Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky upírského žánru je Fright Night výbornou "oddychovou" zábavou se záplavou citací na klasické filmy žánru. Film se může chlubit velmi dobrými specialními efekty, které i dnes působí strašidelně např. roztavení člověka se mě opravdu líbilo. Jen by to chtělo stopáž zkrátit o dvacet minut - získal by tak film na přímočarosti. Příjemné béčko, které mě velmi mile překvapilo atmosférou, sympatickým upírem a hlavně láskou ke klasice. Remake z roku 2011 je jedno velké netopýří guano. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Béčka z osmdesátých let mám dost v oblibě, ovšem toto mě moc nezaujalo. Ze začátku je to komedie a docela jsem se u toho bavila, ale jakmile se to změní na klasický horor, už mě to začínalo chvilkami nudit. Přijde mi, že kdyby druhá půlka byla kratší a pár scén se zcela vynechalo, dopadlo by to v mých očích mnohem lépe. Naštěstí to docela zachraňují triky. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Jedine co mozem vytknut, je uvod, ktory sa hra na nejaku rodinnu komediu - je naozaj slaby a vobec nekoresponduje s celkovou atmosferov filmu. To je vsak len uvodnych 10-15 minut a potom to uz je stylova jazda s prijemne nadnesenou, avsak miestami skutocne mrazivou atmosferou. FIlm taha hlavne velmi charizmaticka postava upira a trochu cudny zabijac upirov Peter Vincent. Je jasne, ze film je poctou hororovym klasikam, no skvele je to, ze film v sebe nema ten pocit, ze one filmy len vykrada, ci kopiruje, ale mal som pocit, ze sa na taku klasiku naozaj pozeram. To bolo strasne fajn. A uplne najviac si film vychutnate, ak mate radi pracu trikarov vo filmoch ako Evil dead, ci Braindead. Ak ste pozitivny, budete sa bavit urcite minimalne tak skvelo, ako ja. (8.9/10) ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nežila som v 80-tych rokoch, v dobe krvavých, no predsa svojských hororov, ale i tak sa na ne dívam s akousi nostalgiou a dokážu ma vtiahnuť do idylického prostredia s americkými domčekmi a jedným krásnym morbídnym zámkom niekedy viac ako súčasné horory. Skvelá komicky-krvavo-napínavá snímka s grotesknými prvkami, špecifickou atmosférou typickou pre 80-te roky a s úžasne démonickým Chrisom Sarandonom čoby upírom. Príjemný únik do starých hororových vekov :) ()

nigga 

všechny recenze uživatele

Už to, že obsahuje spoustu skvělých scén, ať už celá pasáž na diskotéce, atmosferický a asi dvaceti-minutový závěr v domě hrůzy (kde všechno vybuchuje, rozpouští a brutálně rozevírá papulu), první konfrontace upíra v Charlieho pokoji, který nabude hned asi tři podoby (celkově jsou tady upíři dost rozmanití, maskéři rulez), probodnutí vlka atd. k tomu si přičtěte dobré herecké výkony, stejně tak i hlášky, tak z toho vyjde velmi zábavný horor, který u mě umocňuje fakt, že to byl první horor, který jsem kdy viděl, bylo mi 6 a málem jsem se podělal. Kultovní, stejně jako pozdější Hollandova Dětská Hra. 100% ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • V ložnici Charleyho matky je možné si všimnout panenky, která se podobá reálné panence Annabelle. (Matej.Hess)
  • Režijní debut Toma Hollanda. (Stocki)
  • Stephen Geoffreys (Evil Ed) si vyzkoušel roli v tomto filmu, mezitím ale natáčel snímek Fraternity Vacation (1985). (Stocki)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama