foto

Matthew Lewis

  • nar. 27.6.1989 (27 let)
    Leeds, West Yorkshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Matthew se narodil 27.6.1989 v Zápaadním Yorkshiru v Anglii. Matthew se věnuje herectví od pěti let, kdy začal navštěvovat herecký kroužek. Když se v jeho rodném městě Leeds konal veřejný konkurz do série HARRY POTTER, získal v něm roli Nevilla. Matthew hrál v několika televizních seriálech jako například HEARTBEAT, CITY CENTRAL, WHERE THE HEART IS, SHARPE, EMMERDALE, DALZIEL A PASCOE a SOME KIND OF LIFE.

V době, kdy se Matthew nevěnuje herectví, navštěvuje kamarády, čte, poslouchá rock, hraje na počítači sportovní hry (zejména golf) a nebo píše krátké povídky. Po dlouho dobu patřil k tzv. Air Cadets a zcela nedávno se zamiloval do natáčení filmů. Je velkým fanouškem fotbalového klubu v Leedsu.

Pozn. : Zahrál si ve všech zatím 6 dílech Harryho Pottera, kde se mu od prvního dílu značně rozvíjí osobnost a jeho hraní působí velice sympaticky.

Hana "Aknah" Kalivodová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Terminal
2016 Než jsem tě poznala
2012 Vloupačka
2011 Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
2010 Harry Potter a Relikvie smrti - část 1
2009 Harry Potter a Princ dvojí krve
2007 Harry Potter a Fénixův řád
2005 Harry Potter a Ohnivý pohár
2004 Harry Potter a vězeň z Azkabanu
2002 Harry Potter a Tajemná komnata
2001 Harry Potter a Kámen mudrců
1995 Some Kind of Life

TV seriály

2016 Ripper Street (TV seriál)
Occurrence Reports (S05E06)
A Last Good Act (S05E05)
The Dreaming Dead (S05E04)
další epizody (12)
Šťastné údolí (TV seriál)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
Epizoda 3 (S02E03)
další epizody (5)
2015 Smrt v ráji (TV seriál)
She Was Murdered Twice (S04E07)
2013 Bluestone 42 (TV seriál)
2012 The Syndicate (TV seriál)
1997 Where the Heart Is (TV seriál)
1996 Dalziel a Pascoe (TV seriál)

Dokumentární

2011 Harry Potter a jeho 50 nej (TV film)
2007 Hidden Secrets of Harry Potter, The (TV film)
2006 Reflections on the Fourth Film
2004 Head to Shrunken Head
2003 Interviews with Students
1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2014 Harry Potter: The Making of Diagon Alley (TV pořad)
2009 Piers Morgan's Life Stories (TV pořad)
2007 Xposé (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace