Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (více)
Trailer 3

VOD (1)

Rodina žijící v lesích daleko od civilizace se snaží ochránit od nákazy, která se šíří po celém světě. Do jejich domu se uprostřed noci vloupá muž, který se pro svou rodinu také rozhodl udělat vše, co je v jeho silách. Oba muži se rozhodnou spojit své síly, rodiny a vzájemně si pomoci, ale strach a obavy jsou silnější a nakažený může být kdokoli. (Lucccy.N)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (229)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že tento film nedokázal na plno využít svůj potenciál. Atmosféru to mělo povedenou, ale po celou stopáž to jelo na jeden převod, prakticky žádné vyvrcholení zápletky, která také mohla být zajímavější. Někomu tato hororovo-psychologická hra sedne víc, za mě to byl prostý průměr. 55% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Dobrý příspěvek k současnému trendu lehce vyprázdněných indie hororů. Hra s očekáváním a chováním postav, kde toho hodně nevyřčeného pluje pod povrchem. Finále je ve svém "neodhalení čehokoliv" vlastně drtivé, všichni se jen bojí a jsou uzavření ve svém strachu, který jim zabraňuje cokoliv změnit. P.S. Nedělejme si iluze, vyjít třeba "vyprázdněný" Blade Runner dnes, tak se do červených čísel nedostane, stačí si jen zobrazit hodnocení od nejnovějších a je krásně vidět jak lidi ten film nezvládají. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nápadité, vďaka záveru nútiace zamyslieť sa, no napriek snahe o vyvolanie desivej atmosféry, nedostatočne strašidelné. Čakal som atmosferickú pecku, dostal som komornú drámu, v ktorej sa viac rozpráva, než naháňa strach. Škoda, lebo ja milujem tieto lampášové horory, v ktorých je všade tma, pričom človek disponuje len sviečkou na baterky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Letos na mě dolehl nějaký „kopr“ a už se hororům nevěnuji tolik, jako tomu bylo v posledních letech. Přece jenom však tu a tam narazím na nějaký ten film, který mi zvedne náladu, nebo alespoň zaujme svou náplní a přesně tohle splnil tento kousek nepříliš známého režiséra Shultse. Nedočkáme se tu sice příliš originálních myšlenek, ale příběh jako celek dokázal obstát a zaujmout. Především však šlo o psychologické drama, nežli hororovou podívanou. Je však pravdou, že jsem měl zpočátku poněkud pochyby, zda to bude fungovat. Filmů s nejrůznějšími pandemiemi (nákazami) tu už byla za poslední roky celá řada avšak Shults si s tím dokázal celkem obstojně poradit – divákovi vlastně nic pořádně neukázal a nechal ho pracovat jen s vlastními představami. Spíše vše vsadil na psychologickou podstatu filmu, komornost a nechal popustit uzdu emocím svých postav. Což bylo jen a jen dobře. Byla jen škoda, že nedokázal v některých situacích přitvrdit tak, jako to dokázal v samotném závěru tohoto filmu. Ten byl mimochodem tím nejlepším, co nám tu bylo kromě účasti Joela Edgertona nabídnuto. It Comes at Night sice nikdy nebude patřit mezi TOP filmy, ale určitě jsem ho neviděl naposledy. Několik opravdu povedených momentů to má, po psychologické stránce si nemůžu stěžovat, takže tomu můžu s klidným srdcem dát slušné průměrné ohodnocení. 50% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Komorní postapo, které příliš nevysvětluje, ale ani se v něm mnoho neděje. The Survivalist, Cesta a další se taky obešli bez vysvětlování (opravdu nepotřebuju vědět, co stojí za onou nákazou, jak se projevuje a jak daleko se rozšířila), ale divák se postupně dozvídal něco o postavách a jak je nová situace změnila. Joel Edgerton přesvědčivě hraje chlápka, který je lapen mezi rolí ochránce rodiny a svou vlastní lidskostí, jenomže film po půl hodině uhne jinam a už ho zajímá pouze ta postava, které jako jediné chybí jakákoliv výraznější interakce s ostatními. Závěrečný akt chtěl zřejmě docílit pocitu, že jde o vyvrcholení postupně narůstající nedůvěry mezi zoufalými lidmi, to by ale tvůrci nesměli prostředek filmu prospat. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Název filmu byl určen ještě před samotným scénářem. (griph)
  • Na jednej z fotografií na chodbe je Bill Withers, spevák známy hitom „Lean on Me“. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno