Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během tří dnů a nocí na periferii dnešního velkoměsta se sedmnáctiletá Ema rozejde s frajerem Viktorem, prožije románek s budoucím pilotem Karlem a potká jediného opravdového muže svého příběhu, taxikáře bez taxíku. Ve vztahovém propletenci se postavy a jejich city náhodně setkávají a osudově míjejí. Zhuštěný milostný příběh je vyprávěn tak, jak Ema vnímá svět kolem sebe a hledá v něm lásku, radost a zábavu. Není však jediná, kdo touží po štěstí a nechce tím nikomu ublížit. Emina opuštěná matka hledá druhou životní šanci, zatímco Karlovi rodiče se marně snaží nalézt dávno ztracený smysl svého manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Jazzzz odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, možná nějaký herecký výkon by se pochválit dal, ale já ho prostě přes tu ukrutnou nudu přehlídnul. Jel jsem si takhle autobusem a tenhle film mě tam zrovna pouštěli. Já pořád čekal kdy příjde myšlenka, nebo dějový zvrat, nebo DĚJ, ale nic nepřišlo. Žádný a pokud nějaký příběh tak hodně hodně ubohý. Přišlo mi to jako ukrutně dlouhý díl z nějakého seriálu, tak z prostředku série. Nevíte předděj, nepoznáte konec, jenom kousíček nahlédnete, ale nic vám to nedá. Ještě k tomu je to děvčátko neskutečně vlezlé a protivné... ()

MiD 

všechny recenze uživatele

Toto tragicko veselé drama se nemusí zalíbit každému. Pro mě se tento film stal naprostou špičkou české kinematografie. Příběhem nás provází velice dobrý zvukový doprovod v podobě Ohm Square, Peneři strýčka Homeboye... Dorota Nvotová zahrála roli sedmnáctileté Emy opravdu skvěle. Myslím, že z ní může v budoucnu být opravdu dobrá a vyhledávaná herečka. Oldřich Vetchý jako taxikář bez taxiku sice nebyl v tomto dramatu obsazen tak moc jako D. Nvotová, ale odvedl taky kus své práce a odvedl ji velmi dobře. Děvčátko není jen film s abstraktním scénářem... Kolik takových "děvčátek" se potácí v tomto světě a hledá to, co právě Ema hledá v tomto filmu? "Ema má mámu, máma má Emu. Máte pro nás zprávu?“ ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych se třeba nudil, nebo, že by mě film urazil, spíše naopak. Film je vizuálně zajímavý a soundtrack s EOST a podobně je určitě ještě lepší, než samotný film. Obě hlavní ženské postavy jsou ztělesněny sympatickými a dobrými herečkami. Ale tím výčet kladů končí. Prostě je to o ničem a ne zrovna zajímavé. Škoda. ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Krásný film o hledání ,,pravé,, lásky stezkami trochu ,,zoufalého štěstí,,. Velice rád ho řadím mezi mé nejoblíbenější z české tvorby, má nádherný soundtrack a skvělé obsazení. A vyzdvihuji ho navíc pro to, že to, co jinak většinou páchá česká kinematografie je něco neskutečného, tento film pro mě osobně ční nad většinu ostatních už jen audiovizuální, hudební a hereckou formou. Zasloužené 4**** :) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je hrozná škoda, že český nezávislý film (tak bych totiž nazval toto hnutí ve stylu filmů Samotáři a spol.) zemřel na úbytě a dnes už se nic takového netočí. Ne všichni lidi jsou úspěšní byznysmeni a pracujou v kancelářích. Hodně lidí žije úplně jinak a taky daleko zajímavěji. To asi ale už nikoho netankuje, což je vidět i na zdejším hodnocení. Mě by to moc bavilo i dnes. Tenhle film má skvělý soundtrack, výtečnou hlavní představitelku, skvělé dialogy a poselství, které není sice na první pohled patrné, ale zato jasné- život sám o sobě je to, co má jediné opravdu cenu. Takový vzkaz je možná pro většinu lidí bezcenný, já ho ale zejména v českém filmu postrádám čím dál víc. A Dorota Nvotová je prostě úžasná. 85% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Ocenění Český lev v roce 2002 získala Jana Hubinská za Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. (M.B)
  • Film má jedno zajímavé prvenství: je historicky prvním projektem ve střední a východní Evropě, který byl realizován digitální technologií HDTV. (raininface)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno