Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Shit 

všechny recenze uživatele

Upíry docela můžu a tohle je jeden z těch lepších filmů, oplývá jak výbornou tajemnou a někdy strašidelnou atmosférou, tak i docela vtipnejma scénama. triky jsou sice trošku zastaralý nebo bych možná spíš měl říct směšný, ale jelikož to je dost starej film, tak sem s tim počítal a celkem sem si na to po dobu filmu zvyknul a krom toho, těch triků tam neni nijak velký množství, takže těch pár scén nemůže nějak extrémě vyvézt z rytmu ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Peter Vincent, zabiják upírů, se v úvodní televizní scéně moc nepředvede, když ten dřevěný kolík drží opačně – špičkou k sobě :o)))). Fright Night mi dlouho unikal. Ne, že bych se mu vyhýbal, ale nějak jsem ho pořád nemohl sehnat. Ani mi nevadilo to, že je to upířina (v tomto případě ještě dost ucházející), ale hodně mě na to nalákal plakát a povedený soundtrack. Nakonec se zdařilo a ukázalo se, že jsem se po něm zase tak urputně shánět nemusel. Je to trochu nuda, trošku suchý (ale ve své době tomu tak být nemuselo) a zbytečně moc dlouhý, zkrátit to tak o 20 minut, mělo by to mnohem větší švih. Ale má to i dobré stránky – hodně dobré masky a triky (proměna probodnutého Evil Eda je fakt povedená), místy dobrou atmosféru, samozřejmě ten vždy k dobru duch osmdesátých let a Amanda Bearse k tomu. Je radost vidět ji i jinak než Mercy D´Arcyovou ze Ženatého se závazky. Čistý průměr. 2,5* ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Za príliš dlhú stopáž (skrátenie o 20 minút by veľmi prospelo), naťahovanie, nevyrovnané tempo a niektoré divné nápady by som dal najradšej len 2*. Lenže záverečné dlhšie finále v dome ukazuje potenciál a hravosť tohoto filmu. Pekné masky a parádne úmrtia (smrť vlkolaka alebo zombieho su naozaj delikatesy). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Režijní debut "otce Chuckyho" Toma Hollanda podle jeho vlastního scénáře vzdává poctu a zároveň si utahuje z klišé klasických hororů o upírech, to celé v teen balení a la o dva roky mladší Schumacherovi ZTRACENÍ CHLAPCI a se zhruba stejně zábavným výsledkem. Filmu hodně dává jeho obsazení - Chris Sarandon je velmi charizmatický upír, Roddy McDowall alias "slavný zabiják upírů " Peter Vincent (odkazující na hororové ikony Petera Cushinga a Vincenta Price) je jako vždy roztomilý a k tomu král "teenagerovských lúzrů měnících se v monstra " 80. let Stephen Geoffreys (PŘEDVOLBA 976). Jinak jak už napsal tsunami, skvělé masky a efekty, ale mohlo to být kratší a svižnější. Film se stal překvapivým hitem a s tržbami 25 milionů druhým nejvýdělečnějším hororem roku 1985 po druhé NOČNÍ MůŘE V ELM STREET. Také posbíral 3 ceny Saturn včetně ceny za Nejlepší film, byl převeden do komiksu a novelizován a o tři roky později se dočkal pokračování v režii Tommyho Lee Wallace (HALLOWEEN III, TO) a vlastní arkády. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Čo s horororom,ktorý nie je strašidelný alebo s komédiou ktorá nie je vtipná..??!Voči tomuto snímku som ostala vlažná.Jedine jediná atmosféra noci bola nefalšovane podmaňujúca.Ostré zúbky,dlhé pazúre,svietiace oči a ich pohryznutie v tomto snímku bolo o to bolestivejšie,že sa stalo uhryznutím infekčným a k záveru ich na môj vkus bolo až príliš veľa.Mám potrebu vypichnúť a dať do pozornosti jednu pôsobivú scénu a síce,zmenu z vlka na chlapca z mäsa a kostí.Predsa len sa jedná z môjho pohľadu o starý horor a jeho pár scénam bolo dôkladne venované. Upíri v hororoch sú pre mňa už len prežitok,ale občas nezaškodí vybočiť z radu a pozrieť si aj takúto hororovú klasiku ktorou upíria tematika bezpochyby je,no predsa len zostanem verná ,,starému" dobrému slasher-u. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • Tom Holland nešťastnou náhodou rozbil atrapu netopýří kreatury, která se před dalším filmováním musela zpevnit. (Stocki)
  • Natáčení probíhalo od 3. prosince 1984 do 23. února 1985. (Stocki)
  • Režijní debut Toma Hollanda. (Stocki)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama