Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (188)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Woody nám v posledních letech značně senilní a jeho poslední kousky tak nejsou ničím co bych musel vidět opakovaně (v případě Cafe Society něco bych bych musel vidět vůbec).U Wonder wheel to ale kupodivu/naštěstí neplatí a i když se nezařadí po bok jeho klasických kousků,mě osobně tahle spíš divadelní hříčka bavila.Retro look je prima,dialogy jsou fajn a obsazení funguje.Nejlépe to zvládá Justin Timberlake,ale mě osobně hodně bavila i KAte Winslet.Woody už pravděpodobně nikdy nenatočí nic z čeho by šel divák do mdlob (pokud po aféře MeToo ještě vůbec něco natočí),ale pokud by tvořil alespoň podobně zábavné jednohubky,asi by mi to až tolik nevadilo...70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Wonder Wheel" akosi ostane okey filmom od Woodyho Allena. Má dobrú divadelnú atmosféru, má dobrých hercov, ktorí podávajú skutočne skvelé herecké výkony a relatívne sympatické postavy, no na druhú stranu mám pocit, že je veľmi kostrbatý, nie moc dobre ucelený a po dopozeraní ostane veľké množstvo otázok. Je tu viacero dejových línií, ktoré sa mohli z príbehu jednoducho vytiahnuť a neprišli by sme o nič moc. Alebo ich alternovať. Problémom je totiž fakt, že film niečo otvorí a absolútne s tým nevie pracovať. Ako príklad si vezmime fakt, že Ginnin syn Richie zakladá požiare. Nikdy nepochpíme prečo, nikdy sa to nikam neposunie. Je to len niečo, čo sa proste deje počas filmu. Takisto Humptyho rybárčenie je absolútne zbytočná dejová línia, ktorá nikam nejde. Na čom film ale stojí sú vzťahy medzi jednotlivými postavami a tie si myslím, že sú spracované dostatočne solídne a fungujú dobre. Kate Winslet podáva asi svoj najšialenejší herecký výkon čo som videl. Ako celok mám pocit, že je to jemne rozsypané a ťažko to poskladať. Mám pocit, že puzzle má príliš veľa dielkov, alebo naopak príliš málo. Ak už film niečo otvorí, tak by to mal dokončiť, a to rozhodne nie je spôsob, akým je podaný tento film. Ako celok je to okey, no čakal som od filmu niečo viac. Lebo potenciál tam rozhodne je. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

V kategorii pozdních allenovek jedna z těch depresivnějších věcí, která výtečně graduje až do zatraceně hořkého konce. Úplně dobře mi u toho nebylo, a to jsem ještě řešil vlastní morální dilema, jestli je v cajku fandit postavě Kate Winslet. Navzdory nemalým prohřeškům ji Woody totiž vykresluje tak, že postava Ginny doslova křičí o nějaký soucit a pochopení, čemuž je v určité chvíli těžké vzdorovat. Autorsky bezpochyby velmi silné dílo, ale osobně mám od tohohle pozdního Woodyho radši jiné kousky. [65%] ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ve filmu sice je pár (a opravdu ne o moc víc než pár) úsměvných momentů, ale vážně tentokrát nejde o komedii, nýbrž o uzavřené vztahové drama v duchu her Eugena O'Neilla. Podobně jako je hlavní hrdinka rozervaná mezi hrubiánským manželem a nespolehlivým milencem, je celé Kolo zázraků v konfliktu mezi nablýskanou vizuální stránkou s extrémně kýčovitými kompozicemi a zlatým světlem zalitými záběry a smutnými osudy nešťastných postav (které se oné záměrně nepřirozené retro stylizaci, navozující dojem, že se postavy pohybují v divadelních kulisách, vzpírají). Nechtěné (?) překrývání se dvou neslučitelných stylů mě bavilo víc než banální vztahové peripetie, nejisté herecké výkony, bez (dů)vtipu napsané dialogy nebo toporná režie (osvědčenou techniku záběr/protizáběr v dialogových scénách, které tvoří cca 98% filmu, jen zcela ojediněle vystřídá delší záběr s důmyslnější vnitrozáběrovou montáží). Nejsmutnější je, že zjevně nejde o film filmaře bez talentu. Číší z něj především ohromná lenost, rezignace na snahu vydat ze sebe něco víc. Opět tedy dílo unaveného umělce, z něhož bude odcházet unavený také divák. 50% Zajímavé komentáře:Cimr, sedm.1, Renfield ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Woody Allen si zase napsal a natočil to jeho a mě to zase bavilo. Přehledný retro příběh se skvělými herci (Kate Winslet a Jim Belushi jsou prostě úžasní) sice nabízí povědomou zápletku, ale to neznamená, že nedokáže překvapit nebo že v něm chybí nezapomenutelné momenty (telefonát). Přebarevná retro kamera zpočátku s dějem hezky ladí, ale postupně s ním začne ostře kontrastovat, což je super nápad, a strašně moc se mi líbila možná jednoduchá, ale působivá metafora s malým pyromanem, který si stejně jako jeho matka prostě nemůže pomoci. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)
  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)

Reklama

Reklama