Reklama

Reklama

Konečná

  • Irsko Terminal (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pozdní večer, nástupiště metra je vylidněné, jen uklízeč a cestující, který čeká na vlak. Na vlak, který nepřijíždí. Proto dostane radu, aby na něj počkal v místní kavárně Terminálu. Tam se Bill (Simon Pegg) seznamuje s okouzlující Annie (Margot Robbie). Přiznává se jí, že pomalu a bolestivě umírá, a tak spolu přemítají, jak by mohla vypadat jeho smrt. Billovi se to však nelíbí, ale to už Annie rozjíždí svoji touhu po krvavé pomstě. (Rodriguez)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (70)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ono to má styl a není to zle natočené. Trochu akce by bodlo, ale budiž... No problém je, že přesto, jak se to snaží být šokující, každý zvrat je celkem snadno předvídatelný. Žádný wow efekt se tedy nekoná. Scénář i dialogy prozrazují moc brzy, jde to naproti těm méně vnímavějším, nicméně ti ostatní si to díky tomu nemohou užít. Hudba mi k looku vůbec neseděla. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Margot tu sice dostane prostor k vyblbnutí se, a slůvka lehkého šílenství jí sjíždí ze rtů do šera ozářeného neony tak ležérně, že by člověk leccos odpustil. U filmu jsem uprostřed usnul, takže jsem svoji zmatenost připisoval právě tomu. Právě jsem to shlédnul podruhé a i za bdělého stavu stejný výsledek. Nevím, snad by se v těch nádherných kulisách mohlo odehrát něco většího. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Filmy s překvapivým koncem, nebo chcete-li "mindfuck movies" jsou jedny z nejlepších, na které můžete narazit, pokud jsou ovšem kvalitně napsané a zrežírované. Shutter Island, Memento, Fight club a spoustu dalších mají jeden společný jev. Po celou stopáž filmu Vám totiž dávají malé nápovědy, náznaky, díky kterým sami můžete přjít ( nebo si aspoň odvodit ), kam to celé spěje. Na konci pak přichází onen zmiňovaný šok a emoce, které z podstatné části plynou z toho, že jste pointu měli celou dobu před očima. Terminal se ale do tohoto žánru neřadí. V Terminalu se totiž valnou část filmu díváte na příběh, který nedává moc smysl, aby Vám na konci byla prozrazena pointa, která ale s filmem nemá nic společného a předpokládá, že budete šokováni. Stejný efekt by nastal, i kdyby Vám film na konci prozradil, že Margot je dinosaur a Simon Pegg je vetřelec nebo jakékoliv jiné zakončení, které v celé stopáži nijak nefigurovalo a nešlo si odvodit. Prostě špatně odvedená práce, která žije jen díky zvučným jménům. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na tejto snímke sa nájde skutočne veľmi málo pozitív. Štylizovaná neónová stupidita, ktorá mala vďaka dobrým hercom veľké ciele, ale na tie kvôli stupidnému scenáru nemala šancu dosiahnuť. Snáď okrem vizuálnej stránky nie je čo chváliť. Margot Robbie sa síce snaží, ale v porovnaní s jej minulou snímkou Ja, Tonya tu nepredvádza ani z polovice tak dobrý, alebo zaujímavý výkon. O Mikovi Myersovi škoda hovoriť, on sa hodí naozaj len na toho magora Powersa. Za všetko, ale môže scenár, ktorý by chcel šokovať a ponúkať zaujímavé zvraty, ale pritom všetkom je deravé a hlúpe. To je ako keď psík s mačičkou robili tortu. Celkom veľké sklamanie, ale 1 hviezdička za dvojičky. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu by se dalo nadělat tak pět skvělých videoklipů, nebo trailerů k nějakému filmu s lepším scénářem. Nebo asi 100 parádních plakátů (na 98 by byla Margot Robbie). Co se děje týče...je to překombinovaná pomsťovačka. V jedné části (kterou většina místních quicků považuje za užvaněnou) sledujeme hovory Annie s Billem a byť nejsem skalní Peggofil, tak to mě bavilo hodně. Zbytek byl...předvidatelný a tak nějak zbytečný. Závěrečné vysvětlení sice dalo vše do kontextu, ale jen s premisou, že všechny postavy byly pošahané a tvůrce se na nás skrz Terminál vlastně jen zašklebil....bez ambice něco tím říct. Přesto, na to, že to byla Vaughn Steinova prvotina, je look, kamera, střih i výprava opravdu moc pěkně vystylovaná. Nakonec i to, že se povedlo překecat takové herce, o něčem vypovídá. Snad nevystaví Terminál Steinovi karierní stopku, byla by to škoda. Hodnocení 3* neznamená, že je to film průměrný, odráží fakt, že plný počet za Margot, Simona a look prostě nedám, ale stejně tak jsou 2* málo. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama