Reklama

Reklama

Muž, který chtěl být králem

  • Velká Británie The Man Who Would Be King (více)
TV spot

Obsahy(1)

V 19. století, v době koloniálního panství, se dva bývalí britští vojáci, Peachy a Danny, rozhodnou zkusit štěstí v jisté zemi v odlehlé končině Indie. Se svými vojenskými zkušenostmi chtějí nejprve vystoupit coby její ochránci a potom se v zemi chopit vlády. Danny je skutečně prohlášen za krále, jelikož jeho poddaní ho pokládají za nezranitelného. Když podvod vyjde najevo, je usmrcen. Peachy unikne a vypravuje tento příběh Kiplingovi. (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Karroom Ben Bouih byl 103letý noční hlídač olivového sadu. Při natáčení častokrát usnul. John Huston mu vysvětlil, že si natáčením vydělá tolik peněz, že bude moci spát i v noci. (Kulmon)
  • Peter O'Toole byl osloven, zda si nechce zahrát Rudyarda Kiplinga. (Kulmon)
  • Jediný film, ve kterém si Michael Caine zahrál se svou manželkou Shakirou. (Kulmon)
  • Karroom Ben Bouihovi, který ve filmu ztvárnil nejvyššího kněze Kafu Selima, bylo 103 let, když natočil tento svůj první a jediný film. Když se pak ve filmu viděl, shledal že bude žít navždy. (Javert)
  • Princeznu Roxanne hraje Shakira Caine, manželka jednoho z hlavních hrdinů. (Javert)

Související novinky

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Reklama

Reklama