Jesse HibbsScénář:
George ZuckermanKamera:
Irving GlassbergHrají:
Audie Murphy, Susan Cabot, Dan Duryea, Abbe Lane, Russell Johnson, Jack Elam, Denver Pyle, John Savage, James Griffith, Paul Birch, Lane Bradford (více)Obsahy(1)
Clay O'Mara (Audie Murphy) se vydává do San Diega, aby pomstil smrt svého otce a bratra. Ve městě se spřátelí s šerifem Kenyonem, který ho stanoví svým zástupcem. Cestou za pomstou O'Mara potká pistolníka Whitey Kincada (Dan Duryea), který mu otevře oči a pomůže v cestě k odhalení pravdy. (Mol)
Reziser Dzes Hibbs je tu na databaze hodne neznamy, a maloco ludi videlo jeho filmy. Kazdopadne najlepsie westerny sa tocili v neprekonatelnych 40. a 50. rokoch, tento western je toho praktickym dokazom. Ani naznak po klise typu kradez koni/dobytka, naopak ide o pomstu. Kto sa msti a za co -tak to ja prezradzat nebudem, nech si divak film laskavo pozrie. Audie Murphy /Nocni prepadeni, Souboj v Silver Creek/ film slusne taha, ale zname drzky su aj Susan Cabot /Souboj v Silver Creek, Polibek Smrti/, Dan Duryea /Nocni prepadeni, Winchester´73/ a Jack Elam /Rio Lobo, Tenkrat na Zapade, Pat garrett Billy The Kid a Libej mne az xmrti/. Perfektny a malo znamy western, rozhodne odporucam : 84 % ()
Klasický western, kterému nechybí vedle sympatického hlavního hrdiny i řada dalších, zajímavých postav, jako např. Whitey Kincada, který dokáže dějem správně zamotat. Divák tu nepostrádá ani romantickou linii, dobré přestřelky a slušný příběh. ()
Parádní konec. Na film z roku 54' excelentní. Stejně to muselo bejt skvělí. Sedět v salonu pít whiskey a vedět, že když výjdu ven tak mě sejmou. Sakra já chci bejt pistolník :) ()
Audie Murphy je v pohodě, ale show mu krade fantastický Duryea jako desperád Whitey z El Diabla, ten si svoji roli viditelně užil. Je to rodokapsová zábava v tom nejlepším smyslu slova s barvitými postavami, ironickými hláškami a chytlavými dialogy, nic tu nechybí. Koneckonců ten kreslenej plakát vystihuje charakter snímku lépe než jakákoliv slova. Za mě je tohle jeden z nejlepších B westernů 50. let. ()
Photo © Universal Pictures