Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (441)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Netradiční western s téměř filozofickými úvahami o smrti. O smrti blízkých především. Bale v roli huhňavého kapitána znovu najel na správnou vlnu, rozervaná duše se mu leskne v očích. Sekundujíci Rosamud Pike si pro sebe krade nejsilnější scény filmu se spícími dětmi a střílením do mrtvoly. Příběh obalený do téměř ironického putování za smrtí má navíc úžasný vizuál. Fostera mohlo být víc, prakticky se jen mihne. Dělal jsem jenom svou práci. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím, asi jsem něco nepochytil, ale absolutně jsem nepochopil ten přerod Baleovy postavy. Z čeho pramenil, kde nastal zlom. A představa, že by člověk, který žil v té době a tolik toho zažil, tolik ukrutností udělal, by najednou během pár dní otočil svoje myšlení o 180 stupňů... je nepravděpodobná, jelikož v Nepřátelích prostě absentuje vysvětlení tohoto náhlého přerodu. A Wes Studi, na to, že je na plakátu, tak se vlastně mihne jen v pár scénách... Škoda, herecké výkony všech zúčastněných jsou totiž dobré, záběry americké přírody úchvatná a hudba nevtíravá a krásně dotvářející atmosféru. Převeliká škoda, šlo z toho vytěžit více. Asi je pravda, co jsem tu četl, a to že se toho z filmu dost "ztratilo" ve střižně. Minimálně jeden moment v cca. půlce filmu tomu nasvědčuje. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jo. Asi stárnu. Už je to jasný. Předevčírem jsem nasolil 5 * halucinoidnímu muzikálu Xanadu z osmdesátek a včera jsem si chrochtal u westernu, žánru u mně spíše opomíjenému. Ba co víc, dostal jsem chuť na další. Jsou to ale westerny hlavně ty modernější co mně dokážou zaujmout. Nikdy však neříkej nikdy. Abych se tu za půl roku nerozplýval nad J. Waynem s kolťáky zavěšenými proklatě nízko... :-) ! Tahle věc mně bavila. Ono totiž hned od prvních minut divák pochopí, že to nebude žádná romantika od Pilcherové. Začátek začne slušným masakrem a ačkoliv divák tak nějak bere útočníky jako vetřelce, bohužel vetřelci byli spíše ti napadení a útočníci jen ,,čistili'' ve svém marném boji svoje území. Divákův spravedlivý hněv ale samozřejmě padne na jejich bedra. Obsadit do hlavní role Ch. Bale byla skvělá volba a tyhle role mu sednou jako ulité. Já vůbec nechápu účast takovéhoto herce v těch šílenostech od Marvela... Tady svého vyhořelého kapitána ve kterém ale někde tam hluboko dole zůstaly jiskérky soucitu i touhy po normálním životě zahrál naprosto skvěle. Pouť to byla zdlouhavá, ale doba to byla šílená a tak o ,,dobrodružné'' zápletky na cestě není nouze a divák se nenudí. Jak krutý svět to byl si u filmu uvědomíte mnohokrát. Stačí se podívat na osud farmářovy ženy. Ještě před 120 lety jste tam v USA mohli každý den zahynout naprosto roztodivnými způsoby a nešlo by o nehody, nebo vlastní zavinění své smrti. To je ostatně patrno i na eskortující skupině přičemž raději dále nebudu nic psát abych zbytečně nevyzrazoval obsah. A když jste byli u cíle, k čemu vám byla nějaká lejstra vlády sedící kdesi daleko za kopci a prériemi... Jak zpívali Greenhorns... ,,Pravdu má jenom bouchačka'' ! Leckoho tu závěr naštval. Také jsem byl zvědav, ale řeknu vám... byl jsem nakonec rád. Přál jsem mu to. Dávám tedy za 5 skalpů a jsem moc spokojen ! * * * * * ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Občas mě to překvapuje, ale western má stále co říci. Drsný voják se po desetiletích lovení domorodých rudochů sbližuje s jedním ze svých nejhorších nepřátel. Jednoduchý motiv, který snad ale potřeboval ještě trochu prostoru navíc. Christian Bale si sice vystačí s pokerově neměnným obličejem, ale i tak je výborný. U Wese Studiho platí totéž. Ústřední trojici výborně doplňuje Rosamund Pike, která má výhodu v tom, že nějaké emoce může ukázat častěji. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pro westerny mám slabost. V tomto žánru obvykle skvěle funguje, když se spolu vydá parta lidé na strastiplnou cestu napříč americkou prérií, kde se to jen hemží nebezpečím. Líbilo se mi, že naši posádku neohrožoval pouze kmen těch kurev kumančů, ale tvůrci toho vymysleli podstatně více. Bale je ve své roli tradičně skvělý. Ostatní pánové a dáma ho skvěle doplňují. Přesto nemám pocit, že bych viděl něco úžasného, co nedostanu z hlavy. Příjemný moderní western na jedno zhlédnutí. Lepší tři kousky z mé odborné strany. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2017 na filomovém festivalu Telluride v USA. (ČSFD)
  • Christian Bale bol pôvodne proti finále filmu, nepáčilo sa mu. Eventuálne však uznal režisérovu víziu a koniec sa mu zapáčil. (Real Tom Hardy)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama