Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nenápadná laboratoř kdesi na Východě Evropy. Nenápadný preparát, ukradený nenápadnou zlodějkou. Ale dál už to tak nenápadné není. Teroristé mají v rukou jednu z nejúčinnějších biologických zbraní, která kdy byla vyvinuta. A speciální tajný agent NATO Jacques Kristoff (JEAN-CLAUDE VAN DAMME) má teď plné ruce práce, aby jim v mezinárodním rychlíku směr Mnichov zabránil smrtící virus použít... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu to zdejší až tak nízké hodnocení. Ano, je to občas nepřehledný, zápletka není nijak originální a pár logických chyb, ale tahle charakteristika platí pro polovinu akčních filmů. A existuje jich hromada horších než je tenhle. A mám-li to porovnat například s Lundgrenovým Masakrem na střední škole, tak je tohle velkolepá podívaná. ()

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Keď ja sa chcem dostať do Mníchova vlakom z Bratislavy tak musím 2 krát prestupovať, ale keď to chce prestárly Van Damme tak to ide hneď... celý film bol hovadina, vykreslenie Slovenska ako štátu kde počet armádnych príslušníkov voči civilistom 2:1... oficiálny text distribútora "kdesi na Východe Europy", aj keď slovo "Slovensko" tam padlo asi 35 000 krát, všetci cestujúci zo Slovenska do Mníchova sa medzi sebou bavia pre tieto krajiny tak charakteristickou angličtinou. Ešte ani údaj o pravých neštoviciach nebol správny, boli vyhubené v roku 1977 a nie v 1973. Ak aj prekusnem časť o Slovensku tak to bolo zlé - ožraný strojvodca sám riadi vlak? Bez druhého strojvodcu v kabíne? Ručná brzda s ktorou nepohnú 4 hentaké korby? Ďalej som skutočne nepochopil snahu o veľmi akčný strih, pretože som nestíhal chápať čo sa vlastne deje, kto s kým bojuje, proste nič... a tá snaha narvať tam tú motorku to bolo tak úbohé, nelogické... smutné fakt... jedna hviezda za hviezdu mojich detských čias Van Damma (nie že by v tomto filme predviedol niečo čo by za ňu stáli - iba z ľútosti). ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

No, znám i horší filmy s Jean-Claudem. Tenhle film sice není bůhví jaký, ale taková sáhodlouhá odpadovost jakou si zde vysloužil, mě trochu překvapila. Já si nemůžu pomoct, ale mě film bavil a dodíval jsem se bez větších problémů až do konce. Teror ve vlaku je sice béčko jak hrom, ale pár vydařených akcí bychom našli. Nehledě na to, že JCVD ve svém věku toho zvládal ještě docela dost. Na opakovanou projekci tenhle snímek rozhodně není, ale na jeden akční zážitek v pohodě koukatelný. 45% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pôjdeš na Slovensko. Vlakom.“ – „Vlakom?“ – „Cesty odrezali.“ Van Damme! Únos vlaku! Epidémia! Bratislava! Škoda IOO! Slovenská armáda! Tatrovka. Električka! Ostnaté ploty! Rozdelené plátno! Karate! Spomalené zábery! 20% nie za scenár, réžiu či herecké výkony, ale za nezvládnuté (na akčný triler) také základné veci, ako sú kamera, strih, choreografia bojových scén atď. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Van Dammea mám naozaj rád, ale toto som si od neho nezaslúžil. Nie len sa ale aj mnoho iných. Okrem scenáru vytiahnutého spod ponožky mi zostalo tŕňom v oku to SVK. Keď som videl kulisy, ktoré mali byť údajne Bratislava, staré Lady a Trabanty. S odstupom času mi to príde aj na smiech. Ale tak formu ešte Jean-Claude má. 15%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • V prvních scénách se má film odehrávat ve Vídni, ale záběr, ve kterém je titulkem uvedeno, že se jedná o Vídeň, je ve skutečnosti z italské Florencie. (rakovnik)
  • Ve filmu padlo 3 007 střihů, to znamená, že každou vteřinu a půl byl střih. (TheSlezy)
  • Počas divokej naháňačky, zhruba v 15. minúte filmu, si možno všimnúť, že vojenské autá majú na dverách slovenský štátny znak. (AxelWers)

Reklama

Reklama