Reklama

Reklama

Děs v prádelně

  • USA The Mangler (více)

Obsahy(1)

Vítejte v Rikers Valley. Místní policista John Hunton (Ted Levine) je právě povolán k vyšetření smrtelné nehody ve zdejší prádelně Blue Ribbon. Tam se kolem rychložehlícího a skládacího stroje, tedy mandlu, dějí podivné věci. Starý mandl, model 6, jako by byl totiž posedlý a prahnoucí po lidské krvi. Podivný majitel prádelny pan Gartley (Robert Englund) ale nijak zvlášť překvapený, zdá se, není... Horror natočený podle stejnojmenné povídky Stephena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (89)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Který z nich vzbuzuje větší respekt, giganticky-starožitný mandl, nahánějící strach už pouhým pohledem na jeho monstróznost (posléze jím být vymandlován až na dřeň)... nebo chlípná úlisnost stárnoucího majitele prádelny Mr. Garleye (Robík Englund se vyžívá), jehož slizounské ruce sápající se na dívčinu hebkou šíjí, nejsou jistě tou méně nepříjemnou volbou. "Je něco horšího než ďábel v nás, ďábel v těch druhých!" - William B. Garley ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Na osmdesátkových béčkách je krásný to, že ač je to kolikrát sebevětší blbost, dokážete autorům leccos odpustit pro tu neopakovatelnou atmosféru a mnohdy velkou dávku naivity. V případě Děsu v prádelně je pak králem večera splašený mandl, který semele vše, co se do jeho blízkosti dostane. Ačkoli má zde Robert Englund v porovnání se sérií Noční můra výrazně slabší výkon a fatalita si s absurditou mnohdy podávají ruce, je zde pěkný výčet solidních gore scén a nefalšovaná oldskůl atmosféra. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Někdy se nestačím divit co že si to ti tvůrci na nás zase vymysleli. Tentokrát je posedlý obří mandl, který sem tam někoho trochu přežehlí. Docela hodně bizardní a někdy nechutné. K tomu majitel prádelny co má víc protéz a pod než vlastního těla. Ps -nevěřte lidem co nemají všechny části svého těla. Docela solidní brutalita a napětí. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Robert Englund je desivej uz sam od sebe. Nicmene hlavni des byl film sam. Tak nelogicke a neprirozene chovani, atmosfera proste skoro vsechno bylo ale uplne neprirozeny. Jako bysme se propadli suchym zachodkem a ocitli se v naivnim, infantilnim detskym svete, kde obri mandl ozije a honi lidi chrlic ohen!!!! Predlohu pana Krale jsem necetl, ale tohle je vic ujetej film, nez prehlidka detskeho spodniho pradla. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Démon vtělený do mandlu.To je hlavní zápletka tohoto brutálního béčka od otce Texsaského masakru.Hooper vsadil na Englunda,coby hlavní role majitele prádelny a rozhodně udělal velice dobře.Kromě příjemně stupidního děje(za jehož nápadem je sám veliký Stephen King-film je inspirovaný podle jeho stejnojmené kinhy) se většina úspěchu vozí právě na kvalitě tohoto herce. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Většinu filmu režíroval Tobe Hooper, v závěru však projekt opustil a jeho práci dokonči Anant Singh. (facojurka)
  • Ačkoli byl film natočen v Londýně a Jižní Africe, odehrává se v Maine, kde se odehrává většina příběhů Stephena Kinga. (Lajty)

Reklama

Reklama