Reklama

Reklama

Moonlight

  • USA Moonlight (více)
Trailer 1

VOD (1)

Nadčasový příběh dospívání a hledání sebe sama je zasazený do drsných kulis okrajových čtvrtí Miami. Mladý Chiron bojuje o svoje místo v prostředí, ve kterém často rozhoduje právo silnějšího, zatímco jeho vnitřní svět se plní láskou, bolestí i touhou. Moonlight zachycuje univerzální témata přátelství a sexuální identity ve třech různých životních etapách od dětství až po dospělost. Je zároveň portrétem mladého člověka, současných amerických předměstí i nepostřehnutelných sil, které formují lidské životy. (Aerofilms)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (344)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdybych viděl tento snímek před vyhlášením Oscarů, tak dám pravděpodobně ušmudlané 3 hvězdy. Když se ovšem člověk kouká na snímek, který byl za uplynulý rok shledán tím nejlepším, tak má logicky nemalá očekávání. Ta zůstala v tomto případě zcela nenaplněna. Film to nebyl zlý, ale toho Oscara dostal za co? Přestávám mít černoušky rád. Dlouhá léta byli vnímání jako podřadná rasa a nyní si mají potřebu něco neustále kompenzovat. Loni si jich páni akademici nevšimli, tak si letos vyplakali sošku za nic výjimečného. To stejné Mahershala Ali, ten frajer se objevil pouze v první třetině filmu, přičemž nepředvedl zhola nic, za co by si zasloužil nějakou pozornost. Michael Shannon i Jeff Bridges byli v kategorii vedlejších herců asi stotisíckrát lepší. Ještě jedna podobná fraška a začnu těm trapným opicím říkat negři. Když chtějí ti dementi ocenit téma snímku, nechť dají Oscara scénáři. S tím nemám nejmenší problém. Už třetím rokem po sobě vyhrála Oscara za nejlepší film totální píčovina. Začíná mě to už dost vážně srát. Sentimentální pohádka o negrovi, který hledá v nelehkých podmínkách místo v životě, sexuální orientaci a vlastně i sám sebe. Chytněme se za ruce a poserme se z toho. Totálně průměrná záležitost! Jediný pocit, který ve mně snímek za celou dobu vyvolal byl ten, že se mi při té teplé scénce na pláži obrátil žaludek. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak som mal konečne možnosť vidieť film, ktorý získal ocenenie najlepšieho filmu roka na Oscaroch. A napriek tomu, že som mal iného favorita musím priznať, že ocenenie je zaslúžené. "Moonlight" je jeden nádherne natočený, úžasne napísaný a vynikajúco spracovaný príbeh, kde od začiatku do konca som mal pocit, že všetko do seba zapadlo. Nenudilo ma to, držalo ma to, všetky tri akty filmu sú skvelé a dokonca som mal pocit, že každý bol ešte o niečo lepší. Nepotrebujeme vedieť veľa odpovedí. občas len stačí sledovať život mladého černocha, ktorý sa musí naučiť prežiť v ťažkom prostredí a snaží sa pochopiť seba samého a podľa mňa to absolútne funguje. Film je plný excelentných hereckých výkonov a podanie hlavného hrdinu v tomto filme je tak vynikajúce, že sa s Chironom dokážeme stotožniť v každom momente jeho života. A otvorene ešte poviem, že keď si skutočne človek v hlave premietne jednotlivé scénky, tak nemám pocit, že by sa nás snažili tvorcovia klamať alebo zavádzať. Pre mňa ide o skutočne fantastický počin a jediné čo môžem povedať, choďte sa na film pozrieť. Hodnotenie: A ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Pre všetkých milovníkov scén, ako keď sa napríklad dvaja černosi lížu a chytajú za péra, to bude film roka. Nadrbať všetky čierne filmy do nominácií na oscara, to nie je pozitívna diskriminácia, to je choré. Tento film je toho odrazom. Je výlučne natočený pre získanie nejakej ceny. Aby bol úspech zaručený, tak okrem černchov tam museli pridať aj buzerantské pasáže. Normálnemu človeku sa dvíha žalúdok, homoklády sa vytešujú a akadémia odmení veľdielo nejakou soškou. Každý rok musím konštatovať, že Oscar ide dolu vodou, a to len pre to, že v tej akadémii už sedia samí zvrhlíci, ktorý povyšujú oplzlosť na umenie. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je to v tom, že veškeré dění táhnou vedlejší postavy. Hlavní hrdina na plátně z většiny jen existuje. Tvůrci si vybrali, poměrně dlouhý časový usek Cirona od dítěte po mladíka, takže zvolili snadnou cestu tzv. kapitolové vyprávění přičemž legrační na tom je fakt, že divácky, ale z hlediska proměny hlavního hrdiny naprosto ignorovali jeho život v pasťáku. Chápu co se tím vším chtělo říct, ale zcela upřimně téma je ošoupaný jak babičny pantofle, scénář značně amaterský, herecký výkony průměrný. Sorry pánové akademici, ale dělat nominace podle barvy pleti, aby se vyhovělo tý ukřičenejší části, to je fakt trapas. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Už principu za 2! Hned vysvětlím. Pokud se totiž začne upřednostňovat poselství, rasismus a téma nad samotnou kvalitou filmu, asi se tady nemáme o čem bavit. To aby si člověk sehnal rychle kameru a šel třeba natáčet balkánské bezďáky na Hlavní nádraží do Prahy a měl tak reálnou šanci zabojovat o Oscara, protože tohle téma je přeci kurva nosné. Letos nebyla nabídka nominovaných filmů na Oscara nic moc. A celkově tvorba byla slabší. Ale tohle je už na mě moc. Moonlight rozhodně nebrat. i těch pár let v řetězech bylo lepším filmem. 40% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Mahershala Ali se cen BAFTA nezúčastnil, kde byl nominován jako nejlepší herec ve vedlejší roli, protože jeho manželka Amatus Sami-Karim čekala miminko. Mahershala nechtěl riskovat, že se nedostane zpět do USA, protože v tu dobu prezitent Trump nařídil zákaz cestování. (griph)
  • Scéna, ve které učí Juan malého Chirona plavat, je autentická. Mahershal Ali opravdu učil Alexe R. Hibberta plavat. Až do této scény Hibbert plavat neuměl. (monaMis)
  • Všechny scény, ve kterých vystupuje Naomie Harris, byly natočeny za pouhé tři dny. (Tft)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

Spin-off s Moneypenny? Spíš ne

Spin-off s Moneypenny? Spíš ne

26.10.2019

Ať už si o nových bondovkách s Danielem Craigem myslíte cokoliv, na jedné věci se asi všichni shodneme. A to že vedlejší postava sekretářky Moneypenny prošla vítanou změnou a herečka Naomie Harris je… (více)

Apple posiluje zaměření na filmy

Apple posiluje zaměření na filmy

16.11.2018

Společnost Apple za poslední rok najala velký počet tvůrců, aby zahájila svůj průnik mezi streamovací služby a rozjela tak svoji seriálovou tvorbu. V příštím roce tak diváky čeká hned několik nových… (více)

Reklama

Reklama