Reklama

Reklama

Děs v prádelně

  • USA The Mangler (více)

Obsahy(1)

Vítejte v Rikers Valley. Místní policista John Hunton (Ted Levine) je právě povolán k vyšetření smrtelné nehody ve zdejší prádelně Blue Ribbon. Tam se kolem rychložehlícího a skládacího stroje, tedy mandlu, dějí podivné věci. Starý mandl, model 6, jako by byl totiž posedlý a prahnoucí po lidské krvi. Podivný majitel prádelny pan Gartley (Robert Englund) ale nijak zvlášť překvapený, zdá se, není... Horror natočený podle stejnojmenné povídky Stephena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (89)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý horror z 90. let. Má výbornou atmosféru se skvěle zpracovaným prostředím, "mangler" a záběry na něj jsou opravdu úchvatné, kamera celkově je špičková, Englund odvádí docela dobrý herecký výkon, o to horší pak další hlavní postavy. Filmy nabízí neotřelý příběh a zajímavé goreefekty, které na dobu vzniku docela překvapí a pobaví. Chvílemi to přišlo ale roztahané a zbytečně dlouhá stopáž. Jako klukovi se mi to na VHS velmi líbilo, teď po letech to byla také v pohodě horrorová oddychovka ... ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Robert Englund je desivej uz sam od sebe. Nicmene hlavni des byl film sam. Tak nelogicke a neprirozene chovani, atmosfera proste skoro vsechno bylo ale uplne neprirozeny. Jako bysme se propadli suchym zachodkem a ocitli se v naivnim, infantilnim detskym svete, kde obri mandl ozije a honi lidi chrlic ohen!!!! Predlohu pana Krale jsem necetl, ale tohle je vic ujetej film, nez prehlidka detskeho spodniho pradla. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Tobe Hooper je v niektorych kruhoch pokladany za ikonu hororoveho zanru /natocil Texasky Masaker, Poltergeist/ aj sa k tymto kruhom velmi rad pridam. Film je o velkom stroji v pradelni, ktory rad vrazdi. Ze vrazdi fauna /krokodily, levy, medvede/ je normalne, ze vrazdi psychopat je bezne v hororoch, alebo aj nejake sci-fi bytosti sa najdu /Alien/. Dokonca som videl horor, v ktorom vrazdili paradajky /Utok Vrazdicich rajcat - ci tak nejako sa to volalo/. No nic to, tu masina na pranie, zmykanie a zehlenie sa rozhodla taktiez vrazdit. Udajne ju niekto preklial. Atmosferu vsak film ma velmi dobru, Tobe Hooper vie, ako sa tocia horory a Robert Englund /Nightmare on Elm Street/ ako zaporak potesil. 72 % ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Šroťák je roztomilá hororová povídka od Stephena Kinga a Tobe Hooper ji přetavil v neméně roztomilé hororové béčko. Se vším, co k tomu patří. To je sice i slabomyslnost scénáře a dialogů, nemluvě o tom, že postavy se zde chovají opravdu extrémně nemožně, nicméně za šťavňaté gore scény a charisma titulního mechanického zabijáka mu ty tři hvězdy rád nechám. Mimochodem, scéna, v níž polda a jeho pobožný kamarád vymýtají démona z desetimetrového stroje, načež se ten nakrkne a začne je nahánět po budově, je vskutku nezapomenutelná... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tenhle film sem vídal ve videopůjčovně dost často, ale nikdy sem si ho nepůjčil, jelikož na zadní straně obalu byla krvavá scéna která mně vždy odradila od filmu. Neděsila mně, spíš znechucovala a teď po dokoukání filmu musím uznat, že i právem. Nicméně film, jako takový je......zajímavý, nedá se říct že by vyloženě špatný, ale Ted Levine který má být asi hlavní postavou filmu, je jako detektiv dost špatný. Nejenže jeho práci, za něho odvádí ti ostatní, fotograf a zeť, ale jeho postava působí dost chaoticky a nebezpečně, ke konci se pokusí i přejet pošťáka. A celé se to dost zvláštně a netypicky odvíjí, né takovým tím klasickým detektivní stylem, kde se i buduje atmosféra. Také je škoda, že filmu neni něco víc o historii města, lidí co v něm žijí a dohodě s tím, co žije v mandlu, v tomhle směru to mohli tvůrci víc rozvinout, než to že Ted Levin běhá po městě a působí jako šílenec. Nicméně, mně to i docela bavilo, krvavý to tedy je pořádně, posledních dvacet minut je to solidně napínavé a Robert Englund podává vynikající výkon. Co bych ještě měl zmínit, je samotná továrna a onen démonický mandl uprostřed, celé to místo působí děsivě a je z toho cítit pekelné tajemno. A i když to má zajímavý konec, musím bohužel dát tři, byť sou takové ty silnější tři. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoli byl film natočen v Londýně a Jižní Africe, odehrává se v Maine, kde se odehrává většina příběhů Stephena Kinga. (Lajty)
  • V pozadí jedné z počátečních scén je vidět brána, na které je napsáno „práce vás osvobodí“, stejně jako brána do koncentračního tábora v Osvětimi. (Lajty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno