Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (438)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $29,819,114Tržby Celosvetovo $35,669,017Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,465,641Tržby za predaj DVD v USA $3,285,319║ Režisér Scott Cooper si robí meno na takom drsnejšom príbehom trende. A ide mu to, oporu má vo výbornom Bale-ovi, tomu sedí ošlahaný zadumaný kapitán, tápajúci v hriechoch minulosti. Cooper nás nešetrí a hneď na úvod to rozbehne dosť brutálne, príbeh sa premení na psychologickú drámu, kde hneď niekoľko postáv bojuje zo svojimi hriechmi zo zdeptanou mysľou, hľadá útočisko ktoré nikde nie je ani nebude. Musí stavať na maličkostiach a možno sa niečo stane. Až do konca ide o dosť vypätú drsnú westernovú drámu, kde akákoľvek nádej na lepší zajtrajšok stále uniká pomedzi prsti a na každom kroku prináša len bôľ, utrpenie. /80%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní kino zážitek. Scott Cooper servíruje drsný dobrodružný Western s Apačema! V hlavních rolích solidní Christian Bale, Rosamund Pike a Ben Foster. Film má sice pomalejší tempo, ale velmi vypjatou atmosféru, překrásnou krajinu, hodně nechutné maniakální Apače, kteří nemají problém vyvraždit celou rodinu i s dětmi ( Úvodní scéna hodně intenzivní) a povedl se i soundtrack. Akční scény jsou zde jen 4, ale autenticky natočené, skvěle ozvučené a velmi vypjaté, že se mi až zatajoval dech. Mrtvý žánr poslední dva roky pomalu oživuje a nabírá na síle a to je jen dobře. 75% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

130 minutová těžkotonážní projížďka po divokém západě, která mě ale nějakým zázrakem ani na chvilku nezačla nudit a já si naopak užíval každou minutu strávenou s Christianem Balem (jedna z nejlepších rolí) a jeho partou, u níž nemá nikdo nic jisté. Trošku mě mrzelo, že je vlastně takovýhle skvěle napsaný film s prokreslenými charaktery takhle nepředvídatelný, ačkoliv právě onu nepředvídatelnost tak trpělivě vyhledávám, ovšem tady mi začlo na postavách záležet a o to víc mě to pak samozřejmě semlelo. Vynikající dvojkombo se Netflixovským seriálem Godless?..ano, ale Hostilles je větší nálož. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Největším plusem filmu je bezesporu úchvatná příroda, kterou kamera snímá v nádherných širokoúhlých záběrech. Dále je to takřka dokonalá atmosféra smutku a bezvýchodnosti, hledání odpuštění a smíření se smrtí, která se táhne celým příběhem. Co se týče děje filmu, ten je složen z několika epizod, z nichž většina by sama o sobě stačila na slušný western kombinovaný s dramatem, poskládané jsou však do jednoho příběhu na můj vkus trochu moc vychtěně, aby tvůrci dostali postavy přesně tam, kam chtějí. To se odráží i v neustálých příchodech a odchodech vedlejších postav, které by mohly být při větším soustředění na jejich osobnost zajímavé, jenže scénář si každých cca 20 minut žádá drsnou situaci vyžadující nedobrovolné odporoučení se některého z členů výpravy. To neznamená, že jsou Hostiles špatným filmem, jen v některých ohledech je příběh hnán do zvratů a změn postojů postav moc násilně. Nicméně naturalismus, smutek, i ten alespoň trochu pozitivně vyznívající konec stojí za to. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

No to mě podržte, meditativní western. Vzhledem k vysokému hodnocení jsem očekával přeci jen mnohem větší kvalitu. Nevím jak moc oceňovat hereckou kvalitu Balea, když se tady téměř nemluví a sám herec předvádí stále dokola jednu až dvě mimiky po celý film. Samozřejmě jsem rád že si někdo znovu vzpomněl na Wese Studiho, ale minulé Cooperovy filmy mě sedly více. 60% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • V roku 1982 oba kmene, Cheyenne a Comanche, boli už po vojne, čo sa týka aj medzikmeňových konfliktov aj konfliktov voči belochom. (Real Tom Hardy)
  • Christian Bale bol pôvodne proti finále filmu, nepáčilo sa mu. Eventuálne však uznal režisérovu víziu a koniec sa mu zapáčil. (Real Tom Hardy)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama