Reklama

Reklama

Maudie

  • Irsko Maudie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Maud (Sally Hawkins) je inteligentní žena se zářivýma očima, kterou od dětství trápí artritida a každý pohyb je pro ni utrpením. Protože ale touží po nezávislosti na své až příliš starostlivé rodině, odpoví na inzerát, ve kterém 40letý starý mládenec Everett (Ethan Hawke) hledá hospodyni. Přestože to Maud v kuchyni vůbec nejde a většinu času tráví malováním, postupem času si Everettovo srdce získá. Když oběma dojde, že je mezi lidmi o Maudiny obrázky a kresby zájem, je to právě Everett, kdo ji podporuje v další snaze. Díky svému úsilí a přátelství s Everettem se z Maud nakonec stane slavná umělkyně. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (100)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherne spracovaný životopisný snímok o jednom veľmi sympatickom človeku - žienke s veľkým srdcom a nesmierne krásnym vnútrom... Je to síce ako voziť drevo do lesa, ale musím sa aj ja pridať. Výkon S. Hawkins je dychberúci a jednoznačne hrá prím naprieč celým filmom. Tú dámu by mal čakať oscar. Aj čo sa týka samotného príbehu tak som spokojný. Napriek pomalšiemu tempu zaujímavé, dramaticky silné a smerom ku koncu i s konštantne narastajúcou emotívnou stránkou. Silný nadpriemer. 85/100 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film stál pouze a jen na výkonu Sally Hawkins,hravě strčí do kapsy všechny nominované a i oceněné Oscarem herce! Její postava musela být pro ni velice náročná.Záběr její pokroucené postavičky ,jak jde sama po cestě, kolem vysoká tráva ve které se ztrácela její maličkost,shrbená ...ten mě opravdu zdrtil. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem nečekal, že by mě tento téměř životopisný film mohl tak bavit, ale stalo se. Bylo to asi tím, že se tvůrcům podařilo do vážného až tragického příběhu dostat nenápadný, jemný humor a velmi dobré herecké výkony ústřední dvojice. 115 minut uteklo neuvěřitelně rychle, aniž bych věděl proč, neobsahoval prakticky žádnou akci, pokud nepočítám cesty z domku do města a zpět a přece... Celou dobu jsem se dobře bavil, navíc mám rád filmy, které mě donutí dohledávat fakta, takže i když jsem o Maude Lewis nevěděl vůbec nic, dnes již vím. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus az prilis pomaly a nedostatocne sladky mix zivotopisneho filmu a romantiky. Na jednej strane ocenujem, ze to bolo vykreslene bez nejakeho velkeho prikraslenia a tak je Everett ztvarneny ako dost nesympaticky chlapik, ktory nema problem Maud ustedrit aj nejaku tu tvrdu facku. Na druhe strane sa mi to dvakrat prijemne nesledovalo. Velkym plusom filmu je famozny vykon Sally Hawkins ako zhrbenej a chorlavej Maud. Skoda len, ze to ma tak nezazivne tempo a poriadna emotivna scena tam je len jedna. Takze vysledkom je pre mna len jednohubka, ktoru si znova nepustim. 6/10. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké a veskrze příjemné překvapení. Příběh Maud inspirovaný skutečnými událostmi, jejichž předobraz prostě nejde nezamilovat si. Nic jsem dopředu nevěděl a byl jsem mile překvapen. Takový ten feel-good film, který zahřeje. Obsazení naprosto v pořádku. Ačkoliv nemám Sally Hawkins vůbec rád, tak tady se naprosto skvěle hodila, přihrává jí mrzutý a věčně umručený Ethan Hawke. Za mě příjemná podívaná na příjemné naladění. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Slavný domov Maud (Sally Hawkins) a Everetta (Ethan Hawke) se nacházel severně od Marshalltown na dálnici číslo 1 v Novém Skotsku. Samotný dům byl přesunut do Art Gallery of Nova Scotia v Halifaxu a na jeho místě postavena ocelová replika. (schwita)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2016 na Telluride Film Festival. (BMW12)
  • Herečka Sally Hawkins si starostlivo naštudovala svoju postavu Maud. Počas prípravy maľovala tri až štyri hodiny denne, mala učiteľku tanca i inštruktorku, ktorá jej pomáhala pochopiť ľudí s reumatickou artritídou. Vžila sa do svojej postavy natoľko, že po skončení každého natáčacieho dňa sa pomocou strečingu a jogy dostávala späť k sebe. (classic)

Reklama

Reklama