Reklama

Reklama

Dej si pozor!

  • Austrálie Better Watch Out (více)
Trailer

Sedmnáctiletá Ashley právě dorazila do domu Lernerových, kde má za úkol hlídat dvanáctiletého Lukea. Jen co Lukeovi rodiče odjedou, Luke si pustí hororový film a pokouší se Ashley omámit prášky nasypanými do pití. Ashley na to ale rychle přijde a další Lukeovy milostné návrhy odmítne. Brzy do domu dorazí i Lukeův kamarád Garrett. Ashley je přesvědčena, že se Garrettovým příchodem vysvětlí i podivné zvuky zvenčí domu, jenže zvuky se ozývají i z patra. V patře Ashley najde rozbité okno a na cihle, kterou bylo rozbité, nápis vyhrožující lidem v domě smrtí. Garrett zpanikaří a snaží se z domu utéct, před domem ho však kdosi zastřelí. Šokovaná Ashley s Lukem utečou do patra domu, kde se skryjí ve skříni. Neznámý násilník v masce prohledává s puškou dům. Jenže Ashley si všimne, že se maska nápadně podobá jedné z masek, které měl Luke ve svém pokoji. Ashley pochopí, že vše byla hra, kterou si s ní Luke a Garrett hrají. Luke se přizná, že chtěl Ashley vystrašit a jako zachránce ji pak svést. Ashley se rozčílí, vyběhne na Garretta a oběma klukům pořádně vynadá s tím, že to bude mít vážné následky. Jenže Luke Ashley napadne a shodí ji ze schodů. Ashley omdlí a když se probudí, je přivázaná k židli a ústa má přelepená páskou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

heyda 

všechny recenze uživatele

Já nevím, jestli je to tím, že jsem dlouho žádné horory ani jejich podžánry neviděl, ale já si teď těžce libuju. Nejenže jsem si předevčírem naprosto luxusně užil 47 meters down, ale včera jsem si pustil Better watch out, o kterém jsem neměl ani šajnu. No a nasál jsem tak intenzivní vánoční atmosféru jako před rokem s Krampusem. Tohle prostě sedlo jak prdel na hrnec. Jen mě trochu zklamalo, že to skončilo s otevřeným koncem. Ale nedá se svítit, musím opět hodnotit maximálně. :))) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

4343 hodnotenie ktoré vyšlo na Štedrý deň a k tomu priradený komentár 1982, ktoré má pre mňa tiež veľký význam to bolo potrebné okoreniť dobrým filmom. Pre fanúšika, u ktorého je horor až na prvom mieste bol logickou voľbou vianočný horor a tak som si na Rotten Tomatoes vyhľadal najlepších 25 hororov s touto témetikou a po porade so znalcom (nielen) vianočných filmov som si vybral Better Watch out. Vynikajúca voľba. V úvode divák čaká niečo iné, to sa však po polhodine zmení a film čím ďalej tým viac prekvapuje, pretože nový smer, ktorým sa film vybral prekvapivo dobre ťahá vtedy ešte len 13 ročný Levi Miller. Ak by tento chlapec svoju úlohu nezvládol tak by celý scénar aj všetko ostatné bolo úplne zbytočné, ale Levi nielen dobre zahral ale mal ešte jednu veľkú výhodu - svoj vek. V scénach keď zvyšuje hlas mu ten jeho preskakuje výraznejšie ako väčšine dospievajúcich chalanov a tak dostane jeho nečakane dobrý herecký výkon ešte aj takýto bonus - v momentoch, kde sa herci musia snažiť meniť tón hlasu a improvizovať on iba rozpráva, to však stačí k tomu aby to práve tie dôležité momenty vo filme zvýraznilo. Preto som výnimočne ochotný odpustiť aj výrazný fail, keď Rickyho do domu pozve s Ashleynho telefónu, ktorý však z akvária vyloví až o čosi neskôr keď sa chystá do domu pozvať aj jej ďaľšieho bývaleho priateľa Jeroma. Inak tie mená vo filme boli ďalším bonusom, Luke a Ricky, cítil som sa ako medzi známymi. Nečakane dobrý film, ktorému dávam plný počet možno aj vďaka čaru Vianoc, ale najmä za dobrý nápad a nečakane dobré výkony mladých hercov. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Teenage Funny Games. S dávkou nepředvídatelnosti v povedeném scénáři, ale s režijně nedostatečně vystiženou vzrůstající závažností situace. Když má být ve finále hlavní oběť v největším šoku, tváří se jako v první třetině filmu, kdy ještě netušila, že to není jenom dětská hra. Padoušský spratek je ale dobře obsazený i zahraný, a cíl tvůrců rozvířit vánoční rodinnou atmosféru kouskem morbidity chvalitebný. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak já, jakožto zdejší největší expert na nemocné mulťácké kokoty, musím konstatovat, že je naprosto zřejmé, na koho Better watch out cílí. A rozhodně to nejsou škaredí olupení panicové s psychiatrickými diagnózami, žonglující ze svých pokojíčků během frenetického kmitání pravačkou cizími termity, ve kterých zjevně mají značný moulinex. Krištof Dokloval zde skvěle namixoval všechny myslitelné kongruentní přístupy, takže tato originální, svižná, překvapivá a zábavná vánoční pičovinka s famózně zmáknutým náctiletým psychošem může propadnout snad jen u zamindrákovaných samolibých pacientů, egoistických mudrlantských emohomosexuálů a samozřejmě u ŽIVÝCHMRTVÝCH s vyhnitými dutinami lebečními. Jakožto zdejší největší odborník na wykydpedické polyhystery, notorické matrice archetypálních enunciací filosofické skepse jako například „Nemrdám, tedy trolím!“, experty na přirostlé předkožky a specialisty na honění mikrošulinů tak snímku uděluji čtyři plnotučné hvězdičky. Better watch again. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Počas Vianočných sviatkov prijme Ashley (Olivia DeJonge) ponuku strážiť dvanásťročného Lukea (Levi Miller) aj napriek tomu, že sa musí o pár dní sťahovať do Pittsburghu. Luke má svoju babysitterku rád a je smutný z toho, že sa zrejme už nikdy neuvidia. Preto si chce posledný večer s ňou patrične užiť a dokázať jej, že už nie je malé dieťa. Odváži sa otvoriť víno a poriadne sa napiť a tiež sa nebojí pustiť si v televízii brutálny horor, lenže ich poslednú noc prekazia neznámi lupiči, ktorí neplánujú nechať nikoho nažive. - Na Raději si dávej pozor som sa dlho tešil, pretože milujem Vianočné horory, chcel som vidieť, ako sa zadarí talentovanému a velmi nádejnému hereckému obsadeniu a v neposlednom rade to bol návrat k žánru pána Chrisa Peckovera, ktorého vela ludí nepozná, ale pred pár rokmi prišiel s perfektným hororom Undocumented, ktorý sa zameriava na jednu tému, ktorá je v dnešnej spoločnosti velmi aktuálna. Aj v Better Watch Out režisér ukázal, že nemieni tvoriť horory, aké tu už boli, ale že sa snaží vždy priniesť niečo nové. To sa mu u mňa v tomto prípade aj opäť podarilo, pretože ten twist ma zaujal a držalo si to vďaka tomu sviatočnému prostrediu príjemnú atmosféru. Trochu mi chýbalo zobrazenie nejakého toho gore, ale keďže som poznal režisérov prístup k hororu a vedel som, že si na tomto aspekte až tak nezakladá, akceptoval som jeho absenciu. Záver opäť prekvapil, herci zahrali solídne, záporáci boli slušne psycho a v podstate je tu len zopár slabších momentov, ktoré ma držia od plného hodnotenia, ale možno sa to zmení, keď si to niekedy počas Vianoc zopakujem. EDIT: 24.12.2018 - Tak po opätovnom zhliadnutí to nechám na tých štyroch hviezdičkách, pretože gore a spôsob, akým sú natočené zábery s vraždami, sú presne tým, prečo nemôžem dať 100%. Inak ale jeden z najlepších vianočných hororov ever, ktorý budem počas sviatkov pozerať pravidelne. EDIT: 24.12.2019 - Po treťom zhliadnutí to už nevydržím a musím tých päť dať. Tento rok som režiséra celkom pozorne sledoval na sociálnych sieťach, a keď sa nad celým filmom a jeho miernou nekorektnosťou zamyslím, tak mám pocit, že sa tu režisér nesnažil vytvoriť dielo pre seba, ale pre divákov. A to je v dnešnej dobe Trump bashingu rarita, takže tých päť hviezd tu z mojej strany byť musí. EDIT: 24.12.2020 - Opäť som sa rozhodol vynahradiť si tohtoročné hororové resty pozeraním sviatočných hororov a tento medzi nimi nemohol chýbať, takže sa z neho stáva ďalší zo zbierky hororových filmov s tematikou Vianoc, ktoré budem pozerať každý rok. + herečka z Dead Rising + herečka z The Visit a Scare Campaign + herec z The Visit ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Vánoční koledy, pavouci a plechovky s barvou odkazují na film Sám doma (1990). (TheSpearCZ)
  • Na začiatku filmu môžeme vidieť Garretta (Ed Oxenbould) hrať populárnu hru vydavateľstva Endnight Games, "The Forest". (drake31)

Reklama

Reklama