Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

Faidra 

všechny recenze uživatele

A hvězdičku získává archanděl Gabriel, chci říct arciďábel. Docela se divím, že po vzoru svých křesťanských odpůrců tentokrát ostře neprotestovali satanisté. Protože myšlenka, že pána všeho zla přemůže jeden zdeprimovaný a nesmysly pronášející smrtelník, musí z jejich úhlu pohledu překračovat hranici rouhání tak o sto kilometrů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Divil by ses, co člověk slíbí, když hoří." Přepral Predátora i T-1000 a teď je na řadě Satan. Fajn. To je solidní soupeř. Zná skvělé finty a dokáže fantasticky vysvětlit Boží strategii: Když se stane něco dobrého, tak je to Boží vůle, když se stane něco špatného, tak cesty Páně jsou nevyzpytatelné. Tohle prokouknutí reklamního triku se mi líbí, ale zároveň si myslím, že souboj vládce pekel s vládcem posilovny mohl a měl být mnohem ďábelštější. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Arnold zachraňuje svět před Satanem. Celkem obstojně natočené biblické téma, ze kterého se ale dalo vytřískat mnohem víc. Nicméně určitě to není k zahození. Začátek byl hodně nadupanej, obzvlášť scéna s vrtulníkem, jak Arnie drží na laně a chytá kněze. Potom děj ale trošku upadá aby nakonec dostal příběh zase šmrnc. Akce v metru byla povedená a jak se Arnold obětuje je až dojemné. Po technické stránce to taky není zlé a hudba stojí za poslech. Arnold byl dobrý, ale kdo mě opravdu přesvěčil, byl Gabriel Byrne v roli Satana. Takový malinko lepší průměr. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Arnie se v druhé půli devadesátek už pomalu začínal víc starat o politiku než o hraní, ve filmech slávou jen pomalu dojížděl setrvačností z dob svých vrcholů s Cameronem, a zajímala ho v nich víc výše jeho honoráře, než zajímavý scénář a schopný režisér - navíc čerstvě po dvojité operaci srdce byl rád za jakoukoli nabídku co prošla přes strach pojišťoven. To všechno je tu vidět nemálo, byť to ještě není taková tragedie jako o rok později s Šestým dnem. Režisér a scénárista Hyams se s tím moc nepáral, splácal béčkovou vykrádačku o dva roky staršího Ďáblova advokáta na míru nenáročným divákům brakových trikových "hororů", a s unaveným Arnoldem v hlavní roli, aby nalákal i akce-chtivé fanoušky. Spokojení nakonec nejsou ani jedni, atmosféra veskrze není žádná, a Arnold víc času spíš jen zmateně pobíhá, než aby aspoň mlátil a střílel lidi (což je poloha ve které baví i v sebevětší blbosti), a CGičkový Satan se kterým si to v závěru rozdá je trikově tak ohavný, že to snad muselo být nekoukatelné i v době vzniku. Zajímavější jsou aspoň vedlejší postavy, v čele s vždy dokonalým Udo Kierem, a příjemná "necenzurovanost", kdy se brutálními záběry a nahotou úplně nešetří. 5/10 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář je složen z hodně slaboduchých klišé, která příliš nedrží pohromadě. Přesně dle hesla nadpřirozený děj nepotřebuje logiku. V rukou slušného režiséra by z toho mohl vzniknout koukatelný temný thriller, ale podprůměrný Hyams pohřbil poslední naděje. Po Arnoldovi nejspíš chtěl i herecké výkony, takže je film směšný, až připomíná vlastní parodii. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Rola Christine York bola ponúknutá Liv Tyler. Tá ale odmietla, kvôli problémom s kontraktom. Takisto bola táto rola ponúknutá aj Kate Winslet. (rador)
  • V době před tím, než vkročí Satan (Gabriel Byrne) do kostela, je možné u svícnů, které vzplanou, možné zahlédnout náplně s plynem. (Sprite)
  • Film Konec světa byl poslední film distribuovaný na laserdisc. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama