři nebo co jsme to tady u nás v českomoravské kotlině upekli to naštěstí nejsou. Stopáž až moc velkorysá, ale jako navnadění otevřít si doma (italské!) červené to funguje... [60%; 2017-10-29 Kino Aero] ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Scéna, kdy Juliette (Ana Girardot) telefonuje z francouzské vinice Alicii (María Valverde) do Austrálie, se odehrává ve dne na obou místech. Není možné, aby na obou místech současně bylo denní světlo. (vojacekr)
  • Cameo ke konci filmu v roli muže, který provádí postřik na poli a přijímá povel, aby přestal, zahrál sám režisér Cédric Klapisch. (vojacekr)

Reklama

Reklama